28ης Οκτωβρίου 1, Σίνδος 57400, τηλ. 2310796830 (γραφείο διεύθυνσης), 2313074987(γραφείο δασκάλων)

cropped 20220225 122123

Μήνας: Δεκέμβριος 2019

“Πρόγραμμα ένταξης των παιδιών Ρομά”

 Τα τμήματα της Ε΄ τάξης δέχτηκαν επισκέψεις από επιστήμονες που εντάσσονται σε πρόγραμμα για την ένταξη και εκπαίδευση των παιδιών Ρομά. Ο σκοπός των επισκέψεων ήταν μέσω κάποιων δράσεων που έγιναν στην τάξη να ενθαρρύνουν την επικοινωνία και συνεργασία των μαθητών με τα παιδιά Ρομά, την κοινωνική αυτή  ομάδα που απειλείται από την περιθωριοποίηση της. Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και συνεργάστηκαν άψογα σε ό,τι και αν τους ζητήθηκε να κάνουν, δείχνοντας μεγάλο ενθουσιασμό.

“Πήτερ Παν”

Επίσκεψη στο θέατρο Αυλαία πραγματοποίησε όλο το σχολείο μας την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου για να παρακολουθήσουμε την παράσταση “Πήτερ Παν”, γιατί….όλα τα παιδιά μεγαλώνουν εκτός από ένα!

Στο τέλος οι μαθητές και μαθήτριες είχαν τη δυνατότητα να κάνουν ερωτήσεις στους ηθοποιούς.

Άσκηση σεισμού.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και για φέτος η άσκηση σεισμού στο σχολείο μας. Οι μαθητές ακολούθησαν τις οδηγίες κατά γράμμα και οδηγήθηκαν στο προαύλιο του σχολείου με μεγάλη ασφάλεια.

https://youtu.be/KRwax_bPxdM

Χριστουγεννιάτικο Δώρο για το “Χαμόγελο του Παιδιού”.

Τα πρωτάκια μας παρέδωσαν για φέτος, τα είδη πρώτης ανάγκης για το << Χαμόγελο του Παιδιού>>, στον υπεύθυνο που ήρθε στο σχολείο μας να τα παραλάβει. Ευχαριστούμε πολύ όσες και όσους βοήθησαν σε αυτή την αξιέπαινη προσπάθεια. 

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Μηνύματα όπως ο σεβασμός στο διαφορετικό και την αντιμετώπιση των προκαταλήψεων απέναντι στα άτομα με αναπηρία, επιδίωξε η δασκάλα του τμήματος ένταξης να μεταφέρει στους μικρούς μας μαθητές, την Τρίτη στις 3 Δεκεμβρίου. Έδειξε στα παιδιά διάφορα βιντεο και έπειτα συζήτησε μαζί τους.

https://youtu.be/1lEre31n2iY

Στο μάθημα της γυμναστικής οι μαθητές των τάξεων, με τη βοήθεια των γυμναστριών τους, προσπάθησαν να μπουν για λίγο στη θέση αυτών των διαφορετικών, αλλά  ισάξιων με όλους, ατόμων και να κατανοήσουν τη θέση τους.

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση