cropped 14560242 673122849510750 8098962241240570760 o 1

Διάλεξη με θέμα «Αρχαιολογικά ευρήματα στην καρδιά της Μακεδονίας, στον Δήμο Ωραιοκάστρου»

Διάλεξη με θέμα «Αρχαιολογικά ευρήματα στην καρδιά της Μακεδονίας, στον Δήμο Ωραιοκάστρου»  πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024,  με τη Διδάκτορα Αρχαιολογίας, κ. Κ. Τσάκαλου – Τζαναβάρη.

Δόθηκε η δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει την ανασκαφική της δραστηριότητα που επικεντρώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας και ειδικότερα  στα νεκροταφεία της αρχαίας Λητής με τα μεγάλα ταφικά οικοδομήματα, με εντυπωσιακό ζωγραφικό διάκοσμο και με πλούσια ταφικά ευρήματα, μεταξύ των οποίων ο περίφημος πάπυρος Δερβενίου και ο Κρατήρας Δερβενίου. Επίσης αναφέρθηκε στα ιερά της περιοχής, όπου ασκούνταν η θρησκευτική λατρεία. Τα ευρήματα,  μαρμάρινα αγαλμάτια των γυναικείων θεοτήτων και αναθηματικά μνημεία για τα ιερά, αλλά και πλούσια κτερίσματα των ταφών Δερβενίου συνδέονται με τον πλούτο που εισέρρευσε στη Μακεδονία μετά τη σταδιακή επιστροφή των  στρατιωτών από την εκστρατεία του Αλεξάνδρου στην Ανατολή κι αποκαλύπτουν επίσης τη λειτουργία  τοπικών εργαστηρίων γλυπτικής, κεραμικής, κοροπλαστικής και μεταλλοτεχνίας-τορευτικής από τα πρώιμα ελληνιστικά χρόνια.

Τη διάλεξη διοργάνωσε  ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου- Ευαγόρας Παλληκαρίδης και ήταν  ανοιχτή στο κοινό.

                                                                                                    1111
                                                                                                    22222
                                                                                                    3333

Ας γίνουμε όλοι σταγόνες νερού για να ξεδιψάσουμε παιδιά!

Σήμερα μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου μαζί με τον υπεύθυνο καθηγητή κ. Νταμπαλή Νικόλαο ,παρουσίασαν στους μαθητές του σχολείου μας, την εξαιρετική δράση τους στα πλαίσια του Εθελοντισμούμε στόχο την ευαισθητοποίηση στο θέμα της σωστής χρήσης του νερού και το άνοιγμα μιας γεώτρησης στην περιοχή Ιτούρι στα βορειοανατολικά του Κονγκό (ΛΔΚ) με ευθύνη της Ιεράς Επισκοπής Κισανγκάνι.

Σε συνεργασία με τον Επίσκοπο Κισανγκάνι κ.κ. Πολύκαρπο στόχος τους είναι να πραγματοποιηθεί μια γεώτρηση στην περιοχή Μπούνια, σε μια δομή προσφύγων, όπου ζουν χωρίς πόσιμο καθαρό νερό 14.178 άτομα εκ των οποίων περίπου 10.000 παιδιά!

Για τον λόγο αυτό ο Όμιλος Εθελοντισμού του 2ου Γυμνασίου ανέλαβε διάφορες δράσεις ευαισθητοποίησης αλλά και τη διενέργεια μιας λαχειοφόρου αγοράς. Στόχος τους να συμπληρωθεί το ποσό που χρειάζεται μέχρι το Πάσχα, ώστε να γίνει τότε η κλήρωση σε ειδική εκδήλωση στο αμφιθέατρο του σχολείου τους.

Ας βοηθήσουμε όλοι να πραγματοποιηθεί το όνειρο των παιδιών αυτών για να ζήσουν έχοντας το αγαθό που εμείς το έχουμε δεδομένο!

1

7

δινω1

ΝΕΡΟ 300x224 1

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

Οι μαθητές/τριες του Σχολείου μας είχαν την ευκαιρία τη Δευτέρα, 8 Απριλίου, να εξασκηθούν στη Χειροσφαίριση από τους προπονητές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης! Η Ελληνική Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής και επισκέφθηκε το Σχολείο μας, για να παρουσιάσει με τον δικό της τρόπο ένα από τα αγαπημένα αθλήματα των παιδιών. Οι μαθητές/τριές μας προπονήθηκαν, έπαιξαν ομαδικά και κυρίως διασκέδασαν στα γήπεδα Χάντμπολ που έχουμε στην αυλή του σχολείου μας με την επίβλεψη και καθοδήγηση των ομοσπονδιακών προπονητών !

                                                                                  Screenshot 4

Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης.

Οι μαθητές/τριες της ΣΤ τάξης του Σχολείου μας, παρακολούθησαν σήμερα ένα εκπληκτικό πρόγραμμα πετοσφαίρισης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης. Συμμετείχαν με μεγάλη χαρά στην προπόνηση από επαγγελματίες προπονητές της Ομοσπονδίας. Ήρθαν σε επαφή με βασικές τεχνικές εκμάθησης πάσας, σέρβις και τακτικής και στο τέλος έπαιξαν μεταξύ τους σε πολλές ομαδούλες αγώνες πετοσφαίρισης. Το πρόγραμμα ήταν ακόμη πιο ευχάριστο, επειδή έγινε στο Κονταξοπούλειο κλειστό γυμναστήριο!1111

Παράταση εγγραφών για το σχολικό έτος 2024-2025

 

eggrafes

Οι εγγραφές μαθητών/τριών στα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2024-2025 παρατείνονται μέχρι και την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εγγραφές μετά την 27η Μαρτίου 2024 θα θεωρούνται εκπρόθεσμες και θα χρειάζονται την έγκριση της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Σελίδα 1 από 71

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση