Βιωματικό μάθημα στο μάθημα των Θρησκευτικών

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο καθηγητής των Θρησκευτικών κ. Μαζαράκης επισκέφτηκε με τους μαθητές/τριες του Γ1  στις 02-5-2023, ημέρα Τρίτη, το Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και τον Καθεδρικό Ναό των εν Αθήναις Καθολικών με σκοπό να απολαύσουν ένα βιωματικό μάθημα.

 

Συγκεκριμένα  έχοντας ήδη διδαχτεί το κεφάλαιο των Ομολογιών της Χριστιανικής Εκκλησίας αναζήτησαν και εντόπισαν με την καθοδήγηση του καθηγητή τους και των ιερέων των ναὠν τις αρχιτεκτονικές και λειτουργικές διαφορές των Ορθοδόξων και Καθολικών Χριστιανών.

Επίσης, οι μαθητές κατανόησαν μέσω της βιωματικής εμπειρίας τις διαφορές της Θείας Μετάληψης και του τρόπου της Συνάξεως κατά τη διάρκεια της  Θεἰας Ευχαριστίας.

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά άρθρα, Διδακτικές Επισκέψεις | Σχολιάστε

Διδακτική επίσκεψη στο στρατόπεδο Κ. ΣΕΕΜΑΝ – ΣΧΟΛΗ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ

Την Παρασκευή 28/4/2023 οι μαθητές/τριες της Γ’ τάξης επισκέφτηκαν στο πλαίσιο του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού το στρατόπεδο Κ. ΣΕΕΜΑΝ – Σχολή Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο.

Τους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές υποδέχτηκαν ο διοικητής και ο υποδιοικητής του στρατοπέδου, προσφέροντας ως κέρασμα ένα σνακ και ένα χυμό. Στη συνέχεια, αφού προηγήθηκε μια σύντομη ενημέρωση για την ονοματοδοσία του στρατοπέδου και την ιστορική αφετηρία της ΣΧΑΛ, ακολούθησε μια σύντομη γνωριμία με τα σχολεία βασικής εκπαίδευσης των αλεξιπτωτιστών, ειδικών δυνάμεων του Στρατού Ξηράς.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίδειξη μέρους της βασικής εκπαίδευσης, προσομοίωση ελεύθερης πτώσης και ρίψης από σταθερό ιμάντα με αλεξίπτωτο, ενώ όσοι μαθητές ήθελαν προσδέθηκαν  με τη βοήθεια εκπαιδευτή με σακίδιο που έφερε αλεξίπτωτο.

Στο τέλος της επίσκεψης οι μαθητές εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για την τόλμη  και την ιερή προσήλωση της επίλεκτης ομάδας στα ιδανικά της πατρίδας.

Ολοκληρώθηκε η εμπειρία μας με μια αναμνηστική φωτογραφία και ένα αναμνηστικό δώρο από την διοίκηση του στρατοπέδου.

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά άρθρα, Διδακτικές Επισκέψεις | Σχολιάστε

Βιωματικό Σεμινάριο Επικοινωνία Γονέων – Εφήβων

Το σεμινάριο θα  πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Μαίου 2023, 17:30 το απόγευμα.

Συντονίστριες : Γιανναράκη Τάνια (Σχολική Ψυχολόγος), Νικοσλαβίνου Ελένη (Κοινωνική Λειτουργός), Μητάρα Μαρία (Φιλόλογος ΕΑΕ).

Πατήστε εδώ για να δηλώσετε συμμετοχή.


poster βιωματικου

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά άρθρα | Σχολιάστε

Επιμορφωτικό σεμινάριο «Διαχείριση προβλημάτων συμπεριφοράς στη σχολική τάξη: Τεχνικές πρόληψης και τεχνικές παρέμβασης»

Διαχείριση3

Την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 η Ψυχολόγος  Γιανναράκη Τάνια και η Κοινωνική Λειτουργός Νικοσλαβίνου  Ελένη, μέλη της ΕΔΥ του σχολείου μας, παρουσίασαν, μετά από αίτημα των εκπαιδευτικών του σχολείου μας, σε ένα δίωρο επιμορφωτικό σεμινάριο καλές πρακτικές πρόληψης και παιδαγωγικής παρέμβασης προβλημάτων διαχείρισης της σχολικής τάξης. Η προσέγγιση  εστιάστηκε σε θεωρητικές γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες  με στόχο την πρόληψη αλλά και την  αποτελεσματικότερη διαχείριση περιπτώσεων διασπαστικής και ανήσυχης συμπεριφοράς που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί ή θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον.

