Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

2 Απριλίου 2020 από 35ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου

Το σημερινό μας θέμα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου.

 

 

 

 

 

Πίνακας αναρτήσεων εργασιών νηπίων

 

Πρωταπριλιά

1 Απριλίου 2020 από 35ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου

Πρωταπριλιά, η μέρα που το έθιμο επιβάλει να λέμε ψέμματα για να κοροϊδέψουμε κάποιον. Γιατί άραγε;

 

 

Πίνακας ανάρτησης εργασιών νηπίων

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ…. ΜΑΖΙ

31 Μαρτίου 2020 από 35ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου

Γεια σας γονείς και παιδιά!!!

Ευχόμαστε να είστε όλοι καλά!!!

Στη δύσκολη αυτή περίοδο λόγω της πανδημίας δημιουργούνται ιδιαίτερες εκπαιδευτικές και μαθησιακές ανάγκες, με κυριότερη την ενεργοποίηση των μαθητών/τριών και εκτός σχολικής τάξης για όσο χρονικό διάστημα θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία.

Αποφασίσαμε λοιπόν χρησιμοποιώντας τα εκπαιδευτικά εργαλεία που προτείνονται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (blogs ή η-τάξη) να πειραματιστούμε κι εμείς με την ηλεκτρονική τάξη (αν και προς το παρόν δεν είναι υποχρεωτικό για τα νηπιαγωγεία). Σας προτείνουμε δημιουργική απασχόληση μέσα από τις υφιστάμενες ψηφιακές δομές του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που αφορούν στο Νηπιαγωγείο.

Θα αναρτούμε δραστηριότητες που στηρίζονται σε γνωστές θεωρίες μάθησης και σχεδιάζονται έτσι ώστε να επιτυγχάνονται διδακτικοί και μαθησιακοί στόχοι ενισχύοντας τη δημιουργικότητα, και τη γνωστική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, ευνοώντας ταυτόχρονα και τη συμμετοχή των γονέων.

Σε εβδομαδιαία βάση λοιπόν θα σας αναθέτουμε παιδιά «κάποιες αποστολές» και θα περιμένουμε να μας στείλετε στο mail του σχολείου (με τη βοήθεια των γονιών σας και της τεχνολογίας) τις προσπάθειές σας. Θα τις επεξεργαζόμαστε και θα τις ανακοινώνουμε στο blogs του σχολείου ή στην ηλεκτρονική μας τάξη (αν τα καταφέρουμε) για να τις βλέπουν και οι φίλοι σας.

Ξεκινάμε λοιπόν με την πρώτη αποστολή μας εδώ

Σας προτείνουμε να παρακολουθήτε και τις αναρτήσεις στο blogs του νηπιαγωγείου.

Και μην ξεχνάτε…..

Μένουμε όσο μπορούμε περισσότερο στο σπίτι για να είμαστε όλοι καλά!!! Μένουμε στο σπίτι και βρισκόμαστε συχνά εδώ για νέα αποστολή!

Πίνακας αναρτήσεων

Μένω σπίτι… και εξακολουθώ να μαθαίνω… παίζοντας

23 Μαρτίου 2020 από 35ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου

Για να περνάμε όμορφα αλλά συγχρόνως και να μαθαίνουμε αυτές τις μέρες που πρέπει όλοι να μείνουμε σπίτι μας. Εκπαιδευτικά παιχνίδια γνώσεων, μνήμης και δεξιοτήτων για μικρά παιδιά καθώς και εκπαιδευτικά video εκτός απ΄αυτή τη δημοσίευση θα βρείτε και στους συνδέσμους στο κάτω μέρος της δεξιάς μπάρας  του blogs στην κατηγορία εκπαιδευτικά Παιχνίδια και Εκπαιδευτικά Βίντεο.

Μαθηματικές έννοιες:  Τόσα Όσα

Παιχνίδι μνήμης με ζώα

Κίνηση σε λαβύρινθο για συλλογή αντικειμένου

Αποκρυπτογράφηση με εικόνες. Βρες και βάλε με τη σειρά την αρχική φωνούλα κάθε εικόνας που βλέπεις και θα βρεις μια καινούρια λέξη. Παιχνίδι για την αναγνώριση κυρίως της αρχικής φωνούλας.

Και άλλα πολλά εκπαιδευτικά παιχνίδια στο φωτόδεντρο όπως

  • Οι μικροί καλλιτέχνες σε δράση που περιλαμβάνει ενότητες ζωγραφικής, σχεδίου, μουσικής, κειμένων, εικόνων, έργων τέχνης  http://photodentro.edu.gr/edusoft/r/8531/222?locale=el
  • Κυκλοφορώ με ασφάλεια με απλά και δημιουργικά μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής, παιγνίδια κυκλοφοριακής αγωγής και παιγνίδια http://photodentro.edu.gr/edusoft/r/8531/232?locale=el

Αερόστατο, μια εκπαιδευτική πύλη, ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά 3-7 ετών, μέσα στην οποία μπορούν να παίζουν και παράλληλα να μαθαίνουν

Εκπαιδευτικά παιχνίδια γνώσεων Jele. Οι πρώτες ενότητες της Α΄Δημοτικού  καλύπτουν κι εμάς μιας και  είναι μέσα στις δυνατότητες των νηπίων.

Μένω σπίτι με…. παραμύθι

23 Μαρτίου 2020 από 35ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου

Εμείς μένουμε σπίτι για το καλό όλων μας αλλά ο χρόνος δεν σταματά και εξακολουθεί να κυλά και να μας φέρνει όλο και πιο κοντά στη μεγάλη διπλή γιορτή της χριστιανοσύνης και της πατρίδας μας στον Ευαγγελισμό και την γιορτή του 1821. Σας παραθέτουμε λοιπόν ένα παραμύθι εμπνευσμένο από τα κεντήματα, τα λιθόγλυπτα και τα υφαντά της ελληνικής λαϊκής τέχνης, που το διαβάζουμε κάθε χρόνο στο νηπιαγωγείο με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου «ΤΑ ΕΛΛΗΝΑΚΙΑ« της Ευγενίας Φακίνου. Δείτε επίσης ένα αυτοσχέδιο βίντεο της Γρηγορίας Θεοδωρίδου » 25η Μαρτίου 1821 για παιδιά» το οποίο βασίστηκε στην εικονογράφηση των βιβλίων «Η πρώτη μου Ιστορία, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και «Η Πρώτη μου Ιστορία, Κωνσταντίνος Κανάρης» του Φίλιππου Μανδηλαρά, εικονογράφηση Ναταλία Καπατσούλια, εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε τα βιβλία Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και Κωνσταντίνος Κανάρης από τη σειρά «Η πρώτη μου Ιστορία» του Φίλιππου Μανδηλαρά

Κι όποιος θέλει μπορεί στη συνέχεια να το επεξεργαστεί σύμφωνα με το φυλλάδιο της δανειστικής βιβλιοθήκης κι αν θέλει  και μπορεί αναρτά το φυλλάδιο ή απλά μια σχετική ζωγραφιά να τη δουν και οι φίλοι του.

ΕΝΤΥΠΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

Επίσης μπορείτε να παίξετε ένα παιχνίδι μνήμης με τους ήρωες του 1821  εδώ κι εδώ ή να φτιάξετε παζλ με την Ελληνική Σημαία και  τους ήρωες του 1821 εδώ κι εδώ ή αν μπορείτε να εκτυπώσετε, το ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ_ΤΣΟΛΙΑΔΑΚΙΑ να συμπληρώστε σε κάθε τσολιαδάκι ότι του λείπει ώστε να είναι όμοιο με το πρώτο.

Tο βιβλίο που μιλά στα μικρά παιδιά για τον κορωνοϊό απλά και ευχάριστα

22 Μαρτίου 2020 από 35ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου

Η Ιταλίδα συγγραφέας παιδικών βιβλίων Manuela Molina ετοίμασε και διαθέτει δωρεάν online ένα εξαιρετικό βιβλίο, το οποίο στόχο έχει να μιλήσει στα πολύ μικρά παιδιά (ηλικίας έως 7 ετών) για τον κορωνοϊό με λόγια απλά και ευχάριστα, προκειμένου να καταλάβουν τι συμβαίνει γύρω τους αυτές τις μέρες χωρίς να αγχωθούν.

Όπως εξηγεί η ίδια, το βιβλίο δεν είναι επιστημονικό, αλλά μπορεί να αποτελέσει εκπαιδευτικό εργαλείο, βασισμένο στη φαντασία. Προτείνει, λοιπόν, να εκτυπώσουμε το υλικό ώστε τα παιδιά να μπορούν να ζωγραφίζουν επάνω του. Γνωρίζουμε, άλλωστε, πολύ καλά πως τα παιδιά επεξεργάζονται καλύτερα τα συναισθήματά τους μέσα από το παιχνίδι, αλλά και την ανάγνωση παραμυθιών.

Μπορείτε να κατεβάσετε την ελληνική έκδοση του Covibook από εδώ και κάθε ξενόγλωσση εδώ.

Πηγή: infokids.gr

Κι ένα μικρό εκπαιδευτικό/ενημερωτικό βιντεάκι από το Picou Picou

Κορωνοϊός, ο πονηρός ταξιδευτής – Ενημερωτικό

ίντεο picou picou

Μένω σπίτι… Παιχνίδι, δημιουργία και ψυχαγωγία από το σπίτι

19 Μαρτίου 2020 από 35ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου

Βρήκαμε στο διαδίκτυο και σας προτείνουμε κάποιες σελίδες που μπορείτε να παίξετε παιχνίδια, να διαβάσετε παραμύθια και δείτε θεατρικές παραστάσεις παρέα με τον μπαμπά και τη μαμά:

1) Ψηφιακός παιδότοπος με παιχνίδια https://www.cyberkid.gov.gr/%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%B9%CE%B…/…

2) Να ζωγραφίσετε τη μαμά και τον μπαμπά https://www.autodraw.com/…

3) Να φτιάξετε παζλ με φωτογραφίες σας https://www.jigsawplanet.com/

4) Να δείτε παραστάσεις με τον αγαπημένο σας Καραγκιόζη https://e-didaskalia.blogspot.com/2020/03/karagkiozis.html…

5) Να διαβάσετε πολλά και ωραία παραμύθια    http://www.mikrosanagnostis.gr/istoria.asp

https://www.helppost.gr/…/paidika-paramithia-istories-onli…/

6) Να δείτε θεατρικές παραστάσεις https://www.infokids.gr/me-ta-paidia-sto-spiti-deite-paidikes-th/?fbclid=IwAR2RP1Dydvfkbq2y9Bx8kbGkdWTruei0pxomKW1H8i6NOuG5k_3HSGOhM7c

7) Να επισκεφθείτε Μουσεία https://almaradio.gr/eikoniki-episkepsi-se-mouseia/?fbclid=IwAR06UGmd33AJrFR4J-Z4s_nt2-Iu_9TMOpqq5CwBf5qZ1hTM9xWIAvkL_cM

Κορωνοϊός: Νέο βίντεο για παιδιά από το Υπ. Υγείας σε συνεργασία με το Nickelodeon

19 Μαρτίου 2020 από 35ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου

Ένα νέο βίντεο με αναλυτικές οδηγίες για τον κορωνοϊό, που απευθύνεται σε παιδιά, ανάρτησε το υπουργείο Υγείας.
Στο βίντεο για τον κορωνοϊό, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Nickelodeon, τονίζεται ότι ‪#μενουμε_σπιτι και με την #υγεία δεν παίζουμε ποτέ.‬

Το βίντεο του υπ. Υγείας για τα παιδιά δίνει και μια συμβουλή «δεν ξεχνάμε τα βιβλία μας και τα μαθήματά μας σύντομα θα είμαστε και πάλι στα θρανία».

Μένουμε Σπίτι

‪#μενουμε_σπιτι και με την #υγεία δεν παίζουμε ποτέ.‬‪Ένα μήνυμα για παιδιά & μεγάλους σε συνεργασία με το Nickelodeon

Δημοσιεύτηκε από Υπουργείο Υγείας στις Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020

Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι

13 Μαρτίου 2020 από 35ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου

Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι

ΕΞΕ – 36977 – 2020 – Διαβίβαση Οδηγιών-1 ΕΟΔΥ Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι _ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων

11 Μαρτίου 2020 από 35ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου

Αναστολή λειτουργίας του Νηπιαγωγείου από 11/3/2020 έως και 24/3/2020 με απόφαση υπουργείου.

Έντυπο αίτησης γονέα για χορήγηση βεβαίωσης φοίτησης

ΦΟΙΤΗΣΗ ΝΗΠΙΟΥ_ΑΙΤΗΣΗ ΓΟΝΕΑ


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων