ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – 1 Μαρτίου 2024Λήψη αρχείου

Διδακτική επίσκεψη Α΄ τάξης στο Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου στον Βαρνάβα Αττικής

mouseioartou

Το σχολείο μας την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 προγραμματίζει διδακτική επίσκεψη της Α΄ Τάξης  στο Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου. Για τη συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών, παρακαλούμε να επιστρέψετε συμπληρωμένη την Υπεύθυνη Δήλωση Συναίνεσης (Αρχείο Υ.Δ. Μουσείο Άρτου)

Το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου ιδρύθηκε το 2005, εκθέτοντας με μεράκι και αγάπη τους καρπούς ενός πολυετούς, συλλεκτικού έργου.
Ένα παλιό αρχοντικό στον Βαρνάβα μετατράπηκε σε Μουσείο Άρτου και φιλοξενεί πάνω από 3000 κεντημένα είδη ψωμιού με διακόσμηση από την Ελλάδα και 40 χώρες του εξωτερικού.

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: ,

1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών «Ενεργός Πολιτειότητα. Πολίτης στο Σχολείο-Πολίτης του Κόσμου»

ΑΦΙΣΑ KPEΤο σχολείο μας επελέγη να συμμετάσχει με δύο εισηγήσεις στο 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών «Ενεργός Πολιτειότητα. Πολίτης στο Σχολείο-Πολίτης του Κόσμου», που θα διεξαχθεί από την 5η Απριλίου 2024-ημέρα Παρασκευή μέχρι και την 7η Απριλίου 2024-ημέρα Κυριακή στα Ιωάννινα.

Η αντιπροσωπεία των μαθητών/τριών ανέρχεται στους 55 και απαρτίζεται από τα μέλη της περιβαλλοντικής και της ρητορικής ομάδας του σχολείου μας. Στην περίληψη των εισηγήσεων, που επισυνάπτονται, αποδεικνύεται το υψηλό επίπεδο προετοιμασίας και αποτελεσματικότητας των μαθητών/τριών μας.

Τα παιδιά θα συνοδεύσουν η διευθύντρια, κ. Παπαχρήστου, η κ. Συνοδινού, η κ. Μαθιουδάκη, η κ. Μαλκότση και η κ. Παπαϊωάννου.

Καλή επιτυχία, παιδιά!Λήψη αρχείου

Ετικέτες: , , ,

4ος Διασχολικός Διαγωνισμός “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ”

Στις 15 Φεβρουαρίου 2024 τετραμελής ομάδα μαθητών του σχολείου μας συμμετείχε στον 4ο Διασχολικό Διαγωνισμό “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ”, που διοργανώθηκε στο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής “Η Ελληνική Παιδεία”.
Οι μαθητές μας Μάριος Πανουσόπουλος της Α΄ τάξης, ο Δημήτρης Σκόπας της Β΄ τάξης, ο Λευτέρης Βασάλος και ο Απόστολος Ασημακόπουλος της Γ΄ τάξης διακρίθηκαν μεταξύ των ομάδων 19 δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων καταλαμβάνοντας την 3η θέση. Την προγύμναση των μαθητών ανέλαβε η κ. Μαθιουδάκη, η οποία και τα συνόδευσε μαζί με την κ. Μαυρομμάτη.

Θέλουμε να συγχαρούμε θερμότατα τους μαθητές μας που επέδειξαν όχι μόνον τις γνώσεις τους πάνω σε πολύ απαιτητικά θέματα αλλά και το ήθος τους και τις υψηλές δεξιότητες αυτοοργάνωσης, ετοιμότητας και αποτελεσματικής διαχείρισης του χρόνου. Μπράβο!!!
Θέλουμε, επίσης, να επισημάνουμε πόσο σημαντικό είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες που τους παρέχει το σχολείο μας.

Ετικέτες: , , ,

12. Μärchenschatzsuche – 12ο Παραμυθένιο Κυνήγι Θησαυρού

Marchenschatzsuche

Την Κυριακή 18.02.2024 πηγαίνουμε για 12η χρονιά σε ένα Παραμυθένιο Κυνήγι Θησαυρού!!!

Σας περιμένουμε με χαρά!!!

Αν η ψυχή σας λαχταρά να ξεφύγετε από την μονοτονία των ημερών, αδράξτε την ευκαιρία και πάρτε την οικογένειά σας,

τους φίλους ή τους γείτονές σας και ελάτε να περπατήσουμε μαζί στις γειτονιές του Φούρεζι,

συμμετέχοντας στο καθιερωμένο Παραμυθένιο Κυνήγι Θησαυρού,

που διοργανώνει εδώ και 12 χρόνια το σχολείο μας.

 

 

Ετικέτες: ,

Δράσεις και παρεμβάσεις στο πλαίσιο αγωγής υγείας

ag ygTο Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού συντονίζει και υλοποιεί δράσεις και παρεμβάσεις στο πλαίσιο αγωγής υγείας σε σχολικές μονάδες σε εθνικό επίπεδο με στόχο την ενημέρωση και την  ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού σε θέματα δημόσιας υγείας.
Για το σχολικό έτος 2023-2024, την Τρίτη 20.02.2024   θα υλοποιηθεί  δράση – παρέμβαση στους μαθητές/μαθήτριες  της  Γ΄ Γυμνασίου, σχετικά με τον θεματικό άξονα

“Σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία”

Ο τίτλος του εκπαιδευτικού προγράμματος που θα γίνει η παρουσίαση είναι:
α) «Σεξουαλική αγωγή για κορίτσια»
β) «Σεξουαλική αγωγή για αγόρια»
Η παρουσίαση των εν λόγω προγραμμάτων έχει διάρκεια μίας ώρας και θα γίνει ξεχωριστά σε αγόρια και σε κορίτσια.

Παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών της Γ΄Τάξης να υπογράψουν το “Έντυπο συγκατάθεσης γονέων”, το οποίο οι μαθητές πρέπει να παραδώσουν στη Γραμματεία του σχολείου μέχρι την Παρασκευή 09.02.2024.

ΕΝΤΥΠΟ Α ΥΥ_ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 2023

ΕΝΤΥΠΟ Β ΥΥ_ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ 2023

Ετικέτες:

Επίδοση ελέγχων προόδου Α΄ τετραμήνου 2023-24

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 και ώρες 12.00 – 14.00 θα γίνει η επίδοση ελέγχων προόδου Α΄ Τετραμήνου.

Οι γονείς και κηδεμόνες θα μπορούν να παραλάβουν τον έλεγχο προόδου από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό στην αίθουσα του κάθε τμήματος, ο οποίος θα ενημερώνει για τις απουσίες των μαθητών/μαθητριών. Στο ίδιο διάστημα, οι γονείς και κηδεμόνες θα μπορούν να ενημερώνονται από όλους τους διδάσκοντες για θέματα επίδοσης των μαθητών/μαθητριών.

Το απόγευμα της Τετάρτης οι έλεγχοι προόδου θα αποσταλούν και ηλεκτρονικά.

Από τη Διεύθυνση

Ετικέτες:

1ο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ – Διαδικασία υποβολής αιτήματος αξιολόγησηςΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Ετικέτες:

ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση σχετικά με τις απουσίες μαθητών/τριών λόγω COVID-19 και λόγω των εποχικών ιογενών αναπνευστικών λοιμώξεων για το σχολικό έτος 2023- 2024»Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Κατεβάστε εδώ τα έντυπα δικαιολόγησης απουσιών

  1. ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΠΟΥΣΙΩΝ
  2. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

 

Ετικέτες:

Ενημέρωση για τη λήψη μέτρων προστασίας για τη μείωση μετάδοσης λοιμώξεων του αναπνευστικούΛήψη αρχείου

Ετικέτες:

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς