28ης Οκτωβρίου 1, Σίνδος 57400, τηλ. 2310796830 (γραφείο διεύθυνσης), 2313074987(γραφείο δασκάλων)

cropped 20220225 122123

Μήνας: Μάιος 2018

Εκπαιδευτική Εκδρομή στην Αθήνα.

Την Παρασκευή 25 Μαΐου τα τμήματα της ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα. Η εμπειρία μοναδική!!

Επίσκεψη του 3ου Νηπιαγωγείου στο Δημοτικό.

Η Παρασκευή 25/5/2018 ήταν μια ξεχωριστή μέρα! Τα παιδάκια του 3ου Νηπιαγωγείου με την κυρία Δέσποινα έκαναν επίσκεψη γνωριμίας στο Δημοτικό. Τα παιδιά της Α’ τάξης με τη δασκάλα τους την κυρία Ελένη, αφού τα ξενάγησαν στους χώρους του σχολείου, τα υποδέχθηκαν στην τάξη τους .Τους διάβασαν ιστορίες , τραγούδησαν και τους πρόσφεραν χυμούς και μπισκοτάκια. Τέλος όλα μαζί έπαιξαν στην αυλή του Νηπιαγωγείου. Τον Σεπτέμβριο , λοιπόν, θα περιμένουμε τα μελλοντικά πρωτάκια με μεγάλη χαρά και ανυπομονησία!

Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου καθιερώθηκε το 1994 με απόφαση της Βουλής των Ελλήνων και τιμάται κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου. Οι μαθητές της Ε’ τάξης ερεύνησαν και συγκέντρωσαν πληροφορίες για τον Πόντο και την Ιστορία του και τις παρουσίασαν υπό μορφή έκθεσης στον χώρο του σχολείου μας. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στον δάσκαλό τους.

 

.………..καμιαν κι ανασπάλω σε…………………….

 

Επίσκεψη στη Βεργίνα

Την Τετάρτη 16 Μαϊού οι Γ’ και Δ΄ τάξεις του σχολείου μας επισκέφτηκαν τους βασιλικούς τάφους της Βεργίνας. Το Νοέμβριο του 1977 ο χώρος έγινε παγκοσμίως γνωστός, όταν ο Έλληνας αρχαιολόγος Μανόλης Ανδρόνικος ανακάλυψε κάτω απ΄την τούμπα, τους βασιλικούς τάφους. Στην αρχαιότητα ονομαζόταν Αιγές και ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Μακεδονίας, πριν αυτή μεταφερθεί απ΄τον βασιλιά Αρχέλαο στην Πέλλα. Σύμφωνα με πολλούς ιστορικούς είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και επιβλητικά μουσεία της χώρας μας, με ξεχωριστή ατμόσφαιρα που γυρίζει τον επισκέπτη πολύ πίσω στο χρόνο.

Επίσκεψη στον ραδιοφωνικό σταθμό FM 100,6

Την Τετάρτη 9 Μαΐου  οι μαθητές της Δ’ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν τον ραδιοφωνικό σταθμό fm 100,6 και παρουσίασαν τη δική τους ραδιοφωνική εκπομπή με θέμα «Μελοποιημένη ποίηση» στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος της μουσικού του σχολείου μας Φιλιώς Στορισμένου. Το αποτέλεσμα….. μοναδικό!!

Επίσκεψη στο αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Την Τετάρτη 9 Μαΐου η Δ΄τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε το αρχαιολογικό μουσείου της Θεσσαλονίκης. Επί της οδού Μανόλη Ανδρόνικου, το μουσείο εμπεριέχει πολλές εκθέσεις ευρημάτων από την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, οι οποίες χρονολογούνται από την προϊστορική έως και τη ρωμαϊκή εποχή. Αυτό που μας ενθουσίασε πιο πολύ  ήταν η έκθεση      << ο χρυσός των Μακεδόνων>> καθώς και η έκθεση με τα κτερίσματα από το αρχαίο νεκροταφείο της Σίνδου.

 

 

Επίσκεψη στον Βοτανικό Κήπο.

Τη Δευτέρα 7 Μαΐου οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν τον Βοτανικό κήπο της Σταυρούπολης. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο χώρο και παρατήρησαν από κοντά πολλά είδη φυτών ενώ στο τέλος δεν παρέλειψαν να παίξουν στην παιδική χαρά και στα περιφραγμένα γήπεδα που αποτελούν βοηθητικούς χώρους του κήπου.

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση