28ης Οκτωβρίου 1, Σίνδος 57400, τηλ. 2310796830 (γραφείο διεύθυνσης), 2313074987(γραφείο δασκάλων)

cropped 20220225 122123

Μήνας: Μάρτιος 2019

“Ήρθε ήρθε η χελιδόνα…..”

Τα χελιδονίσματα στο σχολείο μας

Στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας, από τα αρχαία χρόνια,τα παιδιά την 1η ή την 21η του Μάρτη έβγαιναν με μεγάλη χαρά να “φωνάξουν” ότι ήρθε η άνοιξη, η φύση, άρα η ζωή θα αναγεννηθεί.Και πώς το φωνάζανε; Τραγουδώντας τα κάλαντα!
Έτσι και στο δικό μας σχολείο στις 21του Μάρτη υποδεχθήκαμε την άνοιξη με μια όμορφη μικρή γιορτή που μας ετοίμασαν τα παιδιά της Β τάξης με τη δασκάλα τους την κ.Ελενη. Τα παιδιά φορώντας στεφάνια και κρατώντας τη χελιδόνα και το καλάθι με φύλλα κισσού, τραγούδησαν με πολύ κέφι τα κάλαντα της άνοιξης
Αντίο χειμώνα! Καλωσόρισες άνοιξη!

Επίσκεψη στον μαγικό χώρο του Κρουστόφωνου.

Το Κρουστόφωνο, το σπουδαίο μουσικό εργαστήρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επισκέφτηκαν τα παιδιά της Ε’ και ΣΤ’ τάξης με τη δασκάλα της μουσικής κ. Φιλιώ και τους δασκάλους τους, μένοντας ενθουσιασμένα από την ξενάγηση και την επαφή τους με τα διάφορα είδη μουσικών οργάνων. Ευχαριστούμε πολύ τον  κ. Χρήστο Ερκέκογλου για την όμορφη και μελωδική φιλοξενία.

 

Κατασκευή Παραδοσιακού Χαρταετού.

Τα παιδιά της Β’ τάξης με τη δασκάλα τους κ. Ελένη Κερεστετζή είχαν μια πρωτότυπη ιδέα: να καλέσουν παππούδες και μπαμπάδες στην τάξη για να τους δείξουν πώς κατασκεύαζαν κάποτε τους παραδοσιακούς χαρταετούς. Έτσι και έγινε! Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου η αίθουσα έγινε εργαστήριο. Τα παιδιά παρατηρούσαν με πολύ ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενεργά καταφέρνοντας να φτιάξουν και τον δικό τους! Στο τέλος κεράστηκαν όλοι από τα νόστιμα εδέσματα που είχαν ετοιμάσει οι οικογένειες των παιδιών από το σπίτι.

 

 

Και βέβαια τους χαρταετούς τους πετάξαμε ψηλά!!!! Στις 6 Μαρτίου την ημέρα του σχολικού εκφοβισμού οι χαρταετοί μας πέταξαν ψηλά, μεταφέροντας τα δικά τους μηνύματα κατά της σχολικής βίας!!

 

Αποκριάτικο Πάρτι στο σχολείο.

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν με τις εξαιρετικές διασκεδάστριες που έφερε για εμάς ο σύλλογος γονέων του σχολείου μας! Ευχαριστούμε πολύ.

ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ!

 

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Εκφοβισμού.

Στις 5 Μαρτίου οι μαθητές των μεγάλων τάξεων είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη διαδραστική ταινία  «Νικάμε τη βία και τον σχολικό εκφοβισμό» και οι μαθητές των μικρών τάξεων την  ταινία «Μαθαίνω να αγαπώ τον άνθρωπο». Βασικός σκοπός να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές, απέναντι στο συχνό φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού και να κατανοήσουν την αναγκαιότητα εξάλειψής του. Αμέσως μετά οι μαθητές της Δ τάξης δημιούργησαν όμορφα συνθήματα για τον σχολικό εκφοβισμό τα οποία στόλισαν στην τάξη τους. 

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση