28ης Οκτωβρίου 1, Σίνδος 57400, τηλ. 2310796830 (γραφείο διεύθυνσης), 2313074987(γραφείο δασκάλων)

cropped 20220225 122123

Μήνας: Δεκέμβριος 2016

Χριστουγεννιάτικο παζάρι

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων διοργάνωσε χριστουγεννιάτικο παζάρι στον χώρο του σχολείου μας. Στο παζάρι μας θα βρείτε χειροποίητα κοσμήματα τα οποία δημιούργησαν οι μαμάδες των μαθητών μας και πολλά άλλα ενδιαφέροντα προϊόντα.

Σας περιμένουμε μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου!!!

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016,  στο πλαίσιο της  Παγκόσμιας Ημέρα Αναπηρίας, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας σχετική εκδήλωση .

“Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου.

Η επιλογή της ημερομηνίας αυτής συνδέεται με την υιοθέτηση από τον διεθνή οργανισμό στις 3 Δεκεμβρίου 1982 του προγράμματος δράσης για τα ΑΜΕΑ, το οποίο οδήγησε στην υπογραφή της διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στις 30 Μαρτίου 2007 (Η Κύπρος την κύρωσε το 2011 και η Ελλάδα το 2012).

Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ (2014), γύρω στο 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία, το 80% των οποίων ζει στις αναπτυσσόμενες χώρες.”

Πηγή:εδώ

Το σχολείο μας την ημέρα αυτή είχε την τιμή να φιλοξενήσει την Παραολυμπιονίκη κ. Μαρία Καλπακίδου. Η κ. Μαρία Καλπακίδου είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ και οι διακρίσεις της σε διάφορες αθλητικές οργανώσεις είναι πάρα πολλές.

Η εκδήλωσή μας

Οι μαθητές μίλησαν με τους δασκάλους τους για τη σημασία της ημέρας αυτής, ζωγράφισαν και έγραψαν συνθήματα

Η διευθύντρια κ. Αικατερίνη Χαχαμίδου διάβασε το σχετικό μήνυμα του υπουργού

 Διαβάστε το σχετικό μήνυμα του υπουργού εδώ.

Για τη σημασία της ημέρας αυτής μας μίλησε ο εκπαιδευτικός κ. Χαράλαμπος Δρακουλίδης και προβλήθηκαν σχετικά βίντεο και φωτογραφίες

Η κ. Μαρία Καλπακίδου μίλησε με τους μαθητές και απάντησε στις ερωτήσεις τους

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Μαρία Καλπακίδου που αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας και μας τίμησε με την παρουσία της.

Είμαστε όλοι ίσοι και όλοι διαφορετικοί!!!

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση