Ενημέρωση σχετικά με την επιλογή Β’ ξένης γλώσσας στο Γυμνάσιο

Αγαπητοί γονείς και  κηδεμόνες των μαθητών/τριών της Στ΄ Τάξης σας ενημερώνουμε ότι για εξαιρετικούς  λόγους υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής Β’ ξένης γλώσσας στην Α’ Γυμνασίου. Απαραίτητη η αιτιολογημένη αίτηση προς το σχολείο μας. *Υπενθυμίζουμε ότι κατά την προσέλευση στο σχολείο τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ Β΄ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Οι μαθητές/τριες διδάσκονται ως 2η ξένη γλώσσα όποια από τις δυο (Γαλλικά ή Γερμανικά) έχειτην πλειοψηφία των δηλώσεων προτίμησης σε επίπεδο τμήματος, όπως αυτή διαμορφώνεταιμετά τις δηλώσεις των μαθητών/τριών που θα φοιτήσουν κατά το επόμενο σχολικό έτος στηνΕ΄ τάξη. Σε περίπτωση ισοψηφίας στις προτιμήσεις των μαθητών/τριών του τμήματος,διδάσκεται ως 2η ξένη γλώσσα αυτή για την…Συνέχεια ανάγνωσης ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ Β΄ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Αποχαιρετισμός!

Με λόγια σύντομα και λέξεις απλές, θέλω μέσα από αυτή τη σελίδα – που τόσο αγάπησα – να επικοινωνήσω μαζί σας και να σας (απο)χαιρετίσω, αποχωρώντας από τη θέση του Διευθυντή αυτού του Σχολείου και συγχρόνως από την ενεργό υπηρεσία ως Δάσκαλος. Θέλω να ευχαριστήσω, τους συναδέλφους μου (τους «εγγύς» και τους «μακράν») για τις…Συνέχεια ανάγνωσης Αποχαιρετισμός!

Ανακοίνωση.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, σας κάνουμε γνωστό ότι: Αύριο, Παρασκευή 13-6-2014 και ώρα 10:00 π.μ. έως 11:30 π.μ., με την ευκαιρία της λήξης του διδακτικού έτους, θα πραγματοποιηθεί γιορτή από την Α΄& Β΄ τάξη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας. Στη συνέχεια (περίπου στις 12:00 μ.μ.), θα χορηγηθούν οι Τίτλοι Προόδου & Σπουδών σε όλους…Συνέχεια ανάγνωσης Ανακοίνωση.

Η αποχαιρετιστήρια συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης.

Της Αντιγόνης Τρύπα.Υπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης. Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις της Λέσχης Ανάγνωσης του Σχολείου μας για το σχ. έτος 2013-14. Για το τέλος αφήσαμε ένα καλοκαιρινό βιβλίο, με σκοπό να αποχαιρετιστούμε, καλωσορίζοντας την ωραιότερη εποχή του χρόνου. «Ο θησαυρός της Βαγίας» της Ζώρζ Σαρή – το πρώτο βιβλίο που έγραψε η πολυγραφότατη και αγαπητή σε μικρούς και…Συνέχεια ανάγνωσης Η αποχαιρετιστήρια συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης.

Τα παιδιά ευχαριστούν.

  Οι μαθήτριες και οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, ευχαριστούμε πολύ το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, για τη συνεστίαση που μας προσέφερε χθες βράδυ στο χώρο του Σχολείου. Ευχόμαστε σ’ όλους τους γονείς και στους δασκάλους μας, καλό καλοκαίρι!

Η Πεντηκοστή.

Η συγκέντρωση των Αποστόλων και η αποστολή του Αγίου Πνεύματος. Το γεγονός της Πεντηκοστής συνέβη στα Ιεροσόλυμα, πενήντα μέρες μετά την Ανάσταση του Χριστού, και σηματοδότησε την αφετηρία της ιστορικής διαδρομής της Εκκλησίας και έθεσε τις βάσεις για τον αγιασμό ολόκληρης της ανθρώπινης ιστορίας και του πολιτισμού. Οι Πράξεις των Αποστόλων περιγράφουν με παραστατικό τρόπο…Συνέχεια ανάγνωσης Η Πεντηκοστή.

5 Ιουνίου – Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου από το 1972  και σκοπό έχει την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού για τα περιβαλλοντικά προβλήματα και για το μέλλον της ανθρωπότητας.Σήμερα, ο κόσμος αναλογίζεται τα τεράστια προβλήματα του περιβάλλοντος που χρόνο με τον χρόνο μεγιστοποιούνται.Όλοι συμφωνούμε ότι διανύουμε έναν κρίσιμο αιώνα για την κλιματική αλλαγή…Συνέχεια ανάγνωσης 5 Ιουνίου – Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Προγραμματισμός Ολοήμερου Προγράμματος για το σχ. έτος 2014-15

Αγαπητοί γονείς,σας ενημερώνουμε ότι, εάν επιθυμείτε να φοιτήσουν τα παιδιά σας στο Ολοήμερο Τμήμα (14:00-15:30 ή 14:00-16:15), για το νέο σχ. έτος 2014-15, μπορείτε να προμηθευτείτε σχετική αίτηση από το γραφείο του Διευθυντή ή από τον υπεύθυνο δάσκαλο του Ολοημέρου.

Μεγάλη προσφορά στο Σχολείο μας από το Ίδρυμα ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

  Με μεγάλη χαρά το Σχολείο μας, δέχτηκε, πριν λίγες μέρες, μια μεγάλη προσφορά για τη Δανειστική Βιβλιοθήκη του.  Το ίδρυμα ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ μας προσέφερε εκατόν έξι (106) ωραιότατα παιδικά βιβλία αξίας 1200€.  Σε μια όμορφη εκδήλωση, λοιπόν, την οποία οργάνωσε η Λέσχη Ανάγνωσης του Σχολείου μας, με την εποπτεία της υπεύθυνης της Σχολικής Βιβλιοθήκης κ.…Συνέχεια ανάγνωσης Μεγάλη προσφορά στο Σχολείο μας από το Ίδρυμα ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