Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας συμμετείχε στο πρόγραμμα Be Active με τίτλο «Αθλούμαστε ταξιδεύοντας στην παράδοση» στο πάρκο Τσαλτάκη.
Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας συμμετείχε στο πρόγραμμα Be Active με τίτλο «Αθλούμαστε ταξιδεύοντας στην παράδοση» στο πάρκο Τσαλτάκη.
Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,
Σας ενημερώνουμε ότι το 2ο Δημοτικό σχολείο Λαμίας τη Δευτέρα 24-01-2022 και την Τρίτη 25-01-2022 θα παραμείνει κλειστό λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Επομένως ενεργοποιείται άμεσα από αύριο Δευτέρα 24-01-2022 και για την Τρίτη 25-01-2022 η τηλεκπαίδευση μέσω webex σύμφωνα με το ισχύον ωρολόγιο πρόγραμμα (Η τηλεκπαίδευση αφορά τις πέντε τελευταίες ώρες που έχουν οι μαθητές στο ημερήσιο ωρολόγιο πρόγραμμά τους (Δευτέρα & Τρίτη). Τα webex links των εκπαιδευτικών σας έχουν σταλεί στα mails σας)
ΩΡΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ | ΑΠΟ | ΕΩΣ |
1η | 09:10 | 09:40 |
2η | 09:50 | 10:20 |
3η | 10:30 | 11:00 |
4η | 11:10 | 11:40 |
5η | 11:50 | 12:20 |
Η διενέργεια των αυτοδιαγνωστικών τέστ προτείνεται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25-01-2022 το πρωί για να προσέλθουν οι μαθητές ελεγμένοι την Τετάρτη 26-01-2022 στο σχολείο και να υπάρχει η δυνατότητα επιβεβαίωσης με rapid test αυθημερόν σε περίπτωση εντοπισμού θετικού αποτελέσματος.
Επικαιροποιημένα πρωτόκολλα για το άνοιγμα των σχολείων στις 10 /01/ 2022.
Συγκεκριμένα:
Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς:
Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν και αυτοί 5 τεστ σε 5 ημέρες:
δύο ράπιντ και ένα σελφ τεστ, επιπλέον των δύο ράπιντ που ήδη κάνουν την εβδομάδα.
Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν 3 σελφ τεστ δωρεάν την εβδομάδα.
Όλες οι άλλες προβλέψεις του πρωτοκόλλου, όπως για παράδειγμα τα υποχρεωτικά ράπιντ τεστ για εκπαιδευτικούς που δεν είναι εμβολιασμένοι, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η αναστολή των εκδρομών, εξακολουθούν να ισχύουν. Θα υπάρξουν αναλυτικές ερωτήσεις/απαντήσεις για τα νέα πρωτόκολλα
Διαβάστε την ηλεκτρονική εφημερίδα που δημιούργησαν την προηγούμενη σχολική χρονιά οι μαθητές του τμήματος ΣΤ2 εδώ
Διαβάστε την ηλεκτρονική εφημερίδα των μαθητών του τμήματος ΣΤ2 εδώ
Την εβδομάδα 22-26/11/2021 οι μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν μέσω διαδικτύου έναν ερευνητή του προγράμματος Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) στα πλαίσια της εκδήλωσης «Science is Wonderful! Live».
Η δημόσια έκθεση «Science is Wonderful!» διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και φέρνει σε επαφή τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Ευρώπης με τον κόσμο της επιστήμης και τα τελευταία νέα στην έρευνα.
Στους μαθητές μας μίλησε ο Δρ. Σπύρος Θεοδωρίδης από το Senckenberg Biodiversity and Climate Research Center στην Φρανκφούρτη. Εστίασε στην κλιματική και περιβαλλοντική κρίση και τις επιπτώσεις της στα φυσικά οικοσυστήματα και την υγεία των ανθρώπων. Επίσης εξερευνήσαμε διαδραστικούς διαδικτυακούς χάρτες σχετικούς με τη βιοποικιλότητα και την κατανομή της στον πλανήτη.
Ο Δρ. Γρηγόριος Τσαγκατάκης, ερευνητής στο Εργαστήριο Ψηφιακής Επεξεργασίας Σήματος του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας / Ινστιτούτου Πληροφορικής μας μίλησε για τις πολύ σοβαρές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στους ανθρώπους και το περιβάλλον. Ένας μεγάλος αριθμός τεχνητών δορυφόρων παρατηρούν τη γη και μας δίνουν την δυνατότητα να αναγνωρίσουμε και να καταλάβουμε εκτός των άλλων και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Παρουσιάστηκε ο τρόπος με τον οποίο οι μέθοδοι Τεχνητής Νοημοσύνης μπορούν να μας παρέχουν ακριβείς προβλέψεις με εντελώς αυτόνομο τρόπο.
Η Ιουλιανή Παχίτη, υποψήφια διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, μας μίλησε για την τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality, VR) και τις δυνατότητες εφαρμογής της σε ποικίλους τομείς. Η τεχνολογία VR τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να αναπτύσσεται και να χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο κυρίως για σκοπούς ψυχαγωγίας (παιχνίδια, άσκηση κτλ.), αλλά και σε διάφορους τομείς όπως είναι η ιατρική, η εκπαίδευση, καθώς και οι ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις σε ενήλικο και παιδικό πληθυσμό με δυσκολίες (π.χ. φοβίες, ΔΕΠΥ, αυτισμό κτλ.).
Ο Χρήστος Γκούμας, υποψήφιος διδάκτοτας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, μας μίλησε για την έρευνα του που εστιάζει στην επίδραση χαρακτηριστικών του περιβάλλοντος (π.χ. οργάνωση) στην οπτικη αναζήτηση, τη μάθηση και τη μνήμη σε παιδιά και ενήλικες. Μίλησε για την χρήση της τεχνολογίας εικόνικής πραγματικότητας ως μέσου για την αξιολόγηση και εκπαίδευση των γνωστικών λειτουργιών, όπως η μάθηση, η μνήμη και η προσοχή.
Το σχολείο μας επιλέχθηκε από το European Schoolnet για να εφαρμόσει τον Πιλότο 2 του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ARETE.
Ο Πιλότος 2 εστιάζει στον καινοτόμο και συναρπαστικό τρόπο εκμάθησης γεωμετρίας και γεωγραφίας μέσω οπτικοποίησης και αλληλεπίδρασης. Ο στόχος αυτού του πιλοτικού προγράμματος είναι να αποδείξει την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής Επαυξημένης Πραγματικότητας για τον τομέα της εκπαίδευσης STEM.
Θα μετρηθεί η αποτελεσματικότητα των διαδραστικών τεχνολογιών AR συγκρίνοντας τα αποτελέσματα των μαθητών που έχουν χρησιμοποιήσει παραδοσιακές μεθόδους διδασκαλίας και εκμάθησης Γεωμετρίας με τις πιλοτικές ομάδες δοκιμών.
Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεή αυτή την σχολική χρονιά στα δύο τμήματα της Ε Δημοτικού από τις εκπαιδευτικούς Αγγελική Καραγεωργοπούλου και Αθανασία Κανατούλα. Η τεχνογνωσία θα παραμείνει στο σχολείο και στόχος μας είναι η εφαρμογή του προγράμματος ARETE κάθε χρόνο στην Ε Δημοτικού.