ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 22 – 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024Λήψη αρχείου

Έκδοση απολυτηρίου μαθητών Γ΄Τάξης

Αγαπητοί γονείς και μαθητές της Γ΄Γυμνασίου,

καθώς η σχολική χρονιά πλησιάζει στο τέλος της, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, προκειμένου να εκδοθούν τα απολυτήρια, θα πρέπει οι μαθητές της Γ΄ Τάξης να προσκομίσουν εγκαίρως μια φωτογραφία.

Η φωτογραφία θα πρέπει να είναι έγχρωμη, πρόσφατη και όχι σε φωτοτυπία. Οι συνήθεις διαστάσεις της φωτογραφίας είναι 3,7 x 4,7 εκ.. Παρακαλούμε η φωτογραφία να παραδοθεί σε μικρό φακελάκι, στην μπροστινή πλευρά του οποίου θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο και το τμήμα του μαθητή.

Η καταληκτική ημερομηνία παράδοσης είναι στις 13/5/2024.

Οι φωτογραφίες θα παραδίδονται κατά προτεραιότητα στην υπεύθυνη Μητρώου και Απολυτηρίων κ. Μένεγα, διαφορετικά θα παραλαμβάνονται από την κ. Τσιχλιά ή τον Υποδιευθυντή του σχολείου κ. Πεϊνιρτζή.

Από τη Διεύθυνση

Ετικέτες:

Αποτελέσματα λαχειοφόρου αγοράς ρητορικής ομάδας

Ανακοινώνεται ότι οι τυχεροί νικητές της λαχειοφόρου αγοράς της ρητορικής ομάδας, που κέρδισαν δύο ταξίδια στο
Μουζάκι Καρδίτσας,
είναι οι λαχνοί 1153 (Χ.Μ.) και 1130 (Π.Σ.).

Η ομάδα ρητορικής του σχολείου ευχαριστεί όλους για την υποστήριξη!

Ετικέτες: ,

1ο Μαθητικό Συνέδριο Ανατολικής Αττικής

FB IMG 1712749081690

Ετικέτες:

Λαχειοφόρος αγορά ρητορικής ομάδας

Σας ενημερώνουμε ότι η ρητορική ομάδα του σχολείου έχει οργανώσει λαχειοφόρο αγορά για την υποστήριξη της εκπαιδευτικής επίσκεψης του ομίλου στο Στρασβούργο. Μέρος των εσόδων της λαχειοφόρου αγοράς θα διατεθεί και για την τριήμερη εκδρομή της Γ΄ Τάξης.

Ακολουθεί ενημερωτική επιστολή της διεύθυνσης και των υπευθύνων καθηγητριών του ομίλου ρητορικής του σχολείου.Λήψη αρχείου

Ετικέτες: ,

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Γλυκά Νερά 27.03.2024

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών του 2ου Γυμνασίου Γλυκών Νερών  αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημόσια το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, αλλά και κάθε γονέα και κηδεμόνα ξεχωριστά για την πρωτοβουλία και προσφορά τους στην λειτουργία του σχολείου μας.

Από τις εργασίες ελαιοχρωματισμού των αιθουσών διδασκαλίας και της εξωτερικής τοιχοποιίας του σχολείου μας από εθελοντές γονείς, τον καθαρισμό των κουρτινών όλων των αιθουσών διδασκαλίας από τις μητέρες του Συλλόγου, τον εφοδιασμό του σχολείου με τεχνολογικό εξοπλισμό (Η/Υ, network switch και βιντεοπροβολείς)  και φαρμακευτικό υλικό επαρκές να καλύψει τις ανάγκες του σχολείου μας για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι τη σπουδαία δωρεά, ενός απινιδωτή.

Ο απινιδωτής είναι ένα μηχάνημα το οποίο μπορεί να επαναφέρει στη ζωή, ένα άτομο που έχει σταματήσει η καρδιά του. Αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν όχι μόνο τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας αλλά και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των Γλυκών Νερών, καθώς ο απινιδωτής θα μπορεί να είναι στη διάθεσή τους αν και όποτε χρειαστεί.

Έχει  πραγματοποιηθεί πρόγραμμα επιμόρφωσης πρώτων βοηθειών τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και στους μαθητές μας και παράλληλα η διευθύντρια του σχολείου έλαβε την πιστοποίηση ERC, Basic Life Support (BLS) – Ανανήπτη, για τη σωστή χρήση του απινιδωτή.  Τέλος, έχει ξεκινήσει η σταδιακή αγορά και τοποθέτηση νέων κουρτινών στις αίθουσες διδασκαλίας με σκοπό τη δημιουργία ενός όμορφου και δημιουργικού περιβάλλοντος για τα παιδιά.

Οι εκδηλώσεις που έχει οργανώσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων είναι πολλές. Ανάμεσα τους η οργάνωση της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς, η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, η Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τους μαθητές κυρίως της Γ΄ Γυμνασίου, το Αποκριάτικο Πάρτι για όλους τους μαθητές μας.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, είναι πάντα κοντά μας… Σε κάθε εκδήλωση του σχολείου αλλά και  σε όποια δυσκολία αντιμετωπίζει αυτό…

Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζει η σχολική μας κοινότητα τα τελευταία χρόνια αφορά τη στέγαση των παιδιών που υποδέχεται κάθε  χρόνο.

Το μαθητικό μας δυναμικό έχει αυξηθεί πολύ και συνεχίζει να αυξάνεται, με αποτέλεσμα το σχολείο να αντιμετωπίζει προβλήματα λειτουργίας όχι μόνο στην καθημερινή ροή του ωρολογίου προγράμματος, αλλά και σε όλες τις δράσεις & εκδηλώσεις που προγραμματίζει, στην εκπόνηση των πολιτιστικών και περιβαλλοντικών προγραμμάτων και ομίλων που με τόσο ζήλο όλο το εκπαιδευτικό του δυναμικό υποστηρίζει. Έχει καταργηθεί κάθε δημιουργικός ελεύθερος χώρος του κτηρίου -βιβλιοθήκη, αίθουσα εκδηλώσεων κ.ά. – προκειμένου να γίνουν αίθουσες διδασκαλίες και να στεγάσουν τα παιδιά μας.

Το διδακτικό προσωπικό του Σχολείου μας,  προσπαθήσει να αξιοποιήσει κάθε ελεύθερο χώρο του σχολείου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για τις διδακτικές και ψυχαγωγικές ανάγκες των μαθητών, προσπαθώντας παράλληλα, με τεράστιες δυσκολίες, να διασφαλίσει ένα περιβάλλον ασφαλές για όλους τους μαθητές του, οι οποίοι συνωστίζονται ακόμη και στον προαύλιο χώρο στη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Κλείνοντας, θα ήθελα να εκφράσω προσωπικά την χαρά και την τιμή να συνεργάζομαι με έναν τόσο αξιόλογο και δυναμικό Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων που δείχνει έμπρακτα την αγάπη του και την αφοσίωση του στο σχολείο μας και στο καθημερινό έργο των εκπαιδευτικών μας.

Η Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Γλυκών Νερών

Παπαχρήστου-Κωσταρή Αικατερίνη

Ετικέτες:

“Ελλάδα Ελεύθερη Καπνού” – Δράση Αγωγής Υγείας για μαθητές Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου

ag ygTο Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού συντονίζει και υλοποιεί δράσεις και παρεμβάσεις στο πλαίσιο αγωγής υγείας σε σχολικές μονάδες σε εθνικό επίπεδο με στόχο την ενημέρωση και την  ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού σε θέματα δημόσιας υγείας.

Για το σχολικό έτος 2023-2024, το σχολείο μας πρόκειται να πραγματοποιήσει δράση αγωγής υγείας με τίτλο “Ελλάδα Ελεύθερη Καπνού” από τη γιατρό Τσετσέκου Ευτέρπη, διάρκειας 2 διδακτικών ωρών.

Η ενημέρωση θα γίνει:

α) Για την Β΄Τάξη στις 4 και 9 Απριλίου για τα τμήματα Β1 – Β2 και Β3 -Β4  αντίστοιχα

β) Για την Γ΄Τάξη  στις 17 Απριλίου και για τα 3 τμήματα.

Διαβάστε την ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

Κατεβάστε το ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ 2023

 

Ετικέτες:

Πρόσκληση σε ενημέρωση για Τομείς και Ειδικότητες ΕΠΑΛ

Σας ενημερώνουμε ότι το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο B’ Αθήνας (Αγίας Παρασκευής) διοργανώνει ενημερωτική συνάντηση για τους τομείς και τις ειδικότητες που λειτουργούν στα ΕΠΑΛ της Αγ. Παρασκευής.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 8 Απριλίου στις 5:45 μμ, στο αμφιθέατρο του κτιριακού συγκροτήματος των ΕΠΑΛ και ΕΚ (Παπαφλέσσα 17, Αγία Παρασκευή) και μπορούν να λάβουν μέρος σε αυτή γονείς/κηδεμόνες μαθητών/τριών Γ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου.
Θα ακολουθήσει ξενάγηση στους χώρους των εργαστηρίων ειδικοτήτων.Λήψη αρχείου

Ετικέτες:

Ostereiersuche 2024Λήψη αρχείου

Με αφορμή το Πάσχα των Γερμανόφωνων χωρών σας προσκαλούμε στο “Πασχαλινό Κυνήγι Θησαυρού”

που διοργανώνει το σχολικό πολιτιστικό πρόγραμμα και ο όμιλος των Γερμανικών

την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 στις 12.00 στο προαύλιο του σχολείου μας!

Ο πασχαλινός λαγός έρχεται για να ζήσουμε μαζί

μικροί και μεγάλοι

το γερμανικό αυτό έθιμο είτε μαθαίνουμε Γερμανικά είτε όχι!

Σας περιμένουμε με χαρά και σας ευχαριστούμε για τη στήριξή σας!

Καλή διασκέδαση και καλή επιτυχία!!!

Ετικέτες: , ,

Εορτασμός εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου

flags 1821 2Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 στο σχολείο μας θα γίνει ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο στις 8.30, ενώ η σχολική εορτή θα ξεκινήσει στις 9.00. Οι μαθητές θα αποχωρήσουν μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Ακολουθεί το πρόγραμμα παρέλασης του δήμου Παιανίας.Λήψη αρχείου

Ετικέτες: ,

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς