Φεβ 21 2016

Πρωινό στο σχολείο; Γιατί όχι.

To πρωινό γεύμα είναι απαραίτητο για τους μικρούς μαθητές. Για να μπορέσουν να φέρουν σε πέρας τις ασκήσεις όχι μόνο της Γυμναστικής αλλά και των Μαθηματικών και των άλλων μαθημάτων, πρέπει κάθε πρωί να τρώνε σωστά.

Όμως τα περισσότερα παιδιά ή πίνουν ένα ποτήρι γάλα ή δεν παίρνουν καθόλου πρωινό και έρχονται νηστικά στο σχολείο.

Όμως την Τετάρτη 17 φεβρουαρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ2 τάξης είχαν μια μέρα διαφορετική, ένα πρωινό αλλιώτικο, με πολύ πολύ πολύ πολύ φαγητό!  Και μετά από λίγη ώρα…..

Εικόνα 1

Τα αυγουλάκια τα βρασμένα τέλειωσαν, οιμαρμελάδες έμειναν κάτι λίγες στον πάτο των βάζων, οι μπάρες δημητριακών τέλος, οι φράουλες τέλος, οι ελιές (καλαμών , πράσινες μαύρες, ξιδάτες )έμειναν δυο τρεις στην κυριολεξία, το τυρί τέλος, η γαλοπούλα σε φέτες και τα κασέρια τέλος, τα καροτάκια τέλος( κάποιοι έτρωγαν καρότο σουβλάκι), οι σταφίδες και οι ξηροί καρποί εξαφανίστηκαν, οι χυμοί φυσικοί και έτοιμοι  τέλος.

΄Έτρωγαν όλο το πρωί και όταν γυρίσαμε από το μουσείο ( κυρίως τα κορίτσια, γιατί τα αγόρια προτίμησαν το ποδόσφαιρο) έφαγαν τα υπόλοιπα . Κάτι λίγα κεράσαμε και τους υπόλοιπους δασκάλους και κάτι λίγα έμειναν για το αυριανό διάλειμμα. Έτρωγαν έτρωγαν έτρωγαν και δεν έλεγαν να σταματήσουν. Μια μαρμελάδα ροδάκινο και μια φρούτα του δάσους έκαναν μεγάλη θραύση. Έφαγαν ακόμα και ταχίνι με μέλι.

Άρα τα παιδιά μια χαρά τρώνε πρωινό . Ίσως όμως χρειάζονται τις φίλες και τους φίλους τους για να φάνε!!!

Εικόνα 2 Εικόνα 3 Εικόνα 4

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




RSS Σχόλιων

Αφήστε μια απάντηση