Γιορτή 25ης Μαρτίου από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ΄ τάξης

Στις 22 Μαρτίου 2024 το σχολείο μας τίμησε την Επανάσταση του 1821 καθώς και τη μεγάλη Θεομητορική γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου!

Συγκεκριμένα, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης  μέσα από τα θεατρικά δρώμενα, τα τραγούδια, τους παραδοσιακούς χορούς και τις αφηγήσεις τους μας παρουσίασαν στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης και μας συγκινήσουν με το ταλέντο τους και τη ζωντάνια τους.

Μας θύμισαν πώς μία χούφτα Έλληνες κατάφεραν το ακατόρθωτο. Πώς, μετά από σχεδόν 400 χρόνια σκλαβιάς, σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στον τούρκικο ζυγό, ζητώντας την ελευθερία τους ή τον θάνατό τους.

Τα παιδιά μεταμορφώθηκαν σε κλέφτες και αρματολούς, σε Μεσολογγίτισσες και γενναίες Ελληνοπούλες, σε φιλικούς και ποιητές και μας μετέφεραν για λίγο σε κείνο το «μικρό αλωνάκι» για να πάρουμε κι εμείς λίγη από τη δόξα τους!

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τους συντελεστές αυτής της πολύ όμορφης γιορτής!

1 2 2 1 3 1 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 17

Ασφαλείς διαδρομές από το σπίτι στο σχολείο και πρόληψη ατυχημάτων από τη ΔΟΜΗ ΤΟΜΥ

Την Τρίτη 19 Μαρτίου επισκέφτηκαν το σχολείο μας νοσηλεύτριες από τη ΔΟΜΗ ΤΟΜΥ του Ευόσμου και ενημέρωσαν τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄τάξης σχετικά με τις ασφαλείς διαδρομές που πρέπει να ακολουθούν τα παιδιά κατά τη μετακίνησή τους από το σπίτι στο σχολείο και από το σχολείο στο σπίτι, καθώς και για την πρόληψη ατυχημάτων.

Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν στα παιδιά μέτρα ασφάλειας που πρέπει να λαμβάνουν ανάλογα με τον τρόπο μετακίνησής τους (αυτοκίνητο, μηχανή, ποδήλατο, πεζοί) και συζήτησαν για τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Τέλος, έγινε ενημέρωση για τα μέτρα πρόληψης των ατυχημάτων που μπορεί να συμβούν στον χώρο του σχολείου, στο σπίτι κτλ (πτώσεις, ηλεκτροπληξία, πυρκαγιά κ.ά.)

Ευχαριστούμε πολύ τις υπεύθυνες του προγράμματος

20240319 103150 20240319 103153