Για το etwinning έργο μας,   η  νεροσταγόνα μας έθεσε την πρόκληση: να εμπνευστούμε από το τραγούδι του Π. Θαλασσινού  «Ν΄ αγαπάς» και να γράψουμε  ένα τραγούδι για το νερό και να το τραγουδήσουμε όλοι μαζί.

«Ν’ αγαπάς το νερό» τραγουδούν οι μικροί μαθητές μας και μας στέλνουν μηνύματα ευσυνειδησίας και ευθύνης! Απολαύστε τους!

Η ψηφιακή συνεργατική εφημερίδα  ¨ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΝΕΡΟΣΤΑΓΟΝΑΣ»

Συντάκτες τα συνεργατικά σχολεία

4ο Νηπιαγωγείο Κέρκυρας

7ο Νηπιαγωγείο Κέρκυρας

3ο Νηπιαγωγείο Ανατολής Ιωαννίνων

8ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας Μαγνησίας

8ο Νηπιαγωγείο Κέρκυρας

οθόνης 2022 05 17 075601

Μπορεί η Άνοιξη να άργησε φέτος, εμείς όμως την υποδεχόμαστε με φύτεμα λουλουδιών, παρέα με τα παιδιά  της Πρώτης του 4ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας και αναλαμβάνουμε τη φροντίδα τους. Ευχαριστούμε πολύ την υπηρεσία πρασίνου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων  για τη δωρεά λουλουδιών και χώματος.

20220413 073931 .jpg

 

Το συνεργατικό βιβλίο για το οικοσύστημα της νεροσταγόνας στον τόπο μας.

Εμείς διερευνήσαμε το οικοσύστημα του κόλπου της Γαρίτσας στα πλαίσια του έργου «Με τη νεροσταγόνα οδηγό μαθαίνω τα πάντα για το νερό»


book title
Διαβάστε το βιβλίο στο StoryJumper

Καθιερώθηκε στις 2 Απριλίου (ημέρα γέννησης του μεγάλου Δανού Παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν) να γιορτάζεται η ημέρα παιδικού βιβλίου.

Η αφίσα φέτος φιλοτεχνήθηκε από τον Καναδά

images

Εμείς αγαπάμε να διαβάζουμε βιβλία αλλά και να δημιουργούμε ιστορίες για να τις διαβάζουμε στους φίλους μας και «να πετάμε ψηλά» όλοι μαζί.

20220401 121406

Το etwinning έργο μας καλεί σε δράση. Μικροί μηχανικοί θα γίνουμε εμείς. Οι πρότερες γνώσεις και τα συμπεράσματά μας έγιναν οι βάσεις για να σχεδιάσουμε και να κατασκευάσουμε σχεδία, που θα επιπλέει στο νερό για να ταξιδέψει ο πιγκουίνος μας.