eTwinning, B2 2021-2022

«Συναισθήματα ο θησαυρός που κρύβω μέσα μου!»

Το Β2 του 1ου Δημοτικού σχολείου, σε συνεργασία με το ΤΕ του 3ουΔημοτικού σχολείου, την Ε τάξη του Δημοτικού σχολείου Αρκαλοχωρίου. Συμμετείχαν σε κοινές δραστηριότητες για τα συναισθήματα. Στο παρακάτω sway θα βρείτε τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων του προγράμματος.


Μετάβαση στο sway.office.com.

Οι δραστηριότητες του προγράμματος οδήγησαν στην προαγωγή του θετικού κλίματος και στην ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας των μαθητών και της τάξης, μέσα από την αξιοποίηση εσωτερικών δυνάμεων, κινήτρων και ικανοτήτων σε επίπεδο ατόμου και ομάδας. Οι επιμέρους στόχοι ήταν  η ενίσχυση των κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων των παιδιών και η ενδυνάμωση των σχέσεων εκπαιδευτικών – μαθητών. Έγινε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η συναισθηματική νοημοσύνη και να μάθουν να συμβιώνουν αρμονικά ως ολοκληρωμένα άτομα.

Θεοκτίστη Παπαζώη

Ενημέρωση για το τέλος της σχολικής χρονιάς

611830B5 FC46 40C2 8E40 59DC08BBADCD
Αγαπητοί γονείς,

Έφτασε και η φετινή χρονιά στο τέλος της με όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε κάνοντας όλοι το καλύτερο που μπορούσαμε.

Για το τέλος της χρονιάς θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τα εξής:

1. Αύριο τρίτη 14/6/2022 το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά και η πρωινή ζώνη και το ολοήμερο.

2. Την Τετάρτη 15/6/ 2022 οι μαθητές όλων των τάξεων εκτός των τριών τμημάτων της ΣΤ’ θα έρθουν στο σχολείο από τις 8:30 έως τις 9:30 μόνο για την παραλαβή των ελέγχων και των τίτλων προόδου και θα αποχωρήσουν. Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης θα έρθουν στο σχολείο το απόγευμα στις 7:30 για την παραλαβή των ελέγχων, των τίτλων σπουδών και την τελετή αποφοίτησης.

Με την ευχή η καινούργια χρονιά να είναι καλύτερη από αυτήν που πέρασε σας ευχόμαστε όλοι καλό καλοκαίρι.

Με εκτίμηση
Η διευθύντρια του σχολείου

ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ CLIMATE ACTION PROJECT SCHOOL OF EXCELLENCE

Την Τετάρτη 8/6/2022, πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης του σχολείου μας και τα αποκαλυπτήρια της τιμητικής πλακέτας για την παγκόσμια διάκριση «Climate Action School of Excellence». Με την παρουσία τους μας τίμησαν ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών – Οικονομικών Υπηρεσιών και Δ.Ε. Ωραιοκάστρου Καρασαββίδης Δημήτριος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου Ευαγγελία Δρόσου και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας  Ματσουκατίδης Θεόδωρος.

Στις 4 Νοεμβρίου 2021 κατά την ημέρα δράσης για το κλίμα και στα πλαίσια των παράλληλων δράσεων της Συνόδου Κορυφής για την Κλιματική αλλαγή στην Γλασκώβη, ανακοινώθηκε ότι το σχολείο μας είναι ένα από το 8 ελληνικά σχολεία που εντάχθηκε στην Κοινότητα των 250 επιλεγμένων Climate Action Project Schools of Excellence. Την εκδήλωση παρακολούθησαν διαδικτυακά 250.000 άνθρωποι παγκοσμίως. Οι επίσημοι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν εκπρόσωποι της ΝΑΣΑ και της WWF, ο Πρίγκιπας William, η Πριγκίπισσα Esmeralda του Βελγίου, ο υπεύθυνος του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών και άλλοι παγκόσμιοι ηγέτες, ειδικοί επιστήμονες και ακτιβιστές.

Τα σχολεία που διακρίθηκαν πληρούσαν όλα τα κριτήρια, τα οποία περιλαμβάνουν υποχρέωση ολόκληρου του σχολείου να ενημερώσει σε βάθος τους μαθητές πάνω στο θέμα του κλίματος καθώς και να παροτρύνει τους μαθητές οι ίδιοι να προτείνουν  λύσεις.

Η τιμητική διάκριση απονεμήθηκε από τον οργανισμό Cartoon Network Climate Champions και το Πρόγραμμα για την Κλιματική Αλλαγή Climate Action Project.

Το Climate Action Project είναι ένα διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν περισσότεροι από 2.700.000 δάσκαλοι και μαθητές σε 146 χώρες και ξεκίνησε από τον μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό Take Action Global με έδρα στις ΗΠΑ. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία με σκοπό να πληροφορήσει τα παιδιά για την κλιματική αλλαγή και να τα εμπνεύσει για να αναλάβουν καθημερινές δράσεις έτσι ώστε όλοι μαζί, συλλογικά, να συμβάλλουν θετικά στην ευημερία του πλανήτη μας. Η πρωτοβουλία αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον γνωστό περιβαλλοντικό οργανισμό WWF.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου συμμετείχε για πρώτη φορά με τα τμήματα Β2 & Β3 και τις δασκάλες τους Θεοκτίστη Παπαζώη και Μαρία Πανουσιάδου αντίστοιχα. Οι μαθητές μας έμαθαν για την κλιματική αλλαγή, εμπνεύστηκαν από συμμαθητές τους σε άλλες χώρες, αναζήτησαν λύσεις, σχεδίασαν δράσεις ευαισθητοποίησης και ενδυναμώθηκε η πεποίθησή τους ότι μπορούν να κάνουν αλλαγές και να εμπνεύσουν.

Με τη βράβευση του σχολείου, δίνεται η ευκαιρία σε όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριές μας να ενημερωθούν και να αναλάβουν συλλογικά Δράση για το Κλίμα. Γιατί η Γη μας είναι σημαντική, μοναδική και πολύτιμη!

Μαρία Πανουσιάδου