ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ…. ΜΑΖΙ

Γεια σας γονείς και παιδιά!!!

Ευχόμαστε να είστε όλοι καλά!!!

Στη δύσκολη αυτή περίοδο λόγω της πανδημίας δημιουργούνται ιδιαίτερες εκπαιδευτικές και μαθησιακές ανάγκες, με κυριότερη την ενεργοποίηση των μαθητών/τριών και εκτός σχολικής τάξης για όσο χρονικό διάστημα θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία.

Αποφασίσαμε λοιπόν χρησιμοποιώντας τα εκπαιδευτικά εργαλεία που προτείνονται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (blogs ή η-τάξη) να πειραματιστούμε κι εμείς με την ηλεκτρονική τάξη (αν και προς το παρόν δεν είναι υποχρεωτικό για τα νηπιαγωγεία). Σας προτείνουμε δημιουργική απασχόληση μέσα από τις υφιστάμενες ψηφιακές δομές του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που αφορούν στο Νηπιαγωγείο.

Θα αναρτούμε δραστηριότητες που στηρίζονται σε γνωστές θεωρίες μάθησης και σχεδιάζονται έτσι ώστε να επιτυγχάνονται διδακτικοί και μαθησιακοί στόχοι ενισχύοντας τη δημιουργικότητα, και τη γνωστική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, ευνοώντας ταυτόχρονα και τη συμμετοχή των γονέων.

Σε εβδομαδιαία βάση λοιπόν θα σας αναθέτουμε παιδιά «κάποιες αποστολές» και θα περιμένουμε να μας στείλετε στο mail του σχολείου (με τη βοήθεια των γονιών σας και της τεχνολογίας) τις προσπάθειές σας. Θα τις επεξεργαζόμαστε και θα τις ανακοινώνουμε στο blogs του σχολείου ή στην ηλεκτρονική μας τάξη (αν τα καταφέρουμε) για να τις βλέπουν και οι φίλοι σας.

Ξεκινάμε λοιπόν με την πρώτη αποστολή μας εδώ

Σας προτείνουμε να παρακολουθήτε και τις αναρτήσεις στο blogs του νηπιαγωγείου.

Και μην ξεχνάτε…..

Μένουμε όσο μπορούμε περισσότερο στο σπίτι για να είμαστε όλοι καλά!!! Μένουμε στο σπίτι και βρισκόμαστε συχνά εδώ για νέα αποστολή!

Πίνακας αναρτήσεων εργασιών νηπίων

Αφήστε μια απάντηση