cropped εικόνα Viber 2024 06 18 12 59 12 787

Μήνας: Μάρτιος 2021 Σελίδα 1 από 3

HELMEPA_2

Η ώρα της γης 2021-θάλασσα

Η γη μας κινδυνεύει, όλοι μας πρέπει να βοηθήσουμε ο πλανήτης μας να γίνει καλύτερος !

Φέτος, στην Α τάξη εστιάσαμε στη θάλασσα και στα πλαστικά..

Η θάλασσα είναι πολλά παραπάνω από διακοπές και μπάνιο…

Όλοι θυμόμαστε τις διαφημίσεις

“όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά, σε θάλασσες και ακτές!”

 

 

earthhour-400×259

Η ώρα της γης

Η φετινή Ώρα της Γης είναι μια ευκαιρία να ενώσουμε τις φωνές μας

και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία της φύσης

και για την ανάγκη να στραφούμεατομικά και συλλογικά  σε πιο σωστές  επιλογές

για ένα μέλλον πιο αισιόδοξοπιο δίκαιο και βιώσιμο για όλους .

Ας παραδώσουμε ένα καλύτερο κόσμο στα παιδιά μας!

Στις 27 Μαρτίουαπό τις 20.30 έως τις 21.30, σβήνουμε συμβολικά τα φώτα για μια ώρα.

Ανακοίνωση-25η Μαρτίου – Βαθμοί

1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου                                                                                      23 Μαρτίου 2021

Αγαπητοί γονείς

Φτάσαμε δυστυχώς με τα σχολεία κλειστά στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου που φέτος θα ήταν ξεχωριστός αφού εκτός της γιορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου κλείνουμε 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Παρόλα αυτά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ημέρες γιορτής και πρέπει να τις περάσουμε με χαρούμενες στιγμές και με την ευχή ότι του χρόνου θα είμαστε όλοι μαζί για να γιορτάσουμε όπως ακριβώς θα έπρεπε με σχολικές γιορτές, δοξολογίες και παρελάσεις.

Θα πρέπει εδώ να αναφέρουμε τους μαθητές μας στη σημαία οι οποίοι σε άλλη περίπτωση θα εκπροσωπούσαν το σχολείο μας στη δοξολογία και μαζί με όλους τους μαθητές μας που συμμετέχουν στην παρέλαση την Παυλίδου
Μαρία σαν σημαιοφόρο, τον  Βουσβούκη Αλέξιο, την Χατζηαθανασίου Ιουλία, την Χαραλαμπίδου Παναγιώτα, τον Βύττα Μιλτιάδη, τον Πηλείδη Γεώργιο σαν παραστάτες, την Αλμπάντη Μάρθα και Φιλιππίδου- Αποστολίδου Γεωργία σαν υπεύθυνη κατάθεσης στεφάνου και πρώτη επιλαχούσα αντίστοιχα. Η αυριανή μέρα θα είναι αφιερωμένη στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και τα παιδιά θα συμμετέχουν με τους δασκάλους τους στην
διαδικτυακή γιορτή που έχουν ετοιμάσει αυτοί για ένα διδακτικό δίωρο. Δεν θα γίνουν οι υπόλοιπες ώρες του προγράμματος.

Όπως θα ξέρετε έχει τελειώσει και το δεύτερο τρίμηνο και αύριο θα σας σταλούν οι έλεγχοι αξιολόγησης των μαθητών με ηλεκτρονική αλληλογραφία(email). Για τις τάξεις Α και Β θα υπάρξει ενημέρωση σε συνεννόηση με τους εκπαιδευτικούς. Θα ήθελα να ξέρετε ότι όλα τα παιδιά είναι αξιέπαινα για τις προσπάθειες που κάνουν στις δύσκολες αυτές συνθήκες οι οποίες όταν συμβαδίζουν με τις προσπάθειες τις δικές σας και τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά.

Με την ευχή για γρήγορη επάνοδο στο σχολείο ας ευχηθούμε σε όλους μας  Χρόνια Πολλά!

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Φωτεινή Κεφαλίδου

ΒΡΑΒΕΙΟ eTwinning School Label 2020-2021

Πολλά συγχαρητήρια στο σχολείο μας για την απονομή της ετικέτας e-Twinning Σχολείου! Σύμφωνα με τη διαδικασία αίτησης για τη συγκεκριμένη ετικέτα, αξιολογούνται, τόσο η ύπαρξη εκπαιδευτικών που εκπονούν ομαδικά συνεργατικά εξ’ αποστάσεως έργα e-Twinning, όσο και ο προσανατολισμός και οι δράσεις του σχολείου στον καίριο τομέα της πλοήγησης με ασφάλεια στο διαδίκτυο. Σήμερα λοιπόν, είχαμε τα ευχάριστα νέα! Μπράβο και πάλι σε όλους τους συναδέλφους, που συντόνισαν, εκπόνησαν ή συνέβαλαν με τον οποιονδήποτε τρόπο σε όλες αυτές τις αξιόλογες προσπάθειες, στα παιδιά που αποτελούν την ψυχή και τους αποδέκτες τους και ευχόμαστε η κοινότητα των e-Twinners του σχολείου μας να μεγαλώνει, χρόνο με το χρόνο!
Η Διευθύντρια του Σχολείου                                                                        Ο Σύλλογος Διδασκόντων
Κεφαλίδου Φωτεινή
Η Ανακοίνωση:
“Congratulations! Your school has been awarded with the eTwinning School Label 2021-2022 and this is a great achievement by the eTwinning team in your school!
The official announcement will be made on the eTwinning.net Portal this week and on other eTwinning and European Commission’s news channels.
Congratulations again for being an example for all the other schools: we count on your dedication and commitment to promote eTwinning and its values, which are represented by the eTwinning Schools’ mission which you can download here: https://www.etwinning.net/files/etwinningschool/etwinning_school_mission.pdf.”
“Συγχαρητήρια! Το σχολείο σας έχει βραβευτεί με την ετικέτα eTwinning School 2021-2022 και αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα από την ομάδα του eTwinning στο σχολείο σας!
Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει στην πύλη του eTwinning.net αυτήν την εβδομάδα και σε άλλα κανάλια ειδήσεων του eTwinning και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Συγχαρητήρια και πάλι για το παράδειγμα που αποτελείτε για όλα τα άλλα σχολεία: στηριζόμαστε στην αφοσίωση και τη δέσμευσή σας να προωθήσετε το eTwinning και τις αξίες του, οι οποίες αντιπροσωπεύονται από την αποστολή του eTwinning Schools την οποία μπορείτε να κατεβάσετε εδώ: https://www.etwinning.net /files/etwinningschool/etwinning_school_mission.pdf.”
The eTwinning Team

14 Μαρτίου ημέρα μνήμης του κύπριου ήρωα μαθητή Ευαγόρα Παλληκαρίδη

14 Μαρτίου ημέρα μνήμης του κύπριου ήρωα μαθητή Ευαγόρα Παλληκαρίδη
Πέρασαν 19 χρόνια από την ημέρα εκείνη που το σχολείο μας αποφάσισε να τιμήσει τον κύπριο ήρωα μαθητή Ευαγόρα Παλληκαρίδη στήνοντας την προτομή του στην αυλή του σχολείου.Από τότε ανελλιπώς στο σχολείο μας γίνονται εκδηλώσεις προς τιμή του .Δικαιούμαστε να πούμε ότι το Ωραιόκαστρο και όχι μόνο αυτό έμαθε για τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη μέσα από τις δράσεις του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου.Δυστυχώς φέτος λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών δε θα μπορέσουν να γίνουν εκδηλώσεις .Δεν πειράζει ο ήρωας Ευαγόρας Παλληκαρίδης βρίσκεται στη μνήμη και την καρδιά όλων μας . Ο Παλληκαρίδης για όλους μας αποτελεί πρότυπο μίμησης και θα ζει αιώνια.
Ας είναι αιώνια η μνήμη του ήρωα ΕΥΑΓΟΡΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ
Μοιραζόμαστε μαζί σας φωτογραφίες από τη ζωή του ήρωα και από τις εκδηλώσεις του σχολείου μας

Σελίδα 1 από 3

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση