«

»

Φεβ 22

Δελτίου Τύπου: Το 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρεστένων

Το 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρεστένων


Η Περιβαλλοντική Ομάδα του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας «Αειφορία εν-Τάξει» με συνοδούς καθηγητές: Τζελφέ Σόνια, Ιωαννίδου – Κωνσταντινίδου Ιωάννα, Ηλία Μαρία και Καραποστόλου Θεόδωρο, πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρεστένων στις 19/2/2013, με θέμα «Προϊόντα ηλειακής γης».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολούθησαν παρουσίαση του προϊόντος της σταφίδας, έμαθαν να αναγνωρίζουν ελληνικά προϊόντα από την ετικέτα της συσκευασίας και διερεύνησαν τις επιπτώσεις (οικονομικές και άλλες) από την εισαγωγή και κατανάλωση προϊόντων από άλλες χώρες και ιδιαίτερα μακρινές. Σε εργαστήριο έφτιαξαν το δικό τους σαπούνι. Σε βιωματικά παιχνίδια διαφήμισαν και προώθησαν τα «δικά τους» τοπικά προϊόντα, μαθαίνοντας έτσι όλα τα στάδια από την παραγωγή ως τη διάθεσή τους προς τον καταναλωτή.

Η ομάδα, πριν επιστρέψει, επισκέφτηκε την Αρχαία Ολυμπία, περιηγήθηκε στο Μουσείο και στον Αρχαιολογικό Χώρο. Αρκετοί μαθητές και μαθήτριες έτρεξαν στο Στάδιο, εκεί όπου έγιναν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες, και δήλωσαν πολύ περήφανοι που βρέθηκαν στον χώρο αυτό.


Η ομάδα επέστρεψε με τις καλύτερες εντυπώσεις από το ΚΠΕ Κρεστένων και με νέες γνώσεις σαν εφόδιο για την συνέχιση του περιβαλλοντικού προγράμματος του σχολείου: «Τοπικά προϊόντα: Σύκα, Βότανα και Αρωματικά Φυτά».

Όλες οι δραστηριότητες της ομάδας στο ιστολόγιο του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου: https://blogs.sch.gr/aeiforia

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων