Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε ότι στα πλαίσια του Συλλογικού Προγραμματισμού του σχολείου μας η Ομάδα Δράσης που έχει αναλάβει το Σχέδιο Δράσης “Δημιουργική Γραφή-Σχεδιασμός και Υλοποίηση” (Συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε επιμορφωτικές δράσεις) οργάνωσε Μπαζάρ Ανταλλαγής Βιβλίων για τους μαθητές της Πέμπτης και της Έκτης Δημοτικού.
Θέλοντας να καταφέρουν οι μαθητές μας μια ενεργή και συχνή συμμετοχή σε Δράσεις σχετικές με τη Λογοτεχνία και τη Δημιουργία, καθώς και την ανταλλαγή απόψεων γύρω από αυτά, τους παροτρύναμε να οργανώσουν και να συμμετάσχουν στο δικό τους Μπαζάρ Ανταλλαγής Βιβλίων με τίτλο “Φέρε Ένα, Πάρε Ένα”. Όλοι μαζί, δάσκαλοι και μαθητές, αποφασίσαμε ότι τα βιβλία είναι για να διαβάζονται ξανά και ξανά και όχι για να σκονίζονται στο ράφι κι έτσι ξεκίνησαν όλα.
Ζητήθηκε από κάθε μαθητή να φέρει από το σπίτι του ένα βιβλίο μέσα σε διαφανή σακούλα και να διαλέξει μεταξύ πολλών βιβλίων,που συγκέντρωσαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας από τις προσωπικές τους βιβλιοθήκες, με ποιο θα το ανταλλάξει. Να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι τηρήθηκαν όπως πάντα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορονοιού.Η συμμετοχή των παιδιών ήταν εκπληκτική και ο ενθουσιασμός τους αστείρευτος. Πολύ ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι εμπνεύστηκαν κατά τη διάρκεια της Δράσης ακόμα και οι μαθητές που είτε δεν είχαν δηλώσει πιο πριν συμμετοχή στην Ανταλλαγή είτε αμέλησαν να φέρουν βιβλίο από το σπίτι τους αποσπώντας μας την υπόσχεση να δώσουμε παράταση στη διάρκεια της Δράσης.
Έτσι η Δράση συνεχίζεται για μία ημέρα ακόμη για να μπορέσουν οι μαθητές να επιστρέψουν στο σχολείο φέρνοντας βιβλίο από το σπίτι τους και ανταλλάσσοντάς το με βιβλία που τους άρεσαν και κρατήθηκαν για χάρη τους σε ξεχωριστό χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων. Φαίνεται πως η αγάπη για το βιβλιο είναι μεταδοτική! Όπως είναι και η διάθεση για δημιουργία κατασκευών σχετικών με τη βιβλιοφιλία. Μετά το έναυσμα που δόθηκε με την κατασκευή μεγάλου πανό από μαθητές του σχολείου υπό την καθοδήγηση της κυρίας Άντζελας Νιαουστα, πολλοί μαθητές θέλησαν να φέρουν τις βιβλιοφιλικές τους δημιουργίες για να εκτεθούν στη Βιβλιοθήκη του Σχολείου μας.
Τους ευχαριστούμε όλους θερμά που βοήθησαν να στεφθεί η Δράση με απόλυτη επιτυχία και δεσμευόμαστε να την επαναλάβουμε για τα μικρότερα παιδιά. Συντονίστρια Ομάδας Δράσης : Τρύπα Αντιγόνη Μέλη Ομάδας Δράσης: Κατή Άννα Μηλιώνης Γεώργιος Νιάουστα Άντζελα Χατζάρα Μαρία







