309651003 1466724790494177 6938403814310384596 n

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ

309651003 1466724790494177 6938403814310384596 n«ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ»

Η «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποδώσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους. Σκοπός από τον εορτασμό της ημέρας αυτής είναι να αναγνωρισθεί η σημαντική βοήθεια και η μεγάλη συμβολή των παππούδων και γιαγιάδων.

Παππούς και γιαγιά ένα από τα πιο πολύτιμα δώρο στην ζωή! Είναι το στήριγμα μας και καθημερινά και εμπράκτως με τον πιο όμορφο τρόπο μας δίνουν αγάπη, φροντίδα και συμβουλές. Αποτελούν πηγή ηρεμίας, σταθερότητας, σιγουριάς και βρίσκονται πάντα δίπλα μας με την τεράστια υπομονή και πείρα τους να μας στηρίζουν και να μας καθοδηγούν σε κάθε μας βήμα.

Το λιγότερο οπότε που μπορούμε να κάνουμε για εκείνους με αφορμή την “Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας” είναι να τους τιμήσουμε πραγματικά με πράξεις που να τους δείξουν πόσο τους σκεφτόμαστε, εκτιμάμε και υπεραγαπάμε!

Στα πλαίσια αυτής της ημέρας και προκειμένου να  μοιράσουν την παρακαταθήκη γνώσεων και σοφίας που διαθέτουν, καλέσαμε στο σχολείο μας ωφελουμένους του ΚΑΠΗ του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία της δομής.

Η επίσκεψη αυτή συνδυάστηκε με εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εφαρμόστηκε στους μαθητές των Α και  Β Τάξεων του δημοτικού σχολείου μας με την ονομασία «Από το χθες στο σήμερα».

Συγκεκριμένα οι ωφελούμενοι της δομής αφηγήθηκαν στους μαθητές για τα δικά τους σχολικά χρόνια και τις συνθήκες που επικρατούσαν τότε. Οι μαθητές από τη δική τους πλευρά έκαναν ερωτήσεις και εκείνοι με αγάπη και ιδιαίτερα αφηγηματικό τρόπο απαντούσαν στις απορίες των μαθητών.

Κλείνοντας, καταλαβαίνουμε για μια ακόμη φορά ότι οι ηλικιωμένοι δεν μπορούν να θεωρούνται η “παλιά καραβάνα” της κοινωνίας αλλά αντιθέτως είναι αυτοί που μεταλαμπαδεύουν γνώσεις και αξίες. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την κυρία Ανδρίτσου Αλεξάνδρα Κοινωνική Λειτουργό της δομής, τις κυρίες Χρήστου Ντίνα(Νοσηλεύτρια) και Μαρούση Βασιλική (Φυσικοθεραπεύτρια) καθώς και τους ωφελούμενους της δομής Παπαβασιλείου Σπ., Πιστιόλη Διαλεχτή, Αντωνίου Δήμητρα για την άμεση ανταπόκριση τους στο κάλεσμα μας και την συνολική τους συνεισφορά στην δράση του σχολείου. .

Γιαγιά και παππού, σας ευχαριστούμε που υπάρχετε στη ζωή μας και σας ευχαριστούμε  για όλα αυτά που κάνετε για εμάς…..

στο 2022 09 30 11 10 24

Για το Σύλλογο Διδασκόντων του 16ου Δ. Σ. Αγρινίου

Ο Ψυχολόγος και η Κοινωνική Λειτουργός της Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ) του 16ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου.

Μαγειρούδης Χρήστος και Αικ. Γαλάνη

Η δ/ντρια του Σχολείου

Ρακιντζή Αθανασία

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση