Εκπαιδευτική δράση: “Τρώω έξυπνα, νιώθω καλά”

IMG 3500 IMG 3509IMG 3501

           Στο  Νηπιαγωγείο μας  πραγματοποιήθηκε μία πολύ ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική δράση για τους μαθητές και τις εκπαιδευτικούς  με θέμα : «Διατροφική Αγωγή “Τρώω έξυπνα, νιώθω καλά”» με ομιλήτρια την κ. Παπακώστα Παρασκευή, Επισκέπτρια Υγείας.

           Η δράση πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης που υλοποιείται στο σχολείο μας με θέμα ” Σχολείο και οικογένεια …. μια σχέση συνεργασίας” καθώς επίσης   και της συνεργασίας του σχολείου με  φορείς της πόλης και συγκεκριμένα  με την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας – Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

         Οι μαθητές άκουσαν με μεγάλο ενδιαφέρον την κ. Παπακώστα, έμαθαν τις ομάδες τροφών, το βασιλιά των γευμάτων που φυσικά δε θα μπορούσε να είναι άλλος από το πρωινό, πόσα γεύματα την ημέρα πρέπει να τρώμε,  πληροφορήθηκαν  πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να τρώμε κρέας, φρούτα, λαχανικά κ.λ.π.,πόσο πολύτιμο είναι το νερό και φυσικά  πως πρέπει να αποφεύγουμε γλυκά και διάφορες λιχουδιές.

         Στο τέλος οι μικροί μας μαθητές έπαιξαν με μεγάλο ενθουσιασμό το παιχνίδι των τροφών: χωρίστηκαν σε ομάδες ( η ομάδα των φρούτων, των λαχανικών, των γαλακτοκομικών κλπ )  και τοποθέτησαν τις εικόνες με τις τροφές στη σωστή ομάδα.

IMG 3508 1IMG 3513 IMG 3512 IMG 3511

          Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που είναι αρωγός και συμπαραστάτης μας από την αρχή της σχολικής χρονιά καθώς επίσης  και την κ. Παπακώστα που μέσω του προγράμματος «Διατροφική Αγωγή “Τρώω έξυπνα, νιώθω καλά”» ήρθε στο νηπιαγωγείο μας και πρόσφερε τις πολύτιμες γνώσεις της στους μαθητές μας!!