“Φθινόπωρο και χρώματα”

Αφού γνωρίσαμε τα ψυχρά και τα θερμά χρώματα η βδομάδα μας ξεκίνησε με μία δραστηριότητα γνωριμίας για τις εποχές και στην συνέχεια με την τεχνική της μπατονέτας στο μπλοκ της ζωγραφικής μας ζωγραφίσαμε τις τέσσερις εποχές. Η δραστηριότητα πέρα από το εκπαιδευτικό κομμάτι που είχε να μάθουμε τις τέσσερις εποχές ήταν και ένας ωραίος τρόπος εξάσκησης και ενδυνάμωσης της λεπτής κινητικότητας. 

image14image13 1image12 1image11 2image10 1

Στην συνέχεια ήρθαμε σε μια πρώτη επαφή με τα βασικά, συμπληρωματικά και βοηθητικά χρώματα. Μέσα από την συζήτηση, την παρατήρηση εποπτικού υλικού καθώς και την παρακολούθηση εκπαιδευτικού βίντεο κατανοήσαμε τις κατηγορίες και ήμασταν έτοιμοι να κατασκευάσουμε και να παρατηρήσουμε στην συνέχει το πείραμα “Ο δίσκος του Νεύτωνα”. 

 image8 1 1 image9 2

Τέλος, η βδομάδα μας έκλεισε με το πιο υγιεινό πάρτυ λόγο της Παγκόσμια Ημέρας Διατροφής, η οποία είναι την Κυριακή 16 Οκτωβρίου. Με τα παιδιά φτιάξαμε τις προσκλήσεις του πάρτυ, με ανακυκλώσιμα υλικά. Συζητήσαμε ποιες τροφές είναι καλές για τον οργανισμό μας και ποιες λιγότερο. Στην συνέχεια με τα φρούτα που έφεραν τα ίδια τα παιδιά από το σπίτι τους, φτιάξαμε τα πιο νόστιμα και υγιεινά smoothies.  Μας άρεσαν πολύ! Η μέρα μας τελείωσε με πικνίκ στο προαύλιο χώρο του σχολείου, που εκεί το κάθε παιδί παρουσίασε με λίγα λόγια το πρωινό του, παρατηρήσαμε τις διαφορές μεταξύ τους καθώς και ποια από αυτά ήταν υγιεινά και ποια λιγότερο και με την συνοδεία μουσικής απολαύσαμε το φαγητό μας.  image7 1 1image0 6image6 1 1image5 1 2image4 1 2image2 2 1image1 1 1image0 1 3

Τμήμα 2ο 

Κολοβός Λάμπρος 

Μορφονιού Κατερίνα