Οι επιμορφούμενοι είχαν τη δυνατότητα να μοιραστούν από τη μια τις δυσκολίες τους στη διαχείριση της σχολικής τάξης και από την άλλη να καταθέσουν κάποιες αποτελεσματικές πρακτικές που εφαρμόζουν οι ίδιοι.

Διαχείριση τάξης1

Η τελική διαπίστωση:  δεν υπάρχουν μαγικά κόλπα και αυτόματες λύσεις για τα προβλήματα διαχείρισης. Χρειάζεται χρόνος, μεθοδικότητα και συνέργειες στη σχολική κοινότητα.

Διαχείρισηταξης2

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά άρθρα | Σχολιάστε

Πρόγραμμα EveryBODY’s worth

eveybodyworth

Το Πρόγραμμα Ομαδικής Παρέμβασης Θετικής Ψυχολογίας, με τίτλο «Everybodys Worth», όπως διαφαίνεται και από τον ίδιο τον τίτλο του αποσκοπεί στην ενίσχυση της αυτοσυμπόνιας και της θετικής εικόνας σώματος των εφήβων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, οργανώθηκε η διεξαγωγή τριών εβδομαδιαίων συναντήσεων στις 22/3, 31/3 και 04/4, στις οποίες συμμετείχαν 22 μαθητές του τμήματος Γ2’. Κάθε συνάντηση απαρτιζόταν από μια σειρά τόσο ατομικών όσο και ομαδικών δραστηριοτήτων και ασκήσεων.

Κεντρικός στόχος των συναντήσεων είναι η εκπαίδευση στην αυτοσυμπόνια (selfcompassion), η οποία αποτελεί έναν υγιή και ζεστό τρόπο σύνδεσης με τον εαυτό που χαρακτηρίζεται από καλοσύνη, αποδοχή και διάθεση προόδου και η ψυχοεκπαίδευση σχετικά με τα social media και τον ρόλο που διαδραματίζουν στον σχηματισμό της εικόνας που έχουμε για το σώμα μας και γενικότερα για την εξωτερική μας εμφάνιση˙ και τέλος, η ενίσχυση της θετικής εικόνας σώματος.

Το πρόγραμμα οργάνωσαν και συντόνισαν τρεις συντονίστριες από το χώρο της Θετικής και της Σχολικής Ψυχολογίας. Η αίσθηση των συντονιστριών ήταν αρχικά πως οι μαθητές δεν ήταν τόσο εξοικειωμένοι με παρόμοιες δραστηριότητες. Ωστόσο, έδειξαν προθυμία για συμμετοχή στις ασκήσεις που έλαβαν χώρα, με σαφή προτίμηση στις περισσότερο ενεργητικές και τις ομαδικές δραστηριότητες. Λιγότερο ενδιαφέρον επέδειξαν στις γραπτές εργασίες, στις οποίες, όμως, θέλησαν να σκεφτούν και να αποτυπώσουν με δύο προτάσεις τις σκέψεις τους.

Σύμφωνα με τις εμψυχώτριες οι μαθητές/τριες σε γενικές γραμμές έδειξαν να νιώθουν οικειότητα μαζί τους, ενώ φάνηκε να δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον και να ανταποκρίνονται περισσότερο σε άσκηση που αφορούσε στον αυτοκριτικό και αυτοσυμπονετικό εαυτό, καθώς και σε άσκηση που σχετιζόταν με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δεδομένου ότι δεν χορηγήθηκαν εργαλεία αξιολόγησης της παρέμβασης στους μαθητές, οι εισηγήτριες δεν μπορούν με σιγουριά να αποφανθούν για τα αποτελέσματα της εφαρμογής της. Παρόλα αυτά, ζητήθηκε προφορική ανατροφοδότηση από τους μαθητές. Πιο συγκεκριμένα, στην έναρξη της δεύτερης και της τρίτης συνάντησης οι μαθητές ερωτήθηκαν για τα σημεία που τους κέντρισαν το ενδιαφέρον και για το τι τους είχε αποτυπωθεί περισσότερο από την προηγούμενη συνάντηση. Από τη συζήτηση αυτή φάνηκε πως κάποιες βασικές έννοιες και δραστηριότητες είχαν αποτυπωθεί στη μνήμη τους. Επιπλέον, στο κλείσιμο της τρίτης και τελευταίας συνάντησης, ζητήθηκε από τα παιδιά ως στόχος μιας ομαδικής δραστηριότητας να αποτυπώσουν σε μία σύντομη φράση τύπου quote μία συμβουλή/ γνώση που αποκόμισαν από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Ανταποκρίθηκαν με δημιουργικότητα και φάνηκε πως, παρά τις όποιες δυσκολίες, υπήρξε μια επίδραση στον τρόπο που σκέφτονται. Τέλος, οι μαθητές εκδήλωσαν την επιθυμία να πραγματοποιηθεί ξανά μια αντίστοιχη παρέμβαση στο σχολείο στο μέλλον.

Οι μαθητές έγραψαν:

 • «Έμαθα σπουδαία πράγματα…»
 • «Περάσαμε ωραία με τις κυρίες…»
 • «Άκουσα για έννοιες που δεν είχα ξανακούσει….»
 • «Είχα την ευκαιρία να εκφράσω τα συναισθήματά μου…»
 • «Έμαθα να βλέπω αλλιώς το σώμα μου…»
 • «Θα ήθελα να συνεχίζαμε τις συναντήσεις…»

Οι εμψυχώτριες

Αρχολέκα Βασιλική

Γκοτσοπούλου Αριαλένα

Σίνη Μαρία

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

Συντονίστριες προγράμματος

 Αρχολέκα Βάσια

 • Απόφοιτη του τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
 • MSc Σχολική Ψυχολογία με κατεύθυνση «Εφαρμογές της Ψυχολογίας στη Σχολική Κοινότητα» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
 • Ειδίκευση στις Μαθησιακές Δυσκολίες-Δυσλεξία-ΔΕΠΥ
 • Email: vacia_ar98@hotmail.com

 

Γκοτσοπούλου Αριαλένα

 • Απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας, με κατεύθυνση «Ψυχολογία» του ΕΚΠΑ
 • MSc Σχολική Ψυχολογία, με κατεύθυνση «Εφαρμογές της Ψυχολογίας στη Σχολική Κοινότητα» του ΕΚΠΑ
 • Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων
 • Καθηγήτρια ελληνικής γλώσσας ως ξένης γλώσσας
 • Email: arialenagk@gmail.com

 

Σίνη Μαίρη

 • Ψυχολόγος, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
 • MSc Θετικής Ψυχολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών
 • Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων, παιδιών, εφήβων
 • Συντονίστρια: Ελληνική Εταιρεία Θετικής Ψυχολογίας (Ε.Ε.ΘΕ.ΨΥ.)
 • Email: mariasinipsy@outlook.com.gr 5

 

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά άρθρα, Εκπαιδευτικά Προγράμματα | Σχολιάστε

Eπίσκεψη στην Baker Master ABEE & The Ellinikon Experience Park

Στις 28/3/23 και 6/4/23  τα τμήματα  Β1  &  Β4   αντίστοιχα, πραγματοποίησαν στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας  διδακτική επίσκεψη στην επιχείρηση “Baker Master ΑΒΕΕ”, στον Άλιμο και ψυχαγωγικό περίπατο στο “The Ellinikon Experience Park” στο Δήμο του Ελληνικού.

Αρχικά επισκεφτήκαμε την  επιχείρηση“Baker Master ΑΒΕΕ” ,  όπου μας υποδέχτηκαν εγκάρδια οι υπεύθυνοι της ξενάγησης.  Αφού πρώτα μας πληροφόρησαν για την ιστορική διαδρομή της επιχείρησης, στη συνέχεια μας χορήγησαν ατομικά μέσα  υγιεινής (ειδικές ρόμπες, σκουφάκια για την  κεφαλή και μάσκες προσώπου) για να επισκεφτούμε τους χώρους παραγωγής, κατάψυξης και συσκευασίας των προϊόντων. Οι μαθητές /τριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σε αυθεντικό περιβάλλον όλα τα στάδια της εργοστασιακής παραγωγής, τυποποίησης, μέχρι τη διάθεση του τελικού προϊόντος στα καταστήματα λιανικής πώλησης.

Οι μαθητές έδειξαν εντυπωσιασμένοι με την καθαριότητα, το πλήθος των εργαζομένων αλλά και τον συντονισμό τους γύρω από κάθε γραμμή παραγωγής.

Μετά τη ξενάγηση, οδηγηθήκαμε στο αναψυκτήριο όπου μοιράστηκε στους μαθητές ως κέρασμα,  ένα  πακέτο με ποικιλία προϊόντων της επιχείρησης.

Στην συνέχεια μεταβήκαμε στο πάρκο του «The Ellinikon  Experience  Park», στην είσοδο του οποίου μας  υποδέχτηκε η υπεύθυνη της  ξενάγησης και μας οδήγησε στο εκθεσιακό κέντρο  “Experience Centre”.

Χωριστήκαμε σε δύο ομάδες  και ακολούθησε η ξενάγηση, διάρκειας  35 λεπτών, στους εξής χώρους:

 • Εικονική περιήγηση στο παραλιακό μέτωπο του πάρκου με βάρκα Board Tour”.
 • Ειδικό σταντ που παρουσιάστηκαν τα φυτά που θα κυριαρχούν στο χώρο και οι ιδιότητες τους.
 • Η σπηλιά και η εικονική ποδηλασία αρχικά γύρω από την λίμνη  και μετά προς  της παραλία του πάρκου.
 • Δωμάτιο Τεχνολογίας, με την βοήθεια μηχανημάτων τους αναλύθηκαν οι λόγοι που επιλέχθηκαν για τις  υποδομές  του  πάρκου , όπως οι  ποδηλατοδρόμοι,  χώροι περιπάτου, ρέμα , παραλία, βιοκλιματικός πύργος, μουσείο, συγκοινωνίες  κ.α.
 • Σταντ με οθόνη προβολής των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του πάρκου σε σχέση με τα πάρκα άλλων πόλεων του εξωτερικού.
 • Η μακέτα του πάρκου όπου παρουσιάζονται και αναλύονται οι υποδομές και οι χώροι του πάρκου

Μετά την ξενάγηση οι μαθητές/τριες επισκέφτηκαν την παιδική χαρά με την ονομασία «Το παιδικό δάσος». Εκεί  όλοι νιώσαμε σαν μικρά παιδιά!!  Οι μαθητές/τριες άρχισαν να χρησιμοποιούν κάθε σημείο του χώρου με μια ανεξάντλητη χαρά (τραμπολίνο, κούνιες  κ.α.). Κατά κοινή ομολογία πέρασαν υπέροχα και εξέφρασαν την επιθυμία να ξαναεπισκεφτούν το πάρκο, αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο για ψυχαγωγία.

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά άρθρα, Διδακτικές Επισκέψεις | Σχολιάστε

Διαδικτυακή συνάντηση με τη συγγραφέα Αγγελική Δαρλάση

ΔΑΡΛΑΣΗ

Την Δευτέρα 27/3/2023 οι ομάδες της Φιλαναγνωσίας και της Δημιουργικής Γραφής είχαν την τύχη ( αφού το σχολείο μας επελέγη μεταξύ του περιορισμένου αριθμού σχολείων που θα συμμετείχαν στη διαδικτυακή συνάντηση) και τη χαρά να συναντήσουν έστω και εξ αποστάσεως τη συγγραφέα του μυθιστορήματος «Το αγόρι στο θεωρείο», την κ.Αγγελική Δαρλάση.  Οι μαθητές/τριες είχαν ήδη ολοκληρώσει την ανάγνωση του μυθιστορήματος, που πραγματεύεται το θέμα της προσφυγιάς και το τραύμα της απώλειας και του ξεριζωμού, καθώς και τις δραστηριότητες δημιουργικής γραφής και ήταν έτοιμοι να θέσουν ερωτήσεις που τους είχαν γεννηθεί στη συγγραφέα.

Η συγγραφέας, γλυκομίλητη, πολύ φιλική και με υπομονή απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που τις απηύθυναν οι μαθητές των σχολείων που συμμετείχαν. Η κ. Δαρλάση αρχικά αναφέρθηκε στη φύση της εργασίας ενός συγγραφέα, στην προσωπική της μεθοδολογία συγγραφής και εξήγησε το λόγο που ασχολήθηκε με το συλλογικό τραύμα των προσφύγων του 1922 κι όχι με τη σύγχρονη προσφυγιά. Στη συνέχεια αποκάλυψε στοιχεία για την ταυτότητα των ηρώων τα οποία δεν δηλώνονται ρητά, όπως ποια ήταν η αρχική σπίθα έμπνευσης  για την επιλογή των δύο ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, του Δρόσου και της Αρετής, ως βασικών ηρώων, τι σήμαιναν τα ονόματά τους, αν έχουν οι ήρωες σχέση με υπαρκτά πρόσωπα ή είναι μόνο πλάσματα μυθοπλασίας, ποιος ήρωας την δυσκόλεψε περισσότερο και με ποιον ήρωα ταυτίζεται περισσότερο.

Επίσης, ρωτήθηκε σχετικά με την επινόηση και τον αποσυμβολισμό κάποιων μαγικών στοιχείων που εμφανίζονται στο βιβλίο της , όπως το μπαούλο που κρύβεται η Αρετή, η είσοδος του καραβιού στο θέατρο, καθώς και για ποιους λόγους η έμπνευσή της την οδήγησε στο εύρημα της θεατρικής παράστασης «Η Τρικυμία» του Σαίξπηρ στο χώρο του θεάτρου- καταφυγίου των προσφύγων και ποια η λειτουργία του σχετικά με τη λυτρωτική μαγεία της Τέχνης.

Σε ερώτηση των μαθητών αν έχει σκεφτεί το βιβλίο της να γυριστεί ταινία στο μέλλον, απάντησε ότι της αρέσει ως ιδέα αλλά πιστεύει ότι είναι δύσκολο εγχείρημα λόγω μεγάλου οικονομικού κόστους.

Στο τέλος οι μαθητές/τριες ευχαρίστησαν τη συγγραφέα για τον χρόνο που τους διέθεσε και για την όμορφη εμπειρία που αποκόμισαν και της ευχήθηκαν «καλή τύχη» στην υποψηφιότητά της για το Διεθνές Λογοτεχνικό Βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν 2024.

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά άρθρα, Εκπαιδευτικά Προγράμματα | Σχολιάστε

Επίσκεψη στο Θωρηκτό Αβέρωφ

Αβέρωφ

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023, οι μαθητές της Γ΄τάξης πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο πλωτό ναυτικό Μουσείο Θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ», το οποίο είναι συνδεδεμένο με ένα μεγάλο κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Περιηγήθηκαν στον εσωτερικούς χώρους και πληροφορήθηκαν για τη συμβολή του θωρακισμένου καταδρομικού πλοίου κατά τους Βαλκανικούς πολέμους και το Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο από την προβολή ενός σύντομου video.

Η εξόρμηση των μαθητών/τριών ολοκληρώθηκε με ψυχαγωγικό περίπατο στο Τροκαντερό στη μαρίνα Φλοίσβου.

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά άρθρα | Σχολιάστε

Διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, Κώστα Κοτσανά.

 Στις 03/3, 06/3 και 14/3/2023 οι μαθητές/τριες των τμημάτων Α1, Α2 και Α3 αντίστοιχα επισκέφτηκαν το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, Κώστα Κοτσανά στο Κολωνάκι. Στο μουσείο ξαναζωντανεύουν ως ανακατασκευές τεχνολογικές εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων, καταδεικνύοντας ότι η αρχαία ελληνική τεχνολογία αποτελεί τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας. Οι μαθητές μας ενημερώθηκαν και γνώρισαν με βιωματικό τρόπο τη χρήση και λειτουργία κάποιων εκθεμάτων, όπως το ρομπότ υπηρέτρια του Φίλωνος (το πρώτο ρομπότ της ιστορίας), το αυτόματο σπονδείο με κερματοδότη (τον πρώτο αυτόματο πωλητή της ιστορίας), το αυτόματο άνοιγμα θυρών ναού μετά από θυσία στο βωμό του (τον πρώτο κτηριακό αυτοματισμό της ιστορίας) επινόησης του Ήρωνος, την πυροσβεστική αντλία του Ήρωνος, την κούπα του Πυθαγόρα, τα πυρσεία και τις φρυκτωρίες (τις τηλεπικοινωνίες των αρχαίων Ελλήνων), τον υδραυλικό τηλέγραφο του Αινεία, τον μηχανισμό των Αντικυθήρων, την ιπτάμενη περιστερά του Αρχύτα, το ξυπνητήρι του Πλάτωνα (την πρώτη συσκευή αφύπνισης παγκοσμίως), τον ηχητικό συναγερμό. Στο τέλος έπαιξαν και  αρχαία ελληνικά παιχνίδια.

Οι μαθητές/τριες εντυπωσιάστηκαν από τις θαυμαστές εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων και εξέφρασαν την επιθυμία να επισκεφτούν ξανά το Μουσείο για να γνωρίσουν καλύτερα και τα υπόλοιπα εκθέματα.

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά άρθρα | Σχολιάστε

Διδακτική επίσκεψη και περίπατος στο ΚΠΙΣΝ

Στις 24/2/2023, ημέρα Παρασκευή οι μαθητές/τριες της Γ’ Τάξης πραγματοποίησαν εξόρμηση στο ΚΠΙΣΝ για  να μάθουν, συμμετέχοντας στο εργαστήριο «Robotics», αλλά και να ψυχαγωγηθούν.

Ειδικότερα, οι μαθητές/τριες συμμετείχαν ανά τμήμα σε ένα υπαίθριο εργαστήριο προγραμματισμού (coding), όπου προγραμμάτισαν ρομπότ, ώστε να μετακινούνται, να περιστρέφονται και να μιλούν σε ένα πάρκο – μακέτα, εμπνευσμένο από τους ίδιους. Παράλληλα, τους δόθηκε η δυνατότητα  να καλλιεργήσουν  ομαδοσυνεργατικές και δημιουργικές δεξιότητες συμμετέχοντας ενεργά στην επίλυση προβλημάτων σε πραγματικό χρόνο.
Σχεδιασμός – Υλοποίηση: ΜΙΤ Kids, Διάρκεια δραστηριότητας: 30’

Στη συνέχεια  αφέθηκαν ελεύθεροι/ες  να διασκεδάσουν επιλέγοντας από τις δυνατότητες ψυχαγωγίας που προσφέρει το πάρκο ό,τι τους ενθουσίαζε. Περιήγηση στους εντυπωσιακούς κήπους με τη μεγάλη βιοποικιλότητα, στο ξέφωτο για μια βόλτα στην παιδική χαρά ή στους αθλητικούς χώρους, περπάτημα γύρω από το κανάλι, επίσκεψη στη βιβλιοθήκη ή στάση σε ένα από τα πολλά κυλικεία για ένα νόστιμο σνακ.

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά άρθρα | Σχολιάστε