Εμβολιαστικά Κέντρα και ΑΔΥΜ

Πατήστε εδώ για να δείτε τα εμβολιαστικά κέντρα και τις δομές χορήγησης Ατομικών Δελτίων Υγείας Μαθητών.

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά άρθρα | Σχολιάστε

Διακοπή μαθημάτων την Παρασκευή 28/9/2018

Σας ενημερώνουμε ότι  λόγω των ιδιαίτερα έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης των μαθητών, με απόφαση της Περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία Α’Βάθμιας και Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής.

Πατήστε εδώ για να δείτε το πρόγραμμα της Δευτέρας 1/10/2018 το οποίο είναι το ίδιο με αυτό που ίσχυσε την Δευτέρα της εβδομάδας που πέρασε.

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά άρθρα | Σχολιάστε

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2018-19

4ο  ΓΥΜΝΑΣΙΟ  ΑΙΓΑΛΕΩ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Διεύθυνση του και ο Σύλλογος Διδασκόντων σχολείου σας προσκαλεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου  την  Δευτέρα  1/10/2018  και ώρα 6 μ.μ,  για να σας ενημερώσει για θέματα που αφορούν την λειτουργία του σχολείου και να συζητήσει μαζί σας για προβλήματα που σας απασχολούν και προτάσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην  βελτίωση  της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Στη συνάντηση θα παρευρίσκονται και μέλη του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας που με τη σειρά τους θα σας ενημερώσουν για διάφορα θέματα της αρμοδιότητας τους.

Από την Δ/νση του Σχολείου

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά άρθρα | Σχολιάστε

Δήλωση ενδιαφέροντος μαθημάτων ΤΠΕ/Αγγλικών

Πατήστε εδώ για να δείτε τη δήλωση ενδιαφέροντος που μοιράστηκε στους μαθητές για την παρακολούθηση μαθημάτων για πιστοποίηση ΤΠΕ ή Αγγλικών Β1/Β2 επίπεδο (ένα από τα δύο) . Παρακαλούνται οι γονείς να παραδώσουν τις δηλώσεις στο σχολείο άμεσα, εφόσον επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους τα παραπάνω μαθήματα.

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά άρθρα | Σχολιάστε

Απαγόρευση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία

Αγαπητοί γονείς και μαθητές θα θέλαμε να σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με  τελευταία εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ:

 εντός του σχολικού χώρου οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα ή οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου.

Ο ανάλογος εξοπλισμός που τους διαθέτει το σχολείο στο οποίο φοιτούν χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της διδακτικής πράξης και της εκπαιδευτικής διαδικασίας γενικότερα και μόνο υπό την εποπτεία-επίβλεψη του εκπαιδευτικού.

Οι εκπαιδευτικοί, εκτός από τις διαθέσιμες από το σχολείο ηλεκτρονικές συσκευές (H/Y, laptops, tablets, διαδραστικούς πίνακες κτλ) μπορούν να χρησιμοποιήσουν και τον δικό τους προσωπικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό κατά τη διάρκεια της διδακτικής πράξης και για τις ανάγκες της, αλλά και στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας γενικότερα, τηρώντας τους κανόνες ασφάλειας και τις σχετικές διατάξεις περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

(νόμοι 2472/1997 (ΦΕΚ 50/τ.Α’/1997) και 3471/2006 (ΦΕΚ 133/τ. Α’/2006).

Θα παρακαλούσαμε κατανοώντας την σημασία του μέτρου να βοηθήσουμε όλοι στην τήρηση αυτής της οδηγίας η οποία έχει πρώτα απ΄όλα και κυρίως στόχο την προστασία των μαθητών, της σχολικής ζωής, αλλά  και της εκπαιδευτικής διαδικασίας από πολλές ιδιαίτερα δυσάρεστες καταστάσεις με πολλές φορές σοβαρές συνέπειες,  που  έχουν κατά καιρούς παρατηρηθεί σε σχολεία της χώρας.

Από  την  Διεύθυνση του σχολείου

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά άρθρα | Σχολιάστε

Ενημέρωση γονέων για θέματα λειτουργίας σχολείου σχολ. έτους 2018-2019

Σας αναρτούμε μία παρουσίαση σχετικά με το τι ισχύει για θέματα λειτουργίας σχολείου (φοίτηση – απουσίες – βαθμοί – μαθήματα κ.τ.λ) με βάση την νομοθεσία καθώς και κάποια θέματα κανονισμών σχολείου.  (Για να δείτε την παρουσίαση πατήστε εδώ)

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά άρθρα | Σχολιάστε

Το 4ο Γυμνάσιο Αιγάλεω διοργάνωσε μια αξέχαστη γιορτή

Στο 4ο Γυμνάσιο Αιγάλεω έχει γίνει θεσμός η γιορτή της λήξης των μαθημάτων, που επιμελείται ο μουσικός του σχολείου μας  πατήρ Δημήτριος Κατσουρός. Οι παρευρισκόμενοι είχαν και φέτος την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα σπονδυλωτό πρόγραμμα με σκετς, χορευτικά και πολλή πολλή μουσική και τραγούδι!

Οι εύστοχες επιλογές τραγουδιών και μουσικών θεμάτων ελληνικού ρεπερτορίου ταξίδεψαν τους παρισταμένους με «χρώματα» από το παραδοσιακό, το ρεμπέτικο, το λαϊκό και το έντεχνο τραγούδι.

Η ορχήστρα και η χορωδία ξεκλείδωσαν τις καρδιές και τα χείλη. Ένα αυθόρμητο ρυθμικό παλαμάκι συνόδευε τραγούδια ριζωμένα βαθιά στην ψυχή. Τα προβλήματα μεριάστηκαν για λίγο και έμειναν έξω  από την πόρτα του σχολείου, «άρωμα» Ελλάδας πλημμύρισε το αμφιθέατρο!

Στην εκδήλωση εκτός από τους γονείς και τους μαθητές του 4ου Γυμνασίου Αιγάλεω παραβρέθηκε, μετά από πρόσκληση, και αντιπροσωπεία από εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω.  Μεταξύ των δύο σχολείων υπήρξε  νωρίτερα γόνιμη συνεργασία η οποία αναμένεται να συνεχιστεί.

Δημοσιεύθηκε στη Σχολικές εορτές, Χορωδία | Σχολιάστε

Φύση και Άσκηση 2017-2018

Φύση και άνθρωπος συνδέονται με ένα πανίσχυρο δεσμό μεταξύ τους. Η φύση αποτελεί τον βασικό καθοριστικό παράγοντα στην βιολογική, ψυχική και πνευματική ζωή του ανθρώπου. Μέσα σε αυτή έμαθε να επιβιώνει, να προστατεύεται, να βρίσκει τροφή και να κοινωνικοποιείται. Άλλωστε η μεταξύ τους αλληλεπίδραση είναι κρίσιμης σημασίας για την ψυχική του υγεία καθώς βρίσκει ψυχική γαλήνη, ξεπερνώντας  το άγχος που του δημιουργεί ο σύγχρονος τρόπος ζωής. Γοητεύεται από τα φυσικά κάλλη και την απαράμιλλη ομορφιά της, αναπτύσσοντας ένα αίσθημα αρμονίας και ισορροπίας!

Οι μαθητές μας λοιπόν, έζησαν μια μοναδική εμπειρία στην  Λαύκα της ορεινής Κορινθίας. Ανέβηκαν το βουνό, μέσα από μονοπάτι, ανάμεσα σε δέντρα θάμνους, μικρούς  και μεγαλύτερους οργανισμούς. Απόλαυσαν την ησυχία τις μυρωδιές της φύσης και εξερεύνησαν κάθε γωνιά που τους εντυπωσίασε.

Οι μικροί εξερευνητές αξιολογούν και  γράφουν για την εμπειρία τους κοντά στην φύση:

-Συμμετείχα πρώτη φορά σε πρόγραμμα αγωγής υγείας και δικαίως πίστευα ότι θα έχει πολύ ενδιαφέρον και ότι θα κάνω και καινούριες γνωριμίες!

-Υπάρχουν πολλοί τρόποι να βελτιώσω τον τρόπο ζωής μου. Πρώτον με την άσκηση, δεύτερον με  τις εξορμήσεις στην φύση μακριά από τα καυσαέρια και  το θόρυβο της πόλις. Μακριά από το αγχώδες περιβάλλον!

-Μου άρεσε γενικότερα η διαδικασία της πεζοπορίας στο βουνό γιατί διασχίσαμε στενά μονοπάτια, είδαμε ποταμάκια, ακούγαμε τους ήχους των πουλιών, απολαύσαμε την ησυχία και τον καθαρό αέρα!

-Έμαθα πολλά νέα πράγματα για τα οφέλη της άσκησης και εντυπωσιάστηκα με την ελευθερία και την δύναμη που ένιωσα στο βουνό.

-Ναι μπορώ να βελτιώσω την ζωή μου, όπως με το να πηγαίνω πιο συχνά εκδρομές στη φύση.

-Δεν είχα ξανακάνει πεζοπορία στο βουνό. Ήταν φανταστικά!

-Με εντυπωσίασε περισσότερο, τι μπορούμε να κάνουμε σαν ομάδα! Ξεπερνούσαμε κάθε δυσκολία που συναντούσαμε στο βουνό.

-Έμαθα ότι όλοι έχουμε πολλές δυνατότητες και απλά πρέπει να εμπιστευτούμε τον εαυτό μας!

-Ναι κατά την διάρκεια του προγράμματος μέσω των δραστηριοτήτων, έμαθα τι συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και τι όχι!

-Ήταν από τις πιο ωραίες δραστηριότητες!

-Φυσικά και συνέβαλε στις σχέσεις μας μεταξύ μας, αλλά και με τους καθηγητές μας. Μίλησα και με παιδιά που δεν είχα σχέση στο σχολείο.

-Θα ήθελα περισσότερες πεζοπορίες!

-Ναι μου άρεσε πολύ και έμαθα καινούρια πράγματα, όπως ,πως περπατάμε στο βουνό στα μονοπάτια, όταν κάνεις ανάβαση η κατάβαση.

-Δεν θέλω να προτείνω κάτι άλλο. Ήταν υπέροχα!

-Αυτό που θα ήθελα να προτείνω είναι μια ακόμα πεζοπορία στο βουνό.

-Το πρόγραμμα αυτό είναι από τα καλύτερα! Θα συνιστούσα στους συμμαθητές μου να συμμετάσχουν ανεπιφύλαχτα!

Υπεύθυνη προγράμματος: Παπαναγιώτου  Ακριβή

Συνεργάτες Καθηγητές: Μακρίδης Γιώργος, Κοβάνη Ρεββέκα

Μάης 2018

Δημοσιεύθηκε στη Εκπαιδευτικά Προγράμματα, Περιβαλλοντικά προγράμματα | Σχολιάστε

Κρατικό Πιστοποιητικό γλωσσομάθειας 2017-2018

Για μία ακόμη χρονιά μαθητές και μαθήτριες του 4ου Γυμνασίου Αιγάλεω είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στις εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό γλωσσομάθειας στο επίπεδο Α1/Α2 στη Γερμανική και Γαλλική γλώσσα.

Μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου παρακολούθησαν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς δωρεάν μαθήματα εκτός ωρολογίου προγράμματος από την καθηγήτρια Γαλλικών κ. Κοκοτσή Αναστασία και την καθηγήτρια  Γερμανικών  κ. Λουκάκου Ευαγγελία. Έτσι δόθηκε αξία στο μάθημα της δεύτερης ξένης γλώσσας, η οποία είναι απαραίτητη πλέον, αλλά και η δυνατότητα στους μαθητές να πιστοποιήσουν τις γνώσεις που αποκόμισαν από το μάθημα του σχολείου.

Δημοσιεύθηκε στη Εκπαιδευτικά Προγράμματα | Σχολιάστε

Αθλητικές δραστηριότητες 2017-2018

4η Πανελλήνια ημέρα Σχολικού αθλητισμού Οκτώβρης  2017 « Αθλούμαι χαράζω το μέλλον»

Αγώνες στα αθλήματα ποδόσφαιρο-καλαθοσφαίριση-πετοσφαίριση. (Μεικτές ομάδες). Τουρνουά  πίνγκ-πόνκ. Δημιουργία  πανώ  με συνθήματα ,ζωγραφιές, προβολή  ταινίας .

Πρωτάθλημα Στίβου, αγοριών και κοριτσιών, μεταξύ όλων των σχολείων  της Γ΄ περιφέρειας Αθήνας.

Συμμετείχαν 17 μαθητές μας  στα αγωνίσματα: Σφαίρα, άλμα σε μήκος, δρόμους των 80μ-150μ -300μ-1000μ. Όλοι οι μαθητές μας αγωνίστηκαν καταβάλλοντας την μεγαλύτερη προσπάθεια ,και κατάφεραν  οι 14 από αυτούς,  να περάσουν στους τελικούς των αγωνισμάτων. Την δεύτερη ημέρα ,όλοι πλασαρίστηκαν στην πρώτη δεκάδα και είχαμε και τρία μετάλλια. Πρώτη θέση στην σφαίρα αγοριών: Βαβύλης  Θεόδωρος Γ΄ τάξη. Δεύτερη θέση στο άλμα σε μήκος κοριτσιών Φερεντίνου  Ανδριάνα Β΄ τάξη. Τρίτη θέση στα 300μ αγοριών Μπιτσαξής Κωνσταντίνος Γ΄ τάξη.

Εσωτερικό πρωτάθλημα

Όπως κάθε χρόνο  διοργανώσαμε το εσωτερικό πρωτάθλημα στα ομαδικά αθλήματα Πετοσφαίρισης, Καλαθοσφαίρισης, Ποδοσφαίρου για όλα τα παιδιά του σχολείου. Η καθολική συμμετοχή των μαθητών δηλώνει την ανάγκη τους να παίξουν, να εκτονωθούν, να διασκεδάσουν αλλά και την ανάγκη  για ομαδική δράση, συνεργασία και αγωνιστικότητα. Οι μαθητές φτιάχνουν τις ομάδες τους, τα συστήματα τους, προπονούνται, φροντίζουν τις αλλαγές τους, τις εμφανίσεις τους, γράφουν αστεία συνθήματα και συνεργάζονται για το καλύτερο αποτέλεσμα της ομάδας τους .Κάθε μαθητής έχει δικαίωμα συμμετοχής σε δύο αθλήματα επιλογής του. Διαιτητές των αγώνων είναι καθηγητές  του σχολείου, που κάθε χρόνο βοηθούν με χαρά, καθώς και μαθητές παρελθόντων ετών που δεν μας ξεχνούν!

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

-Συμμετείχα στο βόλλεϋ και στο ποδόσφαιρο, δεν αντιμετώπισα καμία  δυσκολία. Μου άρεσε πιο πολύ ,το πώς δουλέψαμε σαν ομάδα.

-Κάθε χρόνο συμμετέχω και θα ήθελα να το ξανακάνω.

-Αντιμετώπισα δυσκολίες στο μπάσκετ, αλλά δεν πειράζει! Βοήθησα κι εγώ λίγο την ομάδα!

-Περισσότερο μου άρεσε, ότι έπαιξα και βόλλεϋ φέτος!

-Βοήθησε αρκετά στην συνεργασία μας! Τον ελεύθερο χρόνο μεταξύ των αγώνων μας, καταστρώναμε τακτικές αλλά και πειράζαμε ο ένας τον άλλον.

-Όταν νικήσαμε δεθήκαμε πιο πολύ!

-Υπήρχε μεγάλη συνεργασία και παίζαμε όλοι για να νικήσουμε!

-Θέλω να προτείνω να αγοράσουμε κι άλλες μπάλες, οι αγώνες να είναι περισσότερη ώρα! Ελπίζω να γίνει και τα επόμενα χρόνια.

-Ναι θα ήθελα να συμμετάσχω και σε άλλα πρωταθλήματα γιατί είναι μια εμπειρία πολλή καλή, και πάνω από όλα, γίνεται για να διασκεδάσουμε, να χαρούμε, αλλά και να μάθουμε να συνεργαζόμαστε και στις νίκες μα και στις ήττες!

-Μου άρεσε περισσότερο το ομαδικό πνεύμα των τάξεων!  Ενθαρρύναμε ο ένας τον άλλον!

-Ήταν όλα τέλεια ! Δεν έχω να προτείνω κάτι άλλο.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ : ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΑΚΡΙΒΗ

Δημοσιεύθηκε στη Αθλητικές δραστηριότητες | Σχολιάστε