Εγκαταστάσεις

Το 4ο Γυμνάσιο Αιγάλεω βρίσκεται στην οδό Σουλίου 35 στο Αιγάλεω (Τ.Κ 12243). Η αυλή του συνορεύει με το Άλσος Αιγάλεω και οι 15 αίθουσές του έχουν θέα τα πεύκα, τις λεύκες και τους ευκαλύπτους του Άλσους. Στο χώρο της αυλής υπάρχουν γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ ενώ το σχολείο διαθέτει εργαστήρια Φυσικής και Χημείας,  Πληροφορικής,  Τεχνολογίας,  Εικαστικών και  αμφιθέατρο για θεατρικές παραστάσεις και άλλες σχολικές εκδηλώσεις.
Από το έτος 2010 λειτουργεί νέα  βιβλιοθήκη η οποία είναι ανοιχτή στα παιδιά του σχολείου και τους κατοίκους της πόλης.

αυλή σχολείου

αυλή σχολείου

αίθουσα διδασκαλίας

αίθουσα διδασκαλίας

θέα από τις αίθουσες

θέα από τις αίθουσες

Στο 4ο Γυμνάσιο Αιγάλεω λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης του και εξυπηρετεί σήμερα τους καθηγητές και τους μαθητές του σχολείου.

Στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ισογείου και φιλοξενεί δύο συλλογές, την παλαιά, που προήλθε από τη συγχώνευση των βιβλιοθηκών του 4ου και 6ου Γυμνασίου Αιγάλεω και τη νεότερη συλλογή του ΕΠΕΑΕΚ από τον Ιανουάριο του 2010, που αριθμεί 2.845 τίτλους βιβλίων.

Η βιβλιοθήκη διαθέτει επίσης 3 Η/Υ που έχουν σύνδεση με διαδίκτυο και οπτικοακουστικό υλικό.Λειτουργεί ως δανειστική αλλά και ως χώρος προβολών, μελέτης και εκπόνησης ομαδικών εργασιών.

Για πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες που αφορούν τη βιβλιοθήκη: http://schlibr.blogspot.gr/

Βιβλιοθήκη

Βιβλιοθήκη

Το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του σχολείου, υποστηρίζει την εργαστηριακή διδασκαλία των μαθημάτων Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας όλων των τάξεων, ενώ αποτελεί την κύρια αίθουσα διδασκαλίας της Φυσικής Α Γυμνασίου. Διαθέτει επαρκή εξοπλισμό για την πραγματοποίηση των υποχρεωτικών και συμπληρωματικών ασκήσεων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο (~50 εργ. ασκήσεις) ενώ οι χώροι του υποστηρίζουν την ομαδοσυνεργατική διδασκαλία των μαθητών. Το εργαστήριο υποστηρίζεται από το Ε.Κ.Φ.Ε. Αιγάλεω.

 

Αφήστε μια απάντηση