cropped 14560242 673122849510750 8098962241240570760 o 1

Ο παραολυμπιονίκης Σίμος Παλτσανιτίδης στο σχολείο μας

Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας το πρωινό της Τρίτης 21 Μαϊου 2024 , με προσκεκλημένο τον παραολυμπιονίκη δισκοβολίας, κ. Σίμο Παλτσανιτίδη. Μαθητές και δάσκαλοι της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης υποδεχτήκαμε με μεγάλη χαρά τον Έλληνα αθλητή. Μεγάλη η χαρά των παιδιών τα οποία ήρθαν σε επαφή και γνώρισαν από κοντά τον αθλητή που έφερε το χάλκινο μετάλλιο στην Ελλάδα κατά τους Παραολυμπιακούς  αγώνες του Σίδνεϋ το 2000.   Ο Σίμος Παλτσανιτίδης μίλησε με πολλή αγάπη στους μαθητές μας για τον αθλητισμό, τα Ολυμπιακά ιδεώδη, τις ανθρώπινες αξίες, τη δύναμη ψυχής , την πίστη ενώ οι συμβουλές του έφτασαν μέχρι τη διατροφή και τη σωστή στάση – συμπεριφορά του ανθρώπου. Μεγάλο ενθουσιασμό έφεραν στα παιδιά τα μετάλλια που είχε μαζί του ο παραολυμπιονίκης. Άλλα από τη συμμετοχή του στην εθνική ομάδα μπάσκετ με αναπηρικό αμαξίδιο, άλλα από συμμετοχές του σε μαραθώνιους κι άλλα από το άθλημα της δισκοβολίας. Το πιο σημαντικό όμως μετάλλιο, όπως ανέφερε ο αθλητής, το ξέχασε στο σπίτι του. Είναι το μετάλλιο από αγώνα που βγήκε τελευταίος κι αυτό που τον έκανε να πιστέψει στη συνέχιση της μάχης και στην περαιτέρω βελτίωσή του. Να σημειωθεί ότι ο Σίμος Παλτσανιτίδης είναι ένας από τους δύο αθλητές που διένυσαν την απόσταση από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη (520 χιλιόμετρα σε 4 μέρες) με αναπηρικό αμαξίδιο από 21 έως 24 Σεπτεμβρίου 1997, καταλαμβάνοντας έτσι μια θέση στο βιβλίο Γκίνες

Screenshot 2

 

olympic medald

 

Συμμετοχή-Διακρίσεις σε διαγωνισμό ζωγραφικής του Δήμου Ωραιοκάστρου

Παρουσίαση1
Μαθητές ζωγράφισαν για την βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος
👉 Τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και τις σκέψεις τους για το πώς οραματίζονται την βιώσιμη ανάπτυξη για το κλίμα και την προστασία του περιβάλλοντος αποτύπωσαν στο χαρτί δεκάδες μαθήτριες και μαθητές του Δήμου Ωραιοκάστρου, συμμετέχοντας στον πρωτότυπο διαγωνισμό ζωγραφικής για μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Ωραιοκάστρου με θέμα «Οι 17 στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ και εγώ».
➡ Τα έργα των παιδιών παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση-έκθεση ζωγραφικής στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Ωραιοκάστρου (Γαβρά 22, Ωραιόκαστρο) την Κυριακή των Βαΐων. Μικροί και μεγάλοι γέμισαν ασφυκτικά την Αίθουσα Τέχνης και θαύμασαν τις δημιουργίες των παιδιών.
➡ Για τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ και το σκοπό του διαγωνισμού αναφέρθηκαν ο πρόεδρος του Συμβουλίου Νέων Δήμου Ωραιοκάστρου, Άγγελος Τσιτιρίδης και η υπεύθυνη της δράσης, Μαρία Πηλείδου. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, όπως είπαν, ήταν η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των πολιτών του Δήμου Ωραιοκάστρου, ώστε η βιώσιμη ανάπτυξη να γίνει τρόπος ζωής.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά των σχολείων που συμμετείχαν! Θερμότατα συγχαρητήρια στους/ις μαθητές/τριές μας που έλαβαν μέρος στη δράση και ιδιαίτερα σε όσους/ες διακρίθηκαν κατακτώντας τα 3 από τα 6 συνολικά βραβεία στις δύο ηλικιακές κατηγορίες των Δημοτικών Σχολείων με δύο πρώτες και μία δεύτερη θέση!

Ας μιλήσουμε για τον Αυτισμό στο σχολείο!

Η 2 Απριλίου έχει οριστεί ως η παγκόσμια ημέρα Αυτισμού, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τα θέματα των ατόμων με αυτισμό. Η κ. Βασιλική Κατηρτσίδου, Ειδική παιδαγωγός στο Σχολείο μας, ενημέρωσε τους/τις μαθητές/τριες της Β’ τάξης μέσα από το παραμύθι “Ο Φώτης και η Φωτεινή. Μια ιστορία για ένα παιδί με αυτισμό”, της Καλλιόπης Τσακπίνη, ότι η καθημερινότητα των παιδιών με αυτισμό είναι πολύ διαφορετική από των υπόλοιπων συνομηλίκων τους.
Αγκαλιάζοντας την ποικιλομορφία των ανθρώπων γύρω μας δημιουργούμε έναν κόσμο απαλλαγμένο από το στίγμα και τις διακρίσεις. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε έναν κόσμο πιο δίκαιο, με ισότιμο μέλλον για όλους/ες, ξεκινώντας από το ίδιο το μέλλον της κοινωνίας, τα παιδιά!
                                                                                                        Screenshot 4 1
                                                                                                        Screenshot 2

Climate detectives

Β1

Β2

Για τη σχολική χρονιά 2023-2024 και στα πλαίσια υλοποίησης των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων στη ΘΕ «Φροντίζω το Περιβάλλον», το Β1 και το Β2 του σχολείου μας συμμετέχουν στο Climate Dedectives! Το Υπουργείο παιδείας συνιστά την εμπλοκή των μαθητών – τάξεων και με παγκόσμια / ευρωπαϊκά  προγράμματα.
Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να προστατεύσουμε τον πλανήτη Γη! Η έρευνά μας επικεντρώθηκε στην κλιματική αλλαγή, καθώς και σε όλα όσα αφορούν τον πλανήτη Γη και τη φροντίδα του: περιβάλλον, βιωσιμότητα, βιοποικιλότητα, ποιότητα του αέρα, δάση, ωκεανούς και άλλα.
Το Ευρωπαϊκό Γραφείο Πόρων Εκπαίδευσης για το Διάστημα (European Space Education Resource Office – ESERO) ιδρύθηκε επίσημα στην Ελλάδα στις 29 Νοεμβρίου 2021. Το Ελληνικό Γραφείο ESERO εδρεύει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) κι αποτελεί ένα συνεργατικό έργο μεταξύ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (European Space Agency – ESA) κι εθνικών εταίρων, όπως τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) το Κέντρο Ψηφιακής Γεωγραφικής Εκπαίδευσης, την Ελληνική Εκπαιδευτική Ένωση STEM, την Ερευνητική Ομάδα ATLAS του ΑΠΘ, κ.ά.
Περισσότερες πληροφορίες https://esero.gr/

 

Learning By Doing! 

Learning by doing
Learning By Doing! 😊
Η 15η ενότητα “αλληλογραφώ ” της Γλώσσας Β’ Δημοτικού στάθηκε η αφορμή να επικοινωνήσουν τα παιδιά της Β’ τάξης του Σχολείου μας, με παιδιά της Β’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Διομήδειας Ξάνθης. Τα παιδιά και των δυο Σχολείων ακολούθησαν με χαρά και ενθουσιασμό ολόκληρη τη διαδικασία ανταλλαγής γραμμάτων. Γράψανε φακέλους, σχεδίασαν τα δικά τους γραμματόσημα, διάβασαν και απάντησαν στους νέους τους φίλους, έφτιαξαν αυτοσχέδια δωράκια και σελιδοδείκτες και τελικά έστειλαν τα γράμματά τους! ✉️

Σελίδα 1 από 72

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση