Ανακοίνωση

Σας ενημερώνουμε οτι αύριο Τετάρτη 22/3/2017 δεν θα τηρηθεί το αναρτημένο πρόγραμμα ενημερώσης γονέων λόγω απουσίας 3 εκπαιδευτικών και αναπροσαρμογή του προγράμματος μαθημάτων.

Κατηγορίες: Γενικά άρθρα | Γράψτε σχόλιο

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Μαθαίνω να μην καπνίζω»

20170220_094754Στις 20 Φεβρουαρίου 2017 το τμήμα Α4 επισκέφθηκε το εκπαιδευτικό ίδρυμα «Αττική Παράδοση». Οι μαθητές παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του πνευμονολόγου κ. Μπεχράκη με τίτλο «Μαθαίνω πως να μην καπνίζω«. Κατόπιν επισκέφθηκαν την περιοχή της Πλάκας. Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το εκπαιδευτικό τετράδιο του προγράμματος.

Κατηγορίες: Γενικά άρθρα, Εκπαιδευτικά Προγράμματα | Γράψτε σχόλιο

Επίσκεψη στην εταιρεία Vodafone

Στις 7 Φεβρουαρίου 2017 τα τμήματα Α2 και Α3 επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της Vodafone στο Ρέντη. Αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους και ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες της εταιρείας, κατόπιν ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους των τμημάτων της εταιρείας σχετικά με τις σπουδές τους και τις επαγγελματικές αρμοδιότητες τους.

Κατηγορίες: Εκπαιδευτικά Προγράμματα | Γράψτε σχόλιο

Επίσκεψη στον Πολυχώρο Myrtillo

myrtillo-735x400Στις 20 Δεκεμβρίου 2016 το τμήμα επισκέφθηκε τον πολυχώρο Myrtillo. Οι μαθητές ενημερώθηκαν από τους υπευθύνους για τον εθελοντισμό και τη σημασία να προσφέρεις σε όσους έχουν την ανάγκη σου. Έπαιξαν παιχνίδια και ενημερώθηκαν από τα άτομα με ειδικές ανάγκες που εργάζονται εκεί για την καθημερινότητα τους.

Κατηγορίες: Εκπαιδευτικά Προγράμματα | Γράψτε σχόλιο

Θεατρική Παράσταση «Η Ζωή είναι ωραία (Οδηγός ευδαιμονίας από τον Τσέχωφ)».

ΤΣΕΧΩΦΣτις 20 Ιανουαρίου  2017 οι τάξεις Α και Β του σχολείου μας παρακολούθησαν στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν την παράσταση για εφήβους « Η Ζωή είναι ωραία (Οδηγός ευδαιμονίας από τον Τσέχωφ)».
«Η ζωή είναι ωραία» αποτελεί μια σύνθεση από γνωστά αριστουργηματικά μικρά διηγήματα του Άντον Τσέχωφ , σε μια ευρηματική παράσταση με δραματουργικό όχημα τη μονόπρακτη κωμωδία «Η Επέτειος» και άξονα τρία επιλεγμένα διηγήματα που περιλαμβάνονται στη διδακτική ύλη της λογοτεχνίας του Γυμνασίου και συμπληρώνεται από πέντε ακόμη εξαιρετικά μικρά διηγήματα. Συγκεκριμένα παρουσιάζονται: Ο Βάνκας, Ένας αριθμός, O Παχύς και ο Αδύνατος, Η ζωή είναι ωραία, Η γαλοπούλα, Το τυχερό λαχείο, Μαθητική περιπέτεια, Καλά ξεμπερδέματα και η Επέτειος.

Στο τέλος ακολούθησε  ενημέρωση των μαθητών για την ιστορία του θεάτρου και συζήτηση μεταξύ των ηθοποιών και μαθητών σχετικά με τα μηνύματα της παράστασης.

Κατηγορίες: Εκπαιδευτικά Προγράμματα | Γράψτε σχόλιο

Θεατρική Παράσταση «4 λεπτά & 12 δευτερόλεπτα»

Στις 20 Ιανουαρίου 2017 οι μαθητές της Γ΄ τάξης  παρακολούθησαν στο θέατρο Θησείον την παράσταση για εφήβους «4 λεπτά & 12 δευτερόλεπτα».

Σ” έναν κόσμο όπου οι κάμερες, το youtube και τα smartphone είναι πανταχού παρόντα, ο συγγραφέας εστιάζει σε ένα προκλητικό και επίκαιρο θέμα ρίχνοντας φως στις ύπουλες ευκαιρίες που προσφέρει η νέα τεχνολογία: τίποτα δεν πεθαίνει σε απευθείας σύνδεση, εκτός από την αξιοπρέπεια! Η Ντι και ο Ντέβιντ έχουν αφιερώσει την ζωή τους για να δώσουν στον έφηβο γιο τους, Τζακ, την ευκαιρία που εκείνοι δεν είχαν ποτέ, να λάβει τους 2073141απαραίτητους βαθμούς για να σπουδάσει Νομική στο Πανεπιστήμιο. Αλλά ένα αναπάντεχο γεγονός ακριβώς έξω από το σχολείο απειλεί να καταστρέψει τα πάντα, καθώς ο γιος τους βρίσκεται χτυπημένος από τον αδερφό της κοπέλας του… Όσο προχωράει η ιστορία, οι γονείς αρχίζουν να αμφιβάλλουν για τους κολλητούς φίλους του Τζακ, για τον γιο τους και τέλος για τους ίδιους, μέχρι που μαθαίνουν ότι έχει ανέβει στο youtube ένα ερασιτεχνικό βίντεο του Τζακ διάρκειας 4 λεπτών και 12 δευτερολέπτων που θέτει σε κίνδυνο την συμμετοχή του στις εξετάσεις. Ποιον μπορούν να εμπιστευτούν; Πρέπει να καλέσουν την αστυνομία ή να το χειριστούν μόνοι τους;

Το έργο «4 λεπτά & 12 δευτερόλεπτα» απέσπασε το 2ο βραβείο «Verity Bargate» στο διαγωνισμό για το καλύτερο νέο αγγλικό έργο.

Κατηγορίες: Εκπαιδευτικά Προγράμματα | Γράψτε σχόλιο

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Αγία Σοφία: 1.500 Χρόνια Ιστορίας»

Στις 8 Φεβρουαρίου 2017 οι μαθητές της Β΄ τάξης του σχολείου μας  παρακολούθησαν στo Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  τη διαδραστική παραγωγή Εικονικής Πραγματικότητας «Αγία Σοφία: 1.500 Χρόνια Ιστορίας» που αποτελεί μία πλήρη ψηφιακή αναπαράσταση του ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.
Αναπαρίσταται, με πλήρη λεπτομέρεια, το εσωτερικό του ναού, ο αρχιτεκτονικός του σχεδιασμός, ο γλυπτός και ψηφιδωτός διάκοσμος και παράλληλα, παρουσιάζονται οι διάφορες φάσεις κατασκευής του μνημείου και σημαντικά ιστορικά, κοινωνικά και οικονομικά στοιχεία της ζωής του Βυζαντίου. Η νέα διαδραστική αυτή παραγωγή δίνει την ευκαιρία στο κοινό να επισκεφθεί τον εμβληματικό αυτό χώρο και να τον παρατηρήσει όπως ήταν στην περίοδο της ακμής του.

Αποτέλεσε μια μαγευτική ξενάγηση και μοναδική εμπειρία εμπέδωσης των ιστορικών γνώσεων του σχολικού βιβλίου σύμφωνα με τα σχόλια των μαθητών.

Κατηγορίες: Εκπαιδευτικά Προγράμματα | Γράψτε σχόλιο

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Επιγραφικό Μουσείο Αθήνας

3Στις 22 και 23 Φεβρουαρίου 2017 οι μαθητές των τμημάτων Α3 -Α4 και Α1-Α2 αντίστοιχα επισκέφτηκαν το Επιγραφικό Μουσείο στην Αθήνα  και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η ιστορία της γραφής».2
Η δρ Ειρήνη Χωρέμη, αρχαιολόγος-φιλόλογος, παρουσίασε στα παιδιά την ιστορία της ελληνικής γραφής: τη γέννησή της, την προέλευση και εξέλιξη τού ελληνικού αλφαβήτου, τη χρήση του στις αρχαίες ελληνικές επιγραφές, καθώς και τα υλικά γραφής των αρχαίων και τη δημιουργία των προαλφαβητικών γραφών (σφηνοειδούς και ιερογλυφικής). Γνώρισαν με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο τα στάδια της εξελικτικής πορείας της γλώσσας μας έως την καθιέρωση τού ενιαίου ιωνικού αλφαβήτου (403 π.Χ.).
Οι μαθητές είχαν τη μοναδική ευκαιρία να 41ανατρέξουν στο παρελθόν μέσα από πλούσιο εποπτικό υλικό, συμμετείχαν ενεργά στην ανάγνωση αρχαίων ελληνικών επιγραφών, οι οποίες αποτελούν μοναδικά τεκμήρια της ελληνικής ιστορίας, αντέγραψαν επιτύμβια αρχαϊκή επιγραφή και συνέθεσαν με ενθουσιασμό τα παζλ μιας ρωμαϊκής επιγραφής και του δίσκου της Φαιστού.

 

Κατηγορίες: Εκπαιδευτικά Προγράμματα | Γράψτε σχόλιο

Αποκριάτικο πάρτυ 2017

150001Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, σας προσκαλεί στο ετήσιο αποκριάτικο πάρτυ που θα γίνει το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 20:00 στο αμφιθέατρο του σχολείου. Θα υπάρχουν φαγητά κι αναψυκτικά για όλους καθώς και dj. Στο πάρτυ μας θα συμμετάσχουν μόνο μαθητές του σχολείου μας. Τιμή πρόσκλησης: 5€/άτομο.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις Συλλόγου Γονέων και Κηδενόνων | Γράψτε σχόλιο

Ανακοίνωση αρχαιρεσιών Συλλόγου Γονέων

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε οτι το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, μετά τις εκλογές της 9/2/2017 συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Διοικητικό Συμβούλιο (Τακτικά Μέλη)

  • Πρόεδρος : Ιωάννης Βουρλιώτης
  • Αντιπρόεδρος: Βουτσινάς Κωνσταντίνος
  • Γραμματέας: Κουτσονίκα Σοφία
  • Ταμίας: Ρέντουλα Δήμητρα
  • Ειδικός Γραμματέας: Τσατσαρή Αδαμαντία
  • Βοηθός Ταμία: Μανούσου Έλλη
  • Μέλος: Πολυχρονιάδου Πετρούλα

Είμαστε στη διάθεση σας να ακούσουμε και να συζητήσουμε από  κοντά οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας και να βοηθήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην επίλυση του.

Επίσης θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε οτι για την καλή λειτουργία του Συλλόγου μας είναι απαραίτητη η ετήσια συνδρομή.

Με την ελπίδα οτι θα μπορέσουμε όλοι μαζί να προσφέρουμε στο δύσκολο έργο για ένα καλύτερο σχολείο, ευχόμαστε σε όλους Καλή Σχολική Χρονιά και Καλή Συνεργασία.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις Συλλόγου Γονέων και Κηδενόνων | Γράψτε σχόλιο