28ης Οκτωβρίου 1, Σίνδος 57400, τηλ. 2310796830 (γραφείο διεύθυνσης), 2313074987(γραφείο δασκάλων)

cropped 20220225 122123

Μήνας: Δεκέμβριος 2017

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή

Μια εκπληκτική γιορτή παρουσίασαν την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου οι μαθητές της Α’ και Β΄τάξης του σχολείου μας. Μας ενθουσίασαν με το ταλέντο και το χιούμορ τους. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και στους δασκάλους τους και…..καλά Χριστούγεννα σε όλους!

 

Η Σολομώντεια λύση….

Την Πέμπτη στις 21 Δεκεμβρίου οι μαθητές των Δ΄, Ε΄, ΣΤ’1 & ΣΤ’2 τάξεων του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία θεατρική παράσταση γεμάτη διδάγματα, εμπνευσμένα από έναν πανάρχαιο κινέζικο μύθο του 13ου  μ.Χ.αιώνα, ‘’Ο κύκλος με τη κιμωλία’’ απ’ όπου εμπνεύστηκε ο Μπέρτολτ Μπρεχτ  το ομώνυμο αριστούργημά του. «Η Σολομώντεια Λύση»  είναι μια αλληγορία με θέμα την αγάπη το μόνο αντίδοτο στη βία, τον ατομικισμό και τη λατρεία του κέρδους που δυστυχώς, αποκτούν όλο και πιο πολύ έδαφος στις μέρες μας.

 

και διαδραστικό…..

Η θέα από το παράθυρο του θεάτρου!!

Κοιτάμε το χιονόνερο…!

Στηρίζουμε το Χαμόγελο Του Παιδιού

Χριστούγεννα σημαίνει αγάπη, ενσυναίσθηση, προσφορά, αναμνήσεις. Έτσι, λοιπόν, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνεισφέρουμε, ώστε να μείνουν σε όλα τα παιδιά ωραίες αναμνήσεις. Οι μαθητές και οι γονείς του σχολείου μας συγκέντρωσαν διάφορα συσκευασμένα είδη τροφίμων στο χώρο του σχολείου και στις 19 Δεκεμβρίου ήρθε το φορτηγάκι του οργανισμού να τα παραλάβει.

Ο εθελοντικός οργανισμός για τα παιδιά << Το χαμόγελο του παιδιού>> φροντίζει για τις ανάγκες τόσο των παιδιών που διαμένουν στα σπίτια του Συλλόγου, όσο και των παιδιών και οικογενειών τους μέσω των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας.

 

 

ΤΟ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Μια σύνθεση λογοτεχνικών κειμένων μεγάλων κλασικών συγγραφέων (Charles Dickens, E.T.E.A Hoffmann, Clemment Clarke Moore, Christian Andersen), του  19ου αιώνα με ζωντανή χριστουγεννιάτικη μουσική είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μικροί μαθητές του σχολείου μας Α’, Β’, Γ’ τάξεις μαζί με το Νηπιαγωγείο  στις 6 Δεκεμβρίου 2017 στο θέατρο Αθήναιον. Μια μουσική ιστορία, όπου το γέλιο εναλλάσσεται με τη συγκίνηση και καταφέρνει να ξυπνήσει τις αισθήσεις αλλά και να ενεργοποιήσει μια σπουδαία ανθρώπινη δεξιότητα, την ενσυναίσθηση, την ικανότητα δηλαδή να βλέπουμε και να νιώθουμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια και την καρδιά των άλλων. Ένα μοναδικό ταξίδι λόγου και μουσικής στην πιο μαγική εποχή του χρόνου!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑμεΑ

Η 3η Δεκεμβρίου δεν είναι γιορτή για τα άτομα με Ε.Α. Είναι μια ευκαιρία υπενθύμισης,απολογισμού και περίσκεψης για το τι έχει γίνει μέχρι τώρα τι θα μπορούσε να γίνει και δεν έγινε ώστε να αντιμετωπίζονται ισότιμα και όχι με οίκτο. Με το σύνθημα το “όλοι είμαστε ίσοι, όλοι διαφορετικοί” οι δάσκαλοι ειδικής αγωγής του σχολείου μας κ. Όμηρος Ταμπακάκης και κ. Αναστασία μίλησαν στους μαθητές και τους έδειξαν σχετικά videos με το θέμα, με στόχο να καλλιεργήσουν θετική στάση  ως προς το σεβασμό και την αποδοχή της διαφορετικότητας. IMG-b525378ab7d1df97d15557d5ea475c1e-V

IMG-1336f778eac296f46597e5313661c689-V

Ανακαλύπτοντας τη βυζαντινή Θεσσαλονίκη…

Στις 30 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε από τα τμήματα Ε΄, ΣΤ’ 1 & ΣΤ΄2 διδακτική επίσκεψη στα βυζαντινά μνημεία της Θεσσαλονίκης. Παρουσία ξεναγού οι μαθητές και οι συνοδοί δάσκαλοί τους ξεκινώντας από τον Πύργο του Τριγωνίου στην Άνω Πόλη, με την φανταστική θέα της Θεσσαλονίκης από ψηλά, διέσχισαν τα τείχη  και έφτασαν στα στενά της Άνω Πόλης και στη Μονή Λατόμου (Όσιος Δαυίδ). εκεί  οι μαθητές θαύμασαν το σπάνιο ψηφιδωτό του 5ου αιώνα, που παρουσιάζει τον Χριστό σε νεαρή ηλικία.  Τέλος με κατεύθυνση νότια έφτασαν στον Ναό του Αγίου Δημητρίου, στη Ροτόντα (Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO) αλλά και στην αψίδα του Γαλέριου, τη γνωστή Καμάρα, όπου και ολοκλήρωσαν την ξενάγησή τους. Η Θεσσαλονίκη μάς έχει το προνόμιο μιας συνεχούς ιστορικής και πολιτιστικής διαδρομής, ακόμη και στις πιο δύσκολες περιόδους της. Η μόνη “πόλη-βυζαντινό μουσείο” που διαθέτει ακόμη αυτό το στοιχείο διαχρονίας του Βυζαντίου σ΄ όλες τις περιόδους του και.. ….είναι δίπλα μας!

 

 

 

 

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση