Eπίσκεψη στην Baker Master ABEE & The Ellinikon Experience Park

Στις 28/3/23 και 6/4/23  τα τμήματα  Β1  &  Β4   αντίστοιχα, πραγματοποίησαν στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας  διδακτική επίσκεψη στην επιχείρηση “Baker Master ΑΒΕΕ”, στον Άλιμο και ψυχαγωγικό περίπατο στο “The Ellinikon Experience Park” στο Δήμο του Ελληνικού.

Αρχικά επισκεφτήκαμε την  επιχείρηση“Baker Master ΑΒΕΕ” ,  όπου μας υποδέχτηκαν εγκάρδια οι υπεύθυνοι της ξενάγησης.  Αφού πρώτα μας πληροφόρησαν για την ιστορική διαδρομή της επιχείρησης, στη συνέχεια μας χορήγησαν ατομικά μέσα  υγιεινής (ειδικές ρόμπες, σκουφάκια για την  κεφαλή και μάσκες προσώπου) για να επισκεφτούμε τους χώρους παραγωγής, κατάψυξης και συσκευασίας των προϊόντων. Οι μαθητές /τριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σε αυθεντικό περιβάλλον όλα τα στάδια της εργοστασιακής παραγωγής, τυποποίησης, μέχρι τη διάθεση του τελικού προϊόντος στα καταστήματα λιανικής πώλησης.

Οι μαθητές έδειξαν εντυπωσιασμένοι με την καθαριότητα, το πλήθος των εργαζομένων αλλά και τον συντονισμό τους γύρω από κάθε γραμμή παραγωγής.

Μετά τη ξενάγηση, οδηγηθήκαμε στο αναψυκτήριο όπου μοιράστηκε στους μαθητές ως κέρασμα,  ένα  πακέτο με ποικιλία προϊόντων της επιχείρησης.

Στην συνέχεια μεταβήκαμε στο πάρκο του «The Ellinikon  Experience  Park», στην είσοδο του οποίου μας  υποδέχτηκε η υπεύθυνη της  ξενάγησης και μας οδήγησε στο εκθεσιακό κέντρο  “Experience Centre”.

Χωριστήκαμε σε δύο ομάδες  και ακολούθησε η ξενάγηση, διάρκειας  35 λεπτών, στους εξής χώρους:

  • Εικονική περιήγηση στο παραλιακό μέτωπο του πάρκου με βάρκα Board Tour”.
  • Ειδικό σταντ που παρουσιάστηκαν τα φυτά που θα κυριαρχούν στο χώρο και οι ιδιότητες τους.
  • Η σπηλιά και η εικονική ποδηλασία αρχικά γύρω από την λίμνη  και μετά προς  της παραλία του πάρκου.
  • Δωμάτιο Τεχνολογίας, με την βοήθεια μηχανημάτων τους αναλύθηκαν οι λόγοι που επιλέχθηκαν για τις  υποδομές  του  πάρκου , όπως οι  ποδηλατοδρόμοι,  χώροι περιπάτου, ρέμα , παραλία, βιοκλιματικός πύργος, μουσείο, συγκοινωνίες  κ.α.
  • Σταντ με οθόνη προβολής των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του πάρκου σε σχέση με τα πάρκα άλλων πόλεων του εξωτερικού.
  • Η μακέτα του πάρκου όπου παρουσιάζονται και αναλύονται οι υποδομές και οι χώροι του πάρκου

Μετά την ξενάγηση οι μαθητές/τριες επισκέφτηκαν την παιδική χαρά με την ονομασία «Το παιδικό δάσος». Εκεί  όλοι νιώσαμε σαν μικρά παιδιά!!  Οι μαθητές/τριες άρχισαν να χρησιμοποιούν κάθε σημείο του χώρου με μια ανεξάντλητη χαρά (τραμπολίνο, κούνιες  κ.α.). Κατά κοινή ομολογία πέρασαν υπέροχα και εξέφρασαν την επιθυμία να ξαναεπισκεφτούν το πάρκο, αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο για ψυχαγωγία.

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

Κατηγορίες: Γενικά άρθρα, Διδακτικές Επισκέψεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.