L’art de prendre le petit-déjeuner à la française…à la cour de l’école!
Η τέχνη του να παίρνεις το πρωινό σου αλά γαλλικά…στην αυλή του σχολείου μας!
Le petit déjeuner est le repas le plus important de la journée. C’est aussi un moment de convivialité qui permet de démarrer la journée d’un bon pied.
Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Είναι επίσης μια στιγμή συνύπαρξης που επιτρέπει να ξεκινήσουμε όμορφα την ημέρα μας.
Son histoire commence à la Renaissance quand le pain beurre trempé dans du lait fait son apparition, suivi de peu par le café qui, importé de Turquie, conquiert la cour de Louis XVI.
Η ιστορία του γαλλικού πρωινού ξεκινάει από την εποχή της αναγέννησης όταν εμφανίζεται το ψωμί βουτύρου βουτηγμένο στο γάλα συνοδευόμενο από τον καφέ που έφτασε από την Τουρκία και κατακτά την αυλή του Λουδοβίκου 16ου.
Mais c’est au XIXème siècle que l’on commence à utiliser le terme « petit déjeuner ». En ville, on débute la journée avec des tartines et du café au lait ou de chocolat.
Από τον 19ο αιώνα και μετά αρχίζουμε να χρησιμοποιούμε τον όρο «μικρό γεύμα». Στην πόλη ξεκινάμε την ημέρα με φέτες ψωμί και καφέ με γάλα ή σοκολάτα.
Retour à la classe Επιστροφή στην τάξη
Écouter la chanson: Au petit déjeuner – Alain Le Lait











