Οι εκπαιδεύτριες του τομέα ΕΚΑΒ Αργολίδας κ. Αθηνά Δήμου και Νίκη Πλεύρη πραγματοποίησαν με επιτυχία εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών σε Νηπιαγωγούς και Γονείς του 4ου Νηπιαγωγείου Ναυπλίου, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023, στα πλαίσια ενδοσχολικής επιμόρφωσης σε θέματα υγείας και ασφάλειας όλων των εκπαιδευτικών και μαθητών. Είναι αναγκαία και απαραίτητη η γνώση παροχής των Πρώτων Βοηθειών στην εκπαιδευτική κοινότητα, αν υπάρξει ανάγκη.
Η εκπαίδευση αφορούσε θεωρητικές γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)με τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (ΑΕΑ) ,απελευθέρωση αεραγωγού, αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα, σε ενήλικες παιδιά και βρέφη, αντιμετώπιση τραυματισμών κ.α.
Υπήρξε πολύ έντονο ενδιαφέρον και ενεργός συμμετοχή από όλους.
Ευχαριστούμε θερμά τις εκπαιδεύτριες του ΕΚΑΒ Αργολίδας για την άμεση ανταπόκριση τους και την εξαιρετική παρουσίασή τους.