Συμμετοχή στο 2ο Πειραματικό Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών

Το σχολείο μας συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον ετήσιο Πειραματικό Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών που διοργανώθηκε και φετος στο Ε.Κ.Φ.Ε.Αιγάλεω, την Τετάρτη 16/5/2018.  Τη φετινή ομάδα αποτέλεσαν οι μαθητές της Γ τάξης Καλογήρου Ευφραμία, Κλινάκη Δήμητρα και Κουβαλάκης Σπύρος αφού προετοιμάστηκαν σε θέματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας από τους εκπαιδευτικούς Χριστοφιλόπουλο Θανάση και Βουρλούμη Βασίλη.Οι μαθητές και το σχολείο έλαβαν έπαινο για τη συμμετοχή τους. Πατήστε εδώ για να δείτε τα θέματα στα οποια διαγωνίστηκαν οι μαθητές.

Κατηγορίες: Γενικά άρθρα, Υλικό Φυσικών Επιστημών | Γράψτε σχόλιο

«Τι θα πάρω μαζί μου φεύγοντας…»

Την Παρασκευή 27/4/2018 οι μαθητές της Α τάξης, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τι θα πάρω μαζί μου φεύγοντας…» προσαρμοσμένο στο ομώνυμο βιβλίο των εκπαιδευτικών Κάντζου Ν. και Νικολούδη Φ. Οι συγγραφείς με βιωματικές-διαδραστικές δράσεις που καλλιεργούν την ενσυναίσθηση προσπάθησαν να ευαισθητοποιήσουν  και να προβληματίσουν τους μαθητές σχετικά με το κοινωνικό φαινόμενο της προσφυγιάς. Με αφορμή μια βαλίτσα γεμάτη αναμνήσεις και μικροαντικείμενα που ταξιδεύει στο χώρο και στο χρόνο, σε θάλασσες και σε βουνά, και αφηγείται την ιστορία της  ξετυλίγεται ο πόνος κάθε ξεριζωμένου και η αγωνία αποδοχής και ένταξής του στη νέα πατρίδα. Στο τέλος οι μαθητές συνειδητοποίησαν και από τις περιπέτειες ελληνικής προσφυγιάς ότι οι πρόσφυγες δεν έχουν εθνικότητα  και νιώθουν όλοι την ίδια αδήριτη ανάγκη να εγκατασταθούν με ασφάλεια σε ένα νέο φιλόξενο τόπο, να ακουμπήσουν «τις αποσκευές τους» και να συνεχίσουν τη ζωή τους με αγάπη, όνειρα, αξιοπρέπεια και ασφάλεια.

Κατηγορίες: Εκπαιδευτικά Προγράμματα, Ευρωπαϊκά Προγράμματα | Γράψτε σχόλιο

4thlabs: Περιοδικό για τις Φυσικές Επιστήμες (Τεύχος 2)

Το δεύτερο τεύχος του σχολικού περιοδικού 4th labs είναι διαθεσίμο. Το περιοδικό συντάχθηκε από 20 μαθητές του σχολείου υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Βουρλούμη Βασίλειου, στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος. Το θέμα του φετινού τεύχους είναι «Γυναίκες στην Επιστήμη» και περιλαμβάνει παρουσίαση διάσημων επιστημονισσών, συνεντεύξεις επαγγελματιών, έρευνες και άλλα. Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το περιοδικό.

Κατηγορίες: Εκπαιδευτικά Προγράμματα | Γράψτε σχόλιο

Συνένετυξη με τον αθλητή ξιφασκίας Νίκο Κοντοχριστόπουλο

Στο πλαίσιο των δράσεων «Το 4ο Γυμνάσιο ανοίγει παράθυρο στον Κόσμο» και στην ενότητα «Ολυμπιακή Παιδεία», μαθητές του σχολείου μας καλέσαν και πήραν συνέντευξη από τον αθλητή της ξιφασκίας, Κοντοχριστόπουλο Νίκο στις 22/3/2018 στη βιβλιοθήκη του σχολείου. Τη συνέντευξη οργάνωσε η εκπαιδευτικός του σχολείου Αγαπητού Ευαγγελία. Πατήστε εδώ για να δείτε το ενημερωτικό φυλλάδιο.

Κατηγορίες: Εκπαιδευτικά Προγράμματα | Γράψτε σχόλιο

Aναλυτικές οδηγίες για την εγγραφή μαθητών σε ΓΕΛ-ΕΠΑΛ

Πατήστε εδώ για να δείτε τις αναλυτικές οδηγίες για την εγγραφή μαθητών σε ΓΕΛ-ΕΠΑΛ.

Κατηγορίες: Γενικά άρθρα | Γράψτε σχόλιο

Ενημέρωση για του γονείς των μαθητών της Γ Τάξης

Πατήστε εδώ για να δείτε τις πληροφορίες για το πως θα γίνει η ηλεκτρονική εγγραφή των μαθητών στην Α Λυκείου για την επόμενη σχολική χρονιά.

Κατηγορίες: Γενικά άρθρα | Γράψτε σχόλιο

Ενημέρωση για την εγγραφή μαθητών στην Α Λυκείου

Πατήστε εδώ για να δείτε το έγγραφο που αφορά τις εγγραφές μαθητών της Γ Τάξης στο Λύκειο αποστολής των απολυτηρίων τους. Η εγγραφή στην Α Λυκείου θα γίνει ηλεκτρονικά, από τους κηδεμόνες των μαθητών και με τη χρήση κωδικών taxisnet. Παρακαλούνται οι γονείς να επιστρέψουν το παραπάνω έγγραφο υπογεγραμμένο (θα μοιραστεί τους μαθητές ή εκτυπωμένο από την ανακοίνωση αυτή) στο σχολείο.

Κατηγορίες: Γενικά άρθρα | Γράψτε σχόλιο

Οικονομική συνεισφορά Συλλόγου Γονέων

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας συνεισφέρει οικονομικά το ποσό των 1675 € για την τριήμερη εκδρομή της Γ Τάξης και το ποσό των 540 € για την ημερήσια εκδρομή των τάξεων Α και Β. Πατήστε εδώ για να δείτε το ενημερωτικό σημείωμα.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις Συλλόγου Γονέων και Κηδενόνων | Γράψτε σχόλιο

Τριήμερη εκδρομή Γ Τάξης 2018

Πατήστε εδώ για να δείτε το πρακτικό επιλογής πρακτορείου για τη φετινή τριήμερη εκδρομή της Γ Τάξης. Πατήστε εδώ για να δείτε το συμφωνητικό.

Κατηγορίες: Γενικά άρθρα | Γράψτε σχόλιο

Συμμετοχή στην Εβδομάδα Εθελοντισμου «Νοιάζομαι και Δρω» 2018

Το σχολείο μας συμμετείχε σήμερα, Πέμπτη 15/3/2018 στην εβδομάδα εθελοντισμού του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» που πραγματοποιείται και στο σχολείο μας για τη φετινή σχολική χρονιά.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου, οργανώσαμε εθελοντικό καθαρισμό στο προαύλιο του σχολείου, στις αθλητικές εγκαταστάσεις των ΕΑΚ και στο Άλσος Μπαρουτάδικο. Πατήστε εδώ για να δείτε το ενημερωτικό φυλλάδιο της δράσης και εδώ για να δείτε φωτογραφικό υλικό.

Κατηγορίες: Εκπαιδευτικά Προγράμματα, Περιβαλλοντικά προγράμματα, Προγράμματα Αγωγής Υγείας | Γράψτε σχόλιο