Απρ 11 2016

Ένα Web Quest με θέμα την 28η Οκτωβρίου 1940

Το Α΄Τρίμηνο του Σχολικού Έτους 2015-2016 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ Τάξης του Σχολείου μας κατασκεύασαν μια ιστοσελίδα για την 28η Οκτωβρίου μέσω ενός webquest.

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και εργάστηκαν ως εξής:

Η ομάδα των γεωγράφων. Η ομάδα αυτή διερεύνησε τη γεωγραφική θέση που έλαβαν χώρο τα πολεμικά γεγονότα. Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της θέσης αυτής.
Η Ομάδα των Χρονογράφων. Η Ομάδα αυτή μελέτησε το χρονικό των γεγονότων από τις προκλήσεις των Ιταλών έως την εισβολή των Γερμανών στην Ελλάδα και κατασκεύασε μια ιστορική γραμμή.
Η Ομάδα τω οικονομολόγων – κοινωνιολόγων. Η Ομάδα αυτή βρήκε πληροφορίες και παρουσίασε τις οικονομικές καθώς και τις κοινωνικές αιτίες που οδήγησαν στον ελληνοϊταλικό πόλεμο. Παράλληλα  κατέγραψε και τις αφορμές που προηγήθηκαν του ξεσπάσματός του.
Η ομάδα του πολιτισμού:  Η ομάδα αυτή, θα βρήκε πληροφορίες και παρουσίασε  τα συμπεράσματά της, σχετικά με τον τρόπο που επηρέασε ο πόλεμος του ‘ 40 την πολιτιστική κίνηση της εποχής, όπως θέατρο, τη μουσική, το τραγούδι και την πεζογραφία.
Η Ομάδα μελέτης της τακτικής και των πολεμικών μηχανών. Η ομάδα αυτή βρήκε πληροφορίες και παρουσίασε τα αποτελέσματά της σχετικά με τις πολεμικές μηχανές και τα όπλα που είχαν επιτιθέμενοι και αμυνόμενοι και  παρουσίασε τα συμπεράσματά της σχετικά με το κατά πόσο επηρέασαν αυτά τα στοιχεία στην εξέλιξη του πολέμου.
Ομάδα Πρωταγωνιστών: Η ομάδα αυτή  βρήκε πληροφορίες για τους πρωταγωνιστές του Έπους του ’40

Τα αποτελέσματα των εργασιών αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα:

oxi-1940.weebly.com

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




RSS Σχόλιων

Αφήστε μια απάντηση