cropped εικόνα Viber 2024 06 18 12 59 12 787

Μήνας: Φεβρουάριος 2021 Σελίδα 1 από 2

ανακοίνωση

Ανακοίνωση για σχολικά γεύματα -Ευχαριστίες στο Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων

1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου 28/2 /2021

Αγαπητοί γονείς

Αισίως φτάσαμε και στο τέλος του χειμώνα ευχόμενοι να είμαστε όλοι καλά και να αντέχουμε μέχρι που να τελειώσει αυτή η δύσκολη κατάσταση την οποία βιώνουμε όλοι. Στο σχολείο τα παιδιά φροντίζουμε να ακολουθούν τους κανόνες προφύλαξης από την πανδημία τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και κυρίως φορώντας τις μάσκες τους για τις οποίες θα παρακαλούσα ακόμα μία φορά να υπάρχουν αρκετές στην τσάντα τους σε περίπτωση που κάποια λερωθεί ή καταστραφεί.

Από τη Δευτέρα μπαίνουμε στην Άνοιξη και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας που για ακόμα μία φορά ήταν κοντά μας και πρόσφερε μαρτάκια σε όλα τα παιδιά σαν μέτρα προφύλαξης από τον ήλιο με την ευχή να τον απολαύσουμε χωρίς περιοριστικά μέτρα.

Θα ήθελα επίσης να σας ενημερώσω για την παύση των σχολικών γευμάτων από τη Δευτέρα 1η Μαρτίου για άγνωστο χρονικό διάστημα όπως μας ενημέρωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης λόγω διαδικαστικών προβλημάτων. Ας ελπίσουμε ότι θα ξεπεραστούν τα προβλήματα και σύντομα πάλι θα ξεκινήσει η διανομή των γευμάτων στους μαθητές του σχολείου μας.

 

Η διευθύντρια του σχολείου

Φωτεινή Κεφαλίδου

ανακοίνωση

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2021-2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ Α’ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Οι εγγραφές γίνονται  από:

1 Μαρτίου έως  20 Μαρτίου 2021 και ώρα 9:00-12:00

Στην Α’ (Πρώτη) Τάξη τη σχολική χρονιά 2021-2022 θα γραφτούν τα παιδιά που γεννήθηκαν  από 1-1-2015 έως και 31-12-2015.

Σύμφωνα με την με Αρ. Πρωτ.: : Φ.6/22511/Δ1/25-2-2021 του ΥΠΑΙΘ

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά

για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου

είναι τα εξής:

  1. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του παιδιού, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο να φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια μέχρι την ημερομηνία εγγραφής.
  2. Αποδεικτικό Στοιχείο Κατοικίας (ΔΕΗ ή ΟΤΕ, συμβόλαιο αγοράς κατοικίας ή ενοικίασης στο όνομα του γονέα ή κηδεμόνα. Λογαριασμοί κινητών τηλεφώνων δεν αποδεικνύουν την κατοικία).
  3. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπίου από το Νηπιαγωγείο.
  4. Αίτηση Εγγραφής, η οποία συμπληρώνεται στο σχολείο.
  5. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.), το οποίο χορηγείται από το σχολείο και κατατίθεται το αργότερο μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.

 

                                                                                                    Ωραιόκαστρο, 26 Φεβρουαρίου 2021

                                                                                             Η  Δ/ντρια  του 1ου  Δημ. Σχ. Ωραιοκάστρου

              

                                                                                                                       Φωτεινή Κεφαλίδου

ανακοίνωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΥΡΙΟ 17/2

1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου                                        Ωραιόκαστρο Τρίτη 16/2 /2021

 

Αγαπητοί γονείς,

 

Αύριο Τετάρτη 17/2/2021 το σχολείο θα παραμείνει κλειστό εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών οι οποίες καθιστούν αδύνατο τον σωστό αερισμό των αιθουσών όπως επιβάλλεται λόγω της πανδημίας. Τα μαθήματα θα διεξαχθούν εξ αποστάσεως μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Webex.

 

Η διευθύντρια του σχολείου

ανακοίνωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

1ο Δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου                                                        Ωραιόκαστρο 14/2/2021

 

Ανακοίνωση

 

Το σχολείο ύστερα από ανακοίνωση του Δήμου Ωραιοκάστρου θα παραμείνει κλειστό  Δευτέρα 15/2 και  Τρίτη 16/2. Τα μαθήματα θα γίνουν μέσω της πλατφόρμας Webex κατά τις μεσημεριανές ώρες και σύμφωνα με το πρόγραμμα πού έχετε από την περασμένη φορά που ήταν κλειστά.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εξ αποστάσεως διδασκαλία είναι ένα σημαντικό εργαλείο τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές και θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε  με τον σωστό τρόπο για να μπορέσει να είναι χρήσιμο για την εκπαιδευτική διαδικασία. Θα παρακαλούσα κατά την ώρα των μαθημάτων μοναδικός σκοπός μας να είναι η διεξαγωγή του μαθήματος και όχι οι συνομιλίες με τους συμμαθητές μας, τα πειράγματα και οι όποιες καταγραφές που εξάλλου απαγορεύονται και διώκονται από την κείμενη νομοθεσία. Ας θυμόμαστε όλοι ότι όσο δύσκολο είναι για αυτούς που παρακολουθούν να βρίσκονται εξ αποστάσεως στη σχολική τάξη άλλο τόσο δύσκολο είναι και για αυτούς που διδάσκουν να παρέχουν εκπαιδευτικό έργο εξ αποστάσεως. Αρωγοί λοιπόν στην κοινή μας προσπάθεια, ας ελπίσουμε ότι η κατάσταση θα είναι προσωρινή.

 

Η διευθύντρια του σχολείου

t4e κουκουβάγια

“Teachers4Europe: setting an Agora for Democratic Culture”- Living together in democracy.»

 

Kατά τη φετινή σχολική χρονιά 2020-2021 το τμήμα Α2 υλοποιεί στην τάξη εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Teachers for Europe: Living together in democracy.». Σκοπός του προγράμματος είναι να έρθουν σε επαφή οι μαθητές με τις ευρωπαϊκές αξίες όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Δημοκρατία, ο διάλογος, ο σεβασμός, η διατήρηση του πολιτισμού και της ταυτότητας κάθε χώρας. Η προσέγγιση γίνεται μέσα στην τάξη, στο προαύλιο καθώς και μέσω της διερευνητικής μάθησης, , της ανάληψης ρόλου από τους μαθητές, την ανάπτυξη συνεργατικών δεξιοτήτων, της βιωματικής μάθησης, την ανάπτυξη της φαντασίας, της δημιουργικότητας και της κριτικής σκέψης. Το πρόγραμμα προβλέπει συνεργασίες και με άλλα σχολεία της Ελλάδας και της Ευρώπης.
Το πρόγραμμα εντάσσεται σε μια ευρύτερη δράση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ονομάζεται Erasmus+ ΚΑ3 2018 – 2021 / Ενίσχυση σε θέματα μεταρρυθμίσεων πολιτικής, με τίτλο: “Teachers4Europe: setting an Agora for Democratic Culture”. Έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας με Αριθμό Πρωτοκόλλου του Υ.ΠΑΙ.Θ. 103354/ΓΔ7/27-6-2019. Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα https://teachers4europe.eu/ .

 

Σελίδα 1 από 2

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση