Γλυκά Νερά 27.03.2024

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών του 2ου Γυμνασίου Γλυκών Νερών  αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημόσια το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, αλλά και κάθε γονέα και κηδεμόνα ξεχωριστά για την πρωτοβουλία και προσφορά τους στην λειτουργία του σχολείου μας.

Από τις εργασίες ελαιοχρωματισμού των αιθουσών διδασκαλίας και της εξωτερικής τοιχοποιίας του σχολείου μας από εθελοντές γονείς, τον καθαρισμό των κουρτινών όλων των αιθουσών διδασκαλίας από τις μητέρες του Συλλόγου, τον εφοδιασμό του σχολείου με τεχνολογικό εξοπλισμό (Η/Υ, network switch και βιντεοπροβολείς)  και φαρμακευτικό υλικό επαρκές να καλύψει τις ανάγκες του σχολείου μας για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι τη σπουδαία δωρεά, ενός απινιδωτή.

Ο απινιδωτής είναι ένα μηχάνημα το οποίο μπορεί να επαναφέρει στη ζωή, ένα άτομο που έχει σταματήσει η καρδιά του. Αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν όχι μόνο τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας αλλά και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των Γλυκών Νερών, καθώς ο απινιδωτής θα μπορεί να είναι στη διάθεσή τους αν και όποτε χρειαστεί.

Έχει  πραγματοποιηθεί πρόγραμμα επιμόρφωσης πρώτων βοηθειών τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και στους μαθητές μας και παράλληλα η διευθύντρια του σχολείου έλαβε την πιστοποίηση ERC, Basic Life Support (BLS) – Ανανήπτη, για τη σωστή χρήση του απινιδωτή.  Τέλος, έχει ξεκινήσει η σταδιακή αγορά και τοποθέτηση νέων κουρτινών στις αίθουσες διδασκαλίας με σκοπό τη δημιουργία ενός όμορφου και δημιουργικού περιβάλλοντος για τα παιδιά.

Οι εκδηλώσεις που έχει οργανώσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων είναι πολλές. Ανάμεσα τους η οργάνωση της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς, η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, η Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τους μαθητές κυρίως της Γ΄ Γυμνασίου, το Αποκριάτικο Πάρτι για όλους τους μαθητές μας.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, είναι πάντα κοντά μας… Σε κάθε εκδήλωση του σχολείου αλλά και  σε όποια δυσκολία αντιμετωπίζει αυτό…

Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζει η σχολική μας κοινότητα τα τελευταία χρόνια αφορά τη στέγαση των παιδιών που υποδέχεται κάθε  χρόνο.

Το μαθητικό μας δυναμικό έχει αυξηθεί πολύ και συνεχίζει να αυξάνεται, με αποτέλεσμα το σχολείο να αντιμετωπίζει προβλήματα λειτουργίας όχι μόνο στην καθημερινή ροή του ωρολογίου προγράμματος, αλλά και σε όλες τις δράσεις & εκδηλώσεις που προγραμματίζει, στην εκπόνηση των πολιτιστικών και περιβαλλοντικών προγραμμάτων και ομίλων που με τόσο ζήλο όλο το εκπαιδευτικό του δυναμικό υποστηρίζει. Έχει καταργηθεί κάθε δημιουργικός ελεύθερος χώρος του κτηρίου -βιβλιοθήκη, αίθουσα εκδηλώσεων κ.ά. – προκειμένου να γίνουν αίθουσες διδασκαλίες και να στεγάσουν τα παιδιά μας.

Το διδακτικό προσωπικό του Σχολείου μας,  προσπαθήσει να αξιοποιήσει κάθε ελεύθερο χώρο του σχολείου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για τις διδακτικές και ψυχαγωγικές ανάγκες των μαθητών, προσπαθώντας παράλληλα, με τεράστιες δυσκολίες, να διασφαλίσει ένα περιβάλλον ασφαλές για όλους τους μαθητές του, οι οποίοι συνωστίζονται ακόμη και στον προαύλιο χώρο στη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Κλείνοντας, θα ήθελα να εκφράσω προσωπικά την χαρά και την τιμή να συνεργάζομαι με έναν τόσο αξιόλογο και δυναμικό Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων που δείχνει έμπρακτα την αγάπη του και την αφοσίωση του στο σχολείο μας και στο καθημερινό έργο των εκπαιδευτικών μας.

Η Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Γλυκών Νερών

Παπαχρήστου-Κωσταρή Αικατερίνη