Αρχείο για "Μάρτιος, 2024"

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Γλυκά Νερά 27.03.2024

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών του 2ου Γυμνασίου Γλυκών Νερών  αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημόσια το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, αλλά και κάθε γονέα και κηδεμόνα ξεχωριστά για την πρωτοβουλία και προσφορά τους στην λειτουργία του σχολείου μας.

Από τις εργασίες ελαιοχρωματισμού των αιθουσών διδασκαλίας και της εξωτερικής τοιχοποιίας του σχολείου μας από εθελοντές γονείς, τον καθαρισμό των κουρτινών όλων των αιθουσών διδασκαλίας από τις μητέρες του Συλλόγου, τον εφοδιασμό του σχολείου με τεχνολογικό εξοπλισμό (Η/Υ, network switch και βιντεοπροβολείς)  και φαρμακευτικό υλικό επαρκές να καλύψει τις ανάγκες του σχολείου μας για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι τη σπουδαία δωρεά, ενός απινιδωτή.

Ο απινιδωτής είναι ένα μηχάνημα το οποίο μπορεί να επαναφέρει στη ζωή, ένα άτομο που έχει σταματήσει η καρδιά του. Αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν όχι μόνο τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας αλλά και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των Γλυκών Νερών, καθώς ο απινιδωτής θα μπορεί να είναι στη διάθεσή τους αν και όποτε χρειαστεί.

Έχει  πραγματοποιηθεί πρόγραμμα επιμόρφωσης πρώτων βοηθειών τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και στους μαθητές μας και παράλληλα η διευθύντρια του σχολείου έλαβε την πιστοποίηση ERC, Basic Life Support (BLS) – Ανανήπτη, για τη σωστή χρήση του απινιδωτή.  Τέλος, έχει ξεκινήσει η σταδιακή αγορά και τοποθέτηση νέων κουρτινών στις αίθουσες διδασκαλίας με σκοπό τη δημιουργία ενός όμορφου και δημιουργικού περιβάλλοντος για τα παιδιά.

Οι εκδηλώσεις που έχει οργανώσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων είναι πολλές. Ανάμεσα τους η οργάνωση της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς, η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, η Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τους μαθητές κυρίως της Γ΄ Γυμνασίου, το Αποκριάτικο Πάρτι για όλους τους μαθητές μας.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, είναι πάντα κοντά μας… Σε κάθε εκδήλωση του σχολείου αλλά και  σε όποια δυσκολία αντιμετωπίζει αυτό…

Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζει η σχολική μας κοινότητα τα τελευταία χρόνια αφορά τη στέγαση των παιδιών που υποδέχεται κάθε  χρόνο.

Το μαθητικό μας δυναμικό έχει αυξηθεί πολύ και συνεχίζει να αυξάνεται, με αποτέλεσμα το σχολείο να αντιμετωπίζει προβλήματα λειτουργίας όχι μόνο στην καθημερινή ροή του ωρολογίου προγράμματος, αλλά και σε όλες τις δράσεις & εκδηλώσεις που προγραμματίζει, στην εκπόνηση των πολιτιστικών και περιβαλλοντικών προγραμμάτων και ομίλων που με τόσο ζήλο όλο το εκπαιδευτικό του δυναμικό υποστηρίζει. Έχει καταργηθεί κάθε δημιουργικός ελεύθερος χώρος του κτηρίου -βιβλιοθήκη, αίθουσα εκδηλώσεων κ.ά. – προκειμένου να γίνουν αίθουσες διδασκαλίες και να στεγάσουν τα παιδιά μας.

Το διδακτικό προσωπικό του Σχολείου μας,  προσπαθήσει να αξιοποιήσει κάθε ελεύθερο χώρο του σχολείου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για τις διδακτικές και ψυχαγωγικές ανάγκες των μαθητών, προσπαθώντας παράλληλα, με τεράστιες δυσκολίες, να διασφαλίσει ένα περιβάλλον ασφαλές για όλους τους μαθητές του, οι οποίοι συνωστίζονται ακόμη και στον προαύλιο χώρο στη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Κλείνοντας, θα ήθελα να εκφράσω προσωπικά την χαρά και την τιμή να συνεργάζομαι με έναν τόσο αξιόλογο και δυναμικό Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων που δείχνει έμπρακτα την αγάπη του και την αφοσίωση του στο σχολείο μας και στο καθημερινό έργο των εκπαιδευτικών μας.

Η Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Γλυκών Νερών

Παπαχρήστου-Κωσταρή Αικατερίνη

Ετικέτες:

“Ελλάδα Ελεύθερη Καπνού” – Δράση Αγωγής Υγείας για μαθητές Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου

ag ygTο Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού συντονίζει και υλοποιεί δράσεις και παρεμβάσεις στο πλαίσιο αγωγής υγείας σε σχολικές μονάδες σε εθνικό επίπεδο με στόχο την ενημέρωση και την  ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού σε θέματα δημόσιας υγείας.

Για το σχολικό έτος 2023-2024, το σχολείο μας πρόκειται να πραγματοποιήσει δράση αγωγής υγείας με τίτλο “Ελλάδα Ελεύθερη Καπνού” από τη γιατρό Τσετσέκου Ευτέρπη, διάρκειας 2 διδακτικών ωρών.

Η ενημέρωση θα γίνει:

α) Για την Β΄Τάξη στις 4 και 9 Απριλίου για τα τμήματα Β1 – Β2 και Β3 -Β4  αντίστοιχα

β) Για την Γ΄Τάξη  στις 17 Απριλίου και για τα 3 τμήματα.

Διαβάστε την ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

Κατεβάστε το ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ 2023

 

Ετικέτες:

Πρόσκληση σε ενημέρωση για Τομείς και Ειδικότητες ΕΠΑΛ

Σας ενημερώνουμε ότι το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο B’ Αθήνας (Αγίας Παρασκευής) διοργανώνει ενημερωτική συνάντηση για τους τομείς και τις ειδικότητες που λειτουργούν στα ΕΠΑΛ της Αγ. Παρασκευής.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 8 Απριλίου στις 5:45 μμ, στο αμφιθέατρο του κτιριακού συγκροτήματος των ΕΠΑΛ και ΕΚ (Παπαφλέσσα 17, Αγία Παρασκευή) και μπορούν να λάβουν μέρος σε αυτή γονείς/κηδεμόνες μαθητών/τριών Γ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου.
Θα ακολουθήσει ξενάγηση στους χώρους των εργαστηρίων ειδικοτήτων.Λήψη αρχείου

Ετικέτες:

Ostereiersuche 2024Λήψη αρχείου

Με αφορμή το Πάσχα των Γερμανόφωνων χωρών σας προσκαλούμε στο “Πασχαλινό Κυνήγι Θησαυρού”

που διοργανώνει το σχολικό πολιτιστικό πρόγραμμα και ο όμιλος των Γερμανικών

την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 στις 12.00 στο προαύλιο του σχολείου μας!

Ο πασχαλινός λαγός έρχεται για να ζήσουμε μαζί

μικροί και μεγάλοι

το γερμανικό αυτό έθιμο είτε μαθαίνουμε Γερμανικά είτε όχι!

Σας περιμένουμε με χαρά και σας ευχαριστούμε για τη στήριξή σας!

Καλή διασκέδαση και καλή επιτυχία!!!

Ετικέτες: , ,

Εορτασμός εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου

flags 1821 2Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 στο σχολείο μας θα γίνει ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο στις 8.30, ενώ η σχολική εορτή θα ξεκινήσει στις 9.00. Οι μαθητές θα αποχωρήσουν μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Ακολουθεί το πρόγραμμα παρέλασης του δήμου Παιανίας.Λήψη αρχείου

Ετικέτες: ,

«Προκλήσεις στην Εφηβεία και στην Οικογένεια» – Διαδικτυακή συνάντηση για γονείς-κηδεμόνες

ΑφίσαΛήψη αρχείου

Ετικέτες:

“Celebrating Black History Month: The Civil Rights Movement”

Την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024, ώρα 11.30π.μ.-13.30 μ.μ. στην Αίθουσα Συνιδιοκτησίας Παιανίας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η εκδήλωση οργανώθηκε από τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης Αγγλικής Γλώσσας, Δρ. Ευαγγελία Χρ. Καραγιάννη, σε συνεργασία με το Μορφωτικό Τμήμα της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Στην εκδήλωση μίλησε  ο Αμερικανός Διπλωμάτης Dr. Emmanuel Epongo. Ο τίτλος της ομιλίας ήταν: “Celebrating Black History Month: The Civil Rights Movement”.Black history Month 2024

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: ,

Σάββατο 9 Μαρτίου – Εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

sylgon party

Ετικέτες:

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ενδοσχολικής Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού 2024

fre wri3

Την Παρασκευή 08.03.2024 και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ενδοσχολικής Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού (6η Μαρτίου), οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας παρακολούθησαν την ταινία ”Freedom Writers”.

«Σε ένα σχολείο που η ρατσιστική αντιμετώπιση και τα περιστατικά βίας αποτελούν καθημερινότητα, η καθηγήτρια Έριν Γκρούγουελ, έχοντας να αντιμετωπίσει ένα εκπαιδευτικό σύστημα που αδιαφορεί, θα προσπαθήσει να μετατρέψει το μάθημα της τάξης σε ζήτημα ζωής για τους μαθητές της. Μέσω της επικοινωνίας και της κατανόησης, οι μέχρι τότε «ανεπίδεκτοι μαθήσεως» έφηβοι, θα ανακαλύψουν την αξία της ανοχής και θα προσπαθήσουν να φτιάξουν τις κατεστραμμένες ζωές τους, αλλάζοντας ολοκληρωτικά τον κόσμο τους.»
Το φιλμ βασίζεται στο βιβλίο με πλήρη τίτλο “The Freedom Writers Diary: How a Teacher and 150 Teens Used Writing to Change Themselves and the World Around Them”, το οποίο γράφτηκε από τους μαθητές της καθηγήτριας Erin Gruwell, οι οποίοι πήραν το όνομα Freedom Writers και όλοι μαζί συνετέλεσαν στο να φτιαχτεί και, στην συνέχεια, να μετατραπεί σε ταινία.

Ετικέτες:

Webinar με θέμα τις πρώτες βοήθειες

Την Τρίτη 06.03.2024 και στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος KidsSaveLives&iSAVElivesfor schools, όλοι οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν σε μια 2ωρη ενημερωτική τηλεδιάσκεψη για πρώτες βοήθειες.

Διαβάστε περισσότερα για τον οργανισμό KidsSaveLives στην ιστοσελίδα https://kidssavelives.gr/

Ετικέτες:

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς