Η μαμά του Ντερίν, έγινε σήμερα μαμά για όλα τα παιδάκια της Γ΄ τάξης. Μαγείρεψε ένα αγαπημένο γλυκό που έφτιαχνε η μαμά της στο Αϊβαλί και το τρώμε παραλλαγμένο και στην Ελλάδα.
Ο χαλβάς της κ. Σινέμ είχε πολλά θρεπτικά υλικά όπως γάλα φρέσκο, σιμιγδάλι και λάδι. Μοιράστηκε με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας τον τρόπο που το κατασκευάζει, αλλά και τα μυστικά του. Μίλησε και για τον εαυτό της, τις σπουδές της και άλλα φαγητά που μαγειρεύει.
Είχε τους καλύτερους βοηθούς, τα παιδιά.
Σέρβιρε το παραδοσιακό γλυκό με συνοδεία βανίλια παγωτό και φράουλες. Την ευχαριστούμε πολύ για τον κόπο της, το μεράκι της και την αγάπη που έδωσε απλόχερα στους συμμαθητές και τους δασκάλους του γιου της.
Το σχολείο είναι ανοικτό σε τέτοιου είδους δράσεις που συνδυάζουν τους διαφορετικούς πολιτισμούς, τις γεύσεις και τα παραδοσιακά προϊόντα.