Πρόγραμμα Γραπτών Εξετάσεων Ιουνίου 2017

Πατήστε εδώ για να δείτε το πρόγραμμα των γραπτών εξετάσεων Ιουνίου 2017.

Κατηγορίες: Γενικά άρθρα | Γράψτε σχόλιο

Πρόσκληση για την παρουσίαση του προγράμματος «Τα πέτρινα μονοπάτια»

FB_IMG_1495901506225

Κατηγορίες: Γενικά άρθρα, Εκπαιδευτικά Προγράμματα | Γράψτε σχόλιο

Επίδοση Βαθμολογίας Β Τετραμήνου

Σας ενημερώνουμε οτι την Τετάρτη 31/5/2017 θα δοθούν στους γονείς οι έλεγχοι επίδοσης για το Β Τετράμηνο. Η επίδοση τους θα γίνει από 10:00 – 13:30.

Κατηγορίες: Γενικά άρθρα | Γράψτε σχόλιο

Σκίτσα σχετικά με τον αλκοολισμό

Πατήστε εδώ για να δείτε σκίτσα και ζωγραφιές μαθητών σχετικά με τον αλκοολισμό, στα πλαίσια του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας.

Κατηγορίες: Εκπαιδευτικά Προγράμματα, Εκπαιδευτικό υλικό | Γράψτε σχόλιο

Εργασίες στη Γεωγραφία

Πατήστε στους συνδέσμους παρακάτω για να δείτε παρουσιάσεις μαθητών στο μάθημα της Γεωγραφίας Α Τάξης γαι το σχολικό έτος 2016-2017.

Κατηγορίες: Εκπαιδευτικό υλικό, Υλικό Φυσικών Επιστημών | Γράψτε σχόλιο

Σχολικό περιοδικό για τις Φυσικές Επιστήμες «4th labs»

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το πρώτο τεύχος του σχολικού περιοδικού 4th labs, του σχολείου μας. Το τεύχος αυτό, είναι το τελικό προϊόν του προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας «Σχολικό περιοδικό για τι Φυσικές Επιστήμες», το οποίο πραγματοποιήθηκε το σχολικο έτος 2016-2017. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 13 μαθητές των τάξεων Β και Γ, υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Βουρλούμη Βασίλειου.

Κατηγορίες: Εκπαιδευτικά Προγράμματα | Γράψτε σχόλιο

Συμμετοχή στο Διαγωνισμό και Έκθεση ζωγραφικής/σκίτσου με θέμα “Παιδί και κάπνισμα”.

Το σχολείο μας συμμετέχει στον Διαγωνισμό και Έκθεση ζωγραφικής/σκίτσου με θέμα “Παιδί και Κάπνισμα” που διοργανώνεται από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία. Οι μαθητές, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας τους Μπαλιάμη Ε., ζωγράφισαν δημιούργησαν και προβληματίστηκαν γύρω από θέματα υγείας σχετικά με το ενεργητικό και παθητικό κάπνισμα. Πατήστε εδώ για να δείτε τα τρία έργα που προκρίθηκαν από το σύνολο των έργων των μαθητών.

Κατηγορίες: Εκπαιδευτικά Προγράμματα, Προγράμματα Αγωγής Υγείας | Γράψτε σχόλιο

Συμμετοχή στον 1ο Πειραματικό Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών

Το σχολείο μας συμμετείχε με επιτυχία (1ο Βραβείο) στον 1ο Πειραματικό Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών που πραγματοποιήθηκε στις 10/5/2017 στο Ε.Κ.Φ.Ε. Αιγάλεω. Το σχολείο εκπροσώπησαν οι μαθητές της Γ Τάξης Γεροσιδέρη Ελευθερία-Μαρία, Θωμοπούλου Νικολέτα και Οικονομίδης Μανώλης υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Χριστοφιλόπουλου Αθανάσιου και Βουρλούμη Βασίλειου. Πατήστε εδώ για να δείτε τους επαίνους.

Κατηγορίες: Εκπαιδευτικά Προγράμματα | Ετικέτες: | Γράψτε σχόλιο

Ενημέρωση γονέων

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 10/5/2017 θα υπάρχουν αλλαγές στο αναρτημένο πρόγραμμα ενημέρωσης γονέων καθώς θα απουσιάζουν σε εκπαιδευτικές επισκέψεις οι καθηγητές: Χριστοφιλόπουλος Α., Αγαπητού Ε., Γιαννακακου Σ., Μπαλιαμη Ε. και Βανταρακης Ν.

Κατηγορίες: Γενικά άρθρα | Γράψτε σχόλιο

Επίσκεψη στο χώρο ρομποτικής Citylab

17690719_270777263372367_327772815_n

Στις 20 και 31 Μαρτίου, τα τμήματα Γ2, Γ4 και Γ1, Γ3 αντίστοιχα, επισκέφθηκαν το χώρο Citylab  όπου παρουσιάζονται εκπαιδευτικά προγράμματα με σκοπό την πρόκληση του ενδιαφέροντος των παιδιών στα πεδία του STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Τα παιδιά ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο του χώρου πως χρησιμοποιούνται σήμερα τα ρομπότ στην καθημερινότητα μας και χρησιμοποίησαν συστήματα Lego MINDSTORMS ώστε να συναρμολογήσουν ρομπότ και στη συνέχεια να το κινήσουν προγραμματίζοντας το με υπολογιστή.

 

Κατηγορίες: Γενικά άρθρα | Γράψτε σχόλιο