2ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας

Jdo και συνδεόμαστε…παγκόσμια!!

Κάτω από: Σχολικά Προγράμματα | ΚΑΝΑΤΟΥΛΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2023 3:02 πμ |  Με ετικέτα |

Πρόγραμμα αδελφοποίησης τάξεων JDO διάρκειας 3 ετών, με τις εκπαιδευτικούς Αγγελική Καραγεωργοπούλου και Νάσια Κανατούλα, στο οποίο φέτος 2 τάξεις του σχολείου μας αδελφοποιούνται με αντίστοιχες του εξωτερικού(Ισπανίας και Ιρλανδίας) και συνεργάζονται διαδικτυακά υλοποιώντας κοινά project. Μέχρι τον Δεκέμβριο έγιναν δύο projects , το πρώτο με στόχο να γνωριστούν οι τάξεις και οι εκπαιδευτικοί και το δεύτερο να γνωρίσουν τον τόπο του καθενός και όλα αυτά μέσω την υιοθέτηση εργαλείων της Google.

 

4

Τη χρονιά 2022-2023 στο Jdo συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Παναγιώτα Τσιαχρή (Στ΄τάξη) και Νάσια Κανατούλα (Ε΄Τάξη) ,που είχαν συνεργαστεί με σχολεία της Ινδίας. 

Λίγα λόγια για το Recycle with STEAM

Κάτω από: eTwinning | ΚΑΝΑΤΟΥΛΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2023 2:51 πμ |  Με ετικέτα |

Με το έργο μας, στοχεύουμε να μεγαλώσουμε έναν παγκόσμιο πολίτη που θα ευαισθητοποιηθεί για τα παγκόσμια προβλήματα και θα έχει τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ευθύνες να συμβάλει στην επίλυση των τρεχόντων προβλημάτων. Με την ανακύκλωση των απορριμμάτων, στοχεύουμε να αποτρέψουμε τη σπατάλη φυσικών πόρων, να μειώσουμε την ποσότητα των απορριμμάτων και να προστατεύσουμε τον πλανήτη στον οποίο ζούμε ευαισθητοποιώντας σχετικά με την ανακύκλωση.

Introduction


map

https://tr.padlet.com/arslanpinartulin/map-of-our-partners-project-recyle-with-steam-y5437z0s94tu

 

Μετάβαση στο padlet.com

 


book title
Διαβάστε το βιβλίο στο StoryJumper

Συμμετοχή του Σχολείου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα 2023

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2023 10:26 πμ |

Οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας συμμετείχαν σε δραστηριότητες προγραμματισμού κατά το χρονικό διάστημα 7-22 Οκτωβρίου 2023, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα

556330 MMfvUKzzoF page 0001

Κανονισμός Λειτουργίας Σχολείου

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2023 9:40 πμ |

1. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 2ο Δ.ΣΧ. ΛΑΜΙΑΣ (2)

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2023 1:59 μμ |

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε και ΣΤ τάξεων εκπροσώπησαν το σχολείο μας στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού της Δ’ τάξης κου Χρήστου Γκλατζούνη. Συγχαρητήρια στους μικρούς μαθητές μας για την άξια εκπροσώπηση, στους εκπαιδευτικούς  Φυσικής Αγω   γής του σχολείου για την προετοιμασία και στον κο Χρήστο Γκλατζούνη για την καθοδήγηση. Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι αναδημοσίευση από την ηλεκτρονική σελίδα του lamiareport.

 

par1 par3 par4 par5

Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο σχολείο μας

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2023 1:25 μμ |

Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης από τα στελέχη του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος ανακύκλωσης σχολικών βιβλίων «Το χαρτί του μέλλοντός μας»,  με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό Γ’ τάξης κα Βασιλική Υφαντή.

Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας του Δήμου Λαμιέων

Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για το eTwinning έργο «Electricity – energy STEAMers»

Κάτω από: eTwinning | ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023 10:17 πμ |

νασια

To 2o Δ.Σ Λαμίας  βραβεύτηκε με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για το eTwinning έργο «Electricity – energy STEAMers» που υλοποίησε κατά το προηγούμενο σχολικό έτος η Ε’ Τάξη. Το eΤwinning έργο ίδρυσε και συντόνισε η εκπαιδευτικός και Scientix Ambassador Νάσια Κανατούλα. Στο έργο αυτό οι μαθητές μας  συνεργάστηκαν με μαθητές από την Ισπανία, την Τουρκία, την Εσθονία, τη Μολδαβία και τη Βουλγαρία. Βασικός σκοπός του προγράμματός μας ήταν η ενασχόληση των παιδιών με δραστηριότητες STEAM που κινητοποιούν το ενδιαφέρον τους και καλλιεργούν πολλές από τις δεξιότητες του 21ου αιώνα.

Σύμφωνα με τα σχόλια του ΕΟΥ το έργο ήταν εξαιρετικό και ενδιαφέρον, με πολύ ελκυστική θεματολογία για τους μαθητές. Στα θετικά του σημεία ήταν: οι δραστηριότητες που κατέληγαν σε κοινά τελικά προϊόντα (πχ κοινές συνεργατικές παρουσιάσεις, ψηφοφορία κ.α.)  διαθεματική προσέγγιση του έργου, με ποικίλες δραστηριότητες STEAM με τους εταίρους μας,  η καλή οργάνωση του twinspace , συχνές  τηλεδιασκέψεις επικοινωνίας καθώς και η  ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων στο μάθημα της Φυσικής σε συνδυασμό με την κατανόηση της ενέργειας και του ηλεκτρισμού μέσα από το STEAM. Οι συνεργατικές δράσεις που σχεδιάστηκαν ήταν πολύ ενδιαφέρουσες, ευφάνταστες και οι μαθητές καλλιέργησαν τις ψηφιακές δεξιότητές τους μέσω της χρήσης πολλών ψηφιακών εργαλείων, αυξάνοντας έτσι τη δημιουργικότητά τους και διευρύνοντας τη φαντασία τους.

Το έργο άρεσε πολύ στα παιδιά, αλλά και στους συνεργαζόμενους εκπαιδευτικούς. Έδωσε την ευκαιρία να πειραματιστούμε μέσω του STEAM, να τολμήσουμε διαφορετικές πρακτικές, αλλά και να γνωρίσουμε νέους ανθρώπους με τους οποίους αναπτύχθηκαν σχέσεις φιλίας μα και συνεχιζόμενης συνεργασίας εντός οργανωμένου πλαισίου. Ήταν μία πολύ καλή ομάδα που οδήγησε σε πολύ καλό αποτέλεσμα.

Για το λόγο αυτόν υποβάλαμε αίτηση ως συντονίστρια χώρα η Ελλάδα στον πρώτο γύρο Erasmus KA210-SCH – Small-scale partnerships in school education και το έργο ήταν επιλαχόν με πολύ καλή βαθμολογία και σχόλια. Υποβάλαμε πριν λίγες μέρες αίτηση εκ νέου στον β ΄γύρο , βελτιώσαμε την αίτησή μας και περιμένουμε έγκριση για να ξεκινήσουμε τη συνεργασία μας με τους εταίρους μας και τους μαθητές μας.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους μαθητές της φετινής μας έκτης, που συμμετείχαν στο βραβευμένο eTwinning έργο «Electricity-energy STEAMers» πέρυσι ως πεμπτάκια, αλλά και στις εκπαιδευτικούς που συνεργάστηκαν, καθώς μέσα από αυτήν τη δημιουργική σύμπραξη αναδείχθηκε η σημαντικότητα της συνεργασίας διαφορετικών ευρωπαϊκών χωρών και έγινε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όχι μόνο της σχολικής αλλά και της ευρύτερης κοινότητας αναφορικά με τη διάδοση του STEAM .


 

Έναρξη Σχολικού Έτους 2023-2024 Αγιασμός

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2023 9:19 μμ |

Σας προσκαλούμε στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας. Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε το νέο σχολικό έτος με όρεξη, διάθεση για μάθηση και πνεύμα αλληλεγγύης.

Ο Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023 στις 08:30 πμ. Κατόπιν θα ανακοινωθούν οι εκπαιδευτικοί των τάξεων και οι μαθητές θα αποχωρήσουν.

Ο Διευθυντής

Ηλίας Ρήγας

Αγιασμος

eTwinning Ε’ Δημοτικού “Energy Steamers”

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Κυριακή, 9 Ιουλίου 2023 10:24 μμ |
Παρουσίαση της δασκάλας της Ε’ Δημοτικού Νάσιας Κανατούλα κατά το σχ. έτος 2022-2023 για το έργο eTwinning “Electricity-Energy STEAMers”. Συμμετέχουσες χώρες στο έργο είναι Ισπανία, Τουρκία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Μολδαβία και Εσθονία.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 2023 – 2024

Κάτω από: Ενημερώσεις | 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ
Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023 8:44 μμ |

Οι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών/τριών που φοιτούν για πρώτη φορά στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου, για το σχολικό έτος 2023-2024, θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2023 και ώρες 9:00 με 11:30 .

Εγγραφές μετά την 20ή Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας.

Κατά το σχολικό έτος 2023-2024 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2017 έως και 31-12-2017.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

  1. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.), ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
  2. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή/τριας, (Θα σας δοθεί στο σχολείο)
  3. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου
  4. Αποδεικτικό στοιχείο(ένα από τα παρακάτω) από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας (ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΟΤΕ / ΔΕΥΑΛ / ΔΕΗ / ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ / ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ / ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΡΙΟ Κ.Τ.Λ).
  5. Υπεύθυνη δήλωση (θα σας δοθεί στο σχολείο) η οποία συμπληρώνεται από τους γονείς/κηδεμόνες με τα ακριβή στοιχεία του παιδιού ώστε να γίνεται αυτεπάγγελτη αναζήτηση του πιστοποιητικού γέννησης
  6. Σε περίπτωση που υπάρχει γνωμάτευση/έκθεση ΚΕΣΥ για τον/ τη μαθητή/τρια παρακαλούμε να προσκομίζεται κατά την εγγραφή.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

α. Οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα (13:15-16:00, με δυνατότητα ενδιάμεσης αποχώρησης 15:00) κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους.

β. Στο Αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου(13:15-17:30, με δυνατότητα ενδιάμεσης αποχώρησης 15:50).

 

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Επόμενη Σελίδα: »