Φεβ 21 2016

Παιδιά διαβάζουν παραμύθια σε παιδιά!

Εικόνα 1 Εικόνα 2

Ένα αγαπημένο χριστουγεννιάτικο παραμύθι διάλεξαν οι μαθήτριες και οι μαθητές της Ε2 τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς να διαβάσουν στα παιδιά του του 5ου και του 8ου Νηπιαγωγείου Κιλκίς την Πέμπτη και την Παρασκευή 17 και 18 Δεκεμβρίου στο όμορφο ζεστό χώρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Κιλκίς.

“Κάποτε στην παιχνιδούπολη στο Βόρειο Πόλο, ζούσε ένα ελάφι που το έλεγαν Ρούντολφ. Εκεί ζούσαν κι άλλα πανέμορφα ελάφια, ο Ρούντολφ, όμως, είχε μια μεγάλη, λαμπερή, κόκκινη μύτη. Ήταν τόσο κόκκινη, που έλαμπε μέσα στο σκοτάδι!”. Έτσι, ξεκινάει το γνωστό παραμύθι για τον Ρούντολφ, το ελαφάκι που τ’ άλλα ελάφια το κορόιδευαν για την κατακόκκινη μύτη του κάνοντας τον να κλαίει. Ένα παραμύθι που με συγκινητικό τρόπο περνάει το μήνυμα της αποδοχής της διαφορετικότητας.

Τα παιδιά με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Διαμαντίδου Αναστασίας, της Υποδιευθύντριας του σχολείου κας Κωνσταντινίδου Ζήνας, καθώς και της Σχολικής Συμβούλου κ. Ιωάννας Αρβανίτη, διάβασαν το παραμύθι, τραγούδησαν και χόρεψαν όλοι μαζί το ομώνυμο τραγούδι βάφοντας τις μυτούλες τους και φορώντας τα καπελάκια – κερατάκια που ετοίμασαν στο σχολείο έπαιξαν διαδραστικά παιχνίδια στον υπολογιστή και έφτιαξαν δυο τεράστια χειροποίητα παζλ που είχαν κατασκευάσει με την εικαστικό του σχολείου κ. Οργιανέλη Δέσποινα. Παραμυθάδες και οι ίδιοι έγραψαν ιστοριούλες, ποιηματάκια και τραγούδια με θέμα το Ρούντολφ.

Απώτερος σκοπός της όλης δραστηριότητας ήταν η ομαλή μετάβαση των μικρών παιδιών από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο. Η προσχολική αγωγή και εκπαίδευση είναι το «θεμέλιο της δια βίου μάθησης», η ομαλή όμως διαδικασία της μετάβασης από την προσχολική στη σχολική βαθμίδα είναι αυτή που συμβάλλει στο να διαμορφώσει το νήπιο θετική στάση προς το σχολείο. Οι αλλαγές τις περισσότερες φορές προκαλούν σύγχυση και άγχος στα παιδιά. Σημαντική είναι λοιπόν, η εξοικείωση με το χώρο και με τα πρόσωπα του νέου σχολείου. Κάθε παιδί βρήκε ένα φίλο, μια φίλη που θα το περιμένει το Σεπτέμβρη στην αυλή του καινούριου σχολείου. Τα μεγάλα παιδιά πάλι υιοθέτησαν ένα νήπιο που θα το προσέχουν και θα το φροντίζουν. Μεγάλα τα οφέλη και για τις δυο πλευρές. Δώσανε τον όρκο της φιλίας ανταλάσσοντας ζωγραφισμένα χεράκια που περιμένουν το Σεπτέμβρη για να ενωθούν.

Εικόνα 3 Εικόνα 6

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




RSS Σχόλιων

Αφήστε μια απάντηση