Φεβ 23 2016

Στο αρχαίο σπίτι : στρώνουμε τραπέζι, παίζουμε παιχνίδια

1 2 3

Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ1 και Δ2 τάξης του 2ου Δημοτικού σχολείου επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό μουσείο Κιλκίς για να  πάρουν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στο αρχαίο σπίτι : στρώνουμε τραπέζι, παίζουμε παιχνίδια» που διοργανώνει η Ε.Φ.Α. με τους αρχαιολόγους κ. Μαρία Φαρμάκη και κ. Νίκο Παζαρά και πραγματοποιείται από τη Μουσειοπαιδαγωγό κ. Άννα.

Στη διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι προσπάθησαν να φανταστούν πώς ήταν τα σπίτια στην αρχαιότητα, η καθημερινή ζωή των προγενέστερων γενεών, τα μαγειρικά τους σκεύη, και τα παιχνίδια τους. Σύγκριναν τα μουσειακά εκθέματα με τα σύγχρονα σκεύη και βρήκαν διαφορές και ομοιότητες. Με τη βοήθεια της μουσειοπαιδαγωγού ταξίδεψαν μέσα από τις μορφές των αγαλμάτων και των επιτύμβιων στηλών στο χώρο και στο χρόνο. Ένα ταξίδι μαγευτικό και συναρπαστικό καθώς  καθετί μέσα στο μουσείο είχε να τους διηγηθεί και μια ιστορία.

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και αφού σχεδίασαν τα εκθέματα που τους έκαναν εντύπωση στη συνέχεια έγιναν οι ίδιοι αγγειοπλάστες και γλύπτες φιλοτεχνώντας τα δικά τους αριστουργήματα. Αγγεία και πινάκια, παιχνίδια και επιτύμβιες στήλες , αλλά και Παρθενώνες, κίονες Ιωνικούς, την Αθηνά Προμάχο , την Αργώ και διάφορα άλλα αντικείμενα.

4 5 6 7 8

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




RSS Σχόλιων

Αφήστε μια απάντηση