Ενημέρωση

Αγαπητοί φίλοι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών του σχολείου μας.. Καλή Σχολική χρονιά! Από το σχολικό έτος 2022-2023 τίθεται σε εφαρµογή νέο, αναβαθµισµένο πρόγραµµα ολοήµερου Δηµοτικού Σχολείου Το νέο, πρόγραµµα ολοήµερου Δηµοτικού Σχολείου αναπτύσσεται σε τρεις (3) ζώνες:

Στην πρώτη (1η) ζώνη, «Μεσηµβρινό γεύµα – Διατροφική αγωγή», διάρκειας µίας (1) διδακτικής ώρας καθηµερινά, εντάσσεται, επ΄ ευκαιρία και του µεσηµβρινού γεύµατος, το διδακτικό αντικείµενο της διατροφικής αγωγής.

Στη δεύτερη (2η) ζώνη, «Μελέτη – Προετοιµασία»,διάρκειας δύο (2) διδακτικών ωρών, εντάσσεται, τουλάχιστον για µια (1) διδακτική ώρα καθηµερινά, το γνωστικό αντικείµενο της «Μελέτης – Προετοιµασίας» στη γλώσσα και τα µαθηµατικά.

Στην τρίτη (3η) ζώνη, «Σχολικοί Μαθητικοί Όµιλοι»,εντάσσονται, για συνεχόµενο δίωρο καθηµερινά, µε ενδιάµεσο ολιγόλεπτο διάλειµµα, οι