Κατηγορία: Δραστηριότητες
Hμερήσια εκδρομή της ΣΤ τάξης στην Αθήνα – Μια αξέχαστη εμπειρία γεμάτη πολιτισμό και ιστορία
Η ημερήσια σχολική εκδρομή της ΣΤ τάξης στην Αθήνα αποτέλεσε μια αξέχαστη εμπειρία γεμάτη πολιτισμό και ιστορία. Ξεκινώντας από το Σύνταγμα, το κέντρο της πολιτικής ζωής της Ελλάδας, ανακαλύψαμε την εντυπωσιακή Βουλή των Ελλήνων με τη βοήθεια μιας ξενάγησης που μας έκανε να κατανοήσουμε καλύτερα τη λειτουργία της δημοκρατίας.
Στη συνέχεια, περπατώντας στα στενά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, ανακαλύψαμε την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της πόλης. Κάθε γωνιά φέρει μια ιστορία, και εμείς είχαμε την ευκαιρία να εμβαθύνουμε σε αυτήν την πλούσια κληρονομιά. Στο Σύνταγμα, εκτός από την επίσκεψή μας στη Βουλή των Ελλήνων και την εξερεύνηση της περιοχής, είχαμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε και την αλλαγή φρουράς του Ευζώνου, μιας παράδοσης που αναδεικνύει την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας.
Μια ενδιαφέρουσα στάση ήταν στο μετρό της Αθήνας, στη στάση Σύνταγμα, όπου είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα εκθέματα που αναδεικνύουν την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης μέσα από την τέχνη.
Τέλος, η εκδρομή μας ολοκληρώθηκε στο Μοναστηράκι, ένα από τα πιο πολυσύχναστα και ζωντανά σημεία της Αθήνας. Εκεί ανακαλύψαμε τον παραδοσιακό χαρακτήρα της πόλης, απολαύσαμε τις γεύσεις της τοπικής κουζίνας και αποχαιρετίσαμε αυτήν τη μαγική πόλη με αναμνήσεις που θα μας συντροφεύουν για πάντα.
Στο σχολείο μας η συγγραφέας Σταυρούλα Κάτσου Καντάνη (2η ημέρα στην Εβδομάδα Παιδικού Βιβλίου)
Σας έχουμε πει πόσο αγαπάμε εμείς εδώ στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου τα βιβλία. Έτσι, σήμερα, 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου θέλαμε να καλέσουμε μια συγγραφέα που αγαπάει τα βιβλία όσο κι εμείς για να μας βοηθήσει να μυηθούμε έστω και λίγο στον κόσμο της συγγραφής. Εδώ και πολλά χρόνια η πολυαγαπημένη συγγραφέας Σταυρούλα Κάτσου Καντάνη βοηθάει τα Εκτάκια μας να ανακαλύψουν τις χαρές της συγγραφής γενικά, της ποίησης πιο συγκεκριμένα, που σαν μικρή φόρμα που είναι έχει να δώσει πολλά στα παιδιά, μιας και οι λέξεις έχουν δύναμη. Σας παραθέτω τις δημιουργίες τους. Μακάρι να μπορούσε η φωτογραφία να αποτυπώσει τη χαρά που πήραν δημιουργώντας το δικό τους ποίημα μέσα σε 45 λεπτά.
Ευχαριστώ ολόψυχα τη συγγραφέα, πάντα γλυκύτατη και πρόθυμη να μας δώσει τα φώτα της και να περάσει στα παιδιά το μήνυμα ότι η δημιουργία είναι χαρα και όλοι μπορούμε να γράψουμε ποίηση, αρκεί να προσπαθήσουμε.
Επίσης ευχαριστώ τους συναδέλφους Ανδρέα Μπάδα, Κερασία Λανοπούλου και Παρασκευή Γεροδήμου για τη βοήθειά τους σε όλη τη διαδικασία.
Πρώτη μέρα με Bazaar Ανταλλαγής στην Εβδομάδα Παιδικού Βιβλίου
Πρωταπριλιά σήμερα, μα δεν σας λέμε ψέματα: Αλήθεια γιορτάζουμε εδώ στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου- μαζί με τα αγαπημένα μας βιβλία-ολόκληρη την εβδομάδα και όχι μόνο μία ημέρα, την αυριανή, την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.
Σηκώνεται η αυλαία σήμερα, λοιπόν, με την πολυαγαπημένη δράση “Φέρε Ένα, Πάρε Ένα”. Με άλλα λόγια, η Εβδομάδα Βιβλίου μας ξεκινάει με για τις τάξεις Γ-Δ-Ε-ΣΤ. Όσοι από τους μαθητές μας επιθυμούν ανταλλαγή φέρνουν ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία τους στο σχολείο και το ανταλλάσσουν με ένα άλλο. Όπως λέμε πάντα : τα βιβλία είναι για να διαβάζονται, όχι να μένουν στα ράφια μας να σκονίζονται.
Για άλλη μια φορά, όπως ακριβώς και τις προηγούμενες 3 χρονιές, υπήρξε μια μαθήτρια που στόλισε “γλυκά” το βιβλίο που έφερε για ανταλλαγή! Αυτή τη χρονιά θέλησε, όμως, να δωρίσει και στη διοργανώτρια του Bazaar ένα “γλυκά” στολισμένο βιβλίο και την ευχαριστώ ολόψυχα που θέλησε να μου χαρίσει βιβλιοχαρά και εμένα!
Πολλά ευχαριστώ στην κυρία Άννα Anna Bourli και την κύρια Σοφία για τον υπέροχο θεατρικό και βιβλιοφιλικό στολισμό της αίθουσας. Άλλα τόσα ευχαριστώ και στους μαθητές του ΣΤ2 που από μόνοι τους σκέφτηκαν να δημιουργήσουν πήλινα βιβλία-μινιατούρες και σελιδοδείκτες για να δωρίσουν σε όσα παιδιά αντάλλαξαν βιβλίο….σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας : είστε μικροί, γνήσιοι καλλιτέχνες!
Το 16ο Δημοτικό σχολείο Αγρινίου συμμετέχει ενεργά στη σχολική δράση “Μίλα Τώρα” (video)
Το 16ο Δημοτικό σχολείο Αγρινίου συμμετέχει ενεργά στη σχολική δράση “Μίλα Τώρα”. Με αφορμή την 6η Μαρτίου Σχολική Ημέρα Ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμό “Το Χαμόγελο του Παιδιού” και το “YouSmile” πραγματοποιεί την σχολική δράση “Μίλα Τώρα”. Με βασικό μήνυμα το «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ» τα σχολεία και τα παιδιά συμμετέχουν και δημιουργούν το δικό τους μήνυμα ενάντια στο Bullying.
Συμμετοχή στο Πρόγραμμα Erasmus “Rights Hero-Promotion of the Awareness of the Convention of the Rights of the Child through a Online Game”
Επίσκεψη της Α,Β και Γ τάξης στο Λαογραφικό Μουσείο Αιτωλικού
Επίσκεψη της Α,Β και Γ τάξης στο Λαογραφικό Μουσείο Αιτωλικού
8 Μάρτη σήμερα. Ημέρα της γυναίκας. Χρόνια πολλά στις γυναίκες!!!
Συμμετοχή του σχολείου μας στον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2024
Με πρωτοβουλία της ΕΔΥ του σχολείου μας και του εκπαιδευτικού της πληροφορικής κ. Νεκτάριου Διδασκάλου ,το σχολείο μας συμμετείχε στη διαδικτυακή ενημέρωση με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που πραγματοποιήθηκε από το SaferInternet4kids.
Συγκεκριμένα , οι Εκπαιδευτικοί των Τάξεων, η Κοινωνική Λειτουργός κ. Γαλάνη Αικατερίνη ,η Ψυχολόγος κ. Τσουφλίδου Πόπη ,οι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής κ. Λαμπρινή Μπαλατσούκα και κ. Κερασία Λανοπούλου συζητήσαμε με τους μαθητές μας για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που μας προσφέρει το διαδίκτυο. Προβληματιστήκαμε για τους κινδύνους που ελλοχεύει η αλόγιστη χρήση αυτού και τονίσαμε την αναγκαιότητα για τη συνετή χρήση του διαδικτύου.
Κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης ήταν “Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο”.
Επίσκεψη στο εργοστάσιο τροφίμων ΓΑΙΑ
Επίσκεψη στο εργοστάσιο τροφίμων ΓΑΙΑ , από την Α και Β τάξη του σχολείου μας, όπου ξεναγήθηκαν από το ευγενέστατο προσωπικό της εταιρείας και οι μαθητές και μαθήτριες είδαν από κοντά πως γίνεται η παραγωγή και συσκευασία των βραβευμένων εξαιρετικά παρθένων ελαιολώδων και ελιών και άλλων προϊόντων. Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και για την εμπειρία!!!

















































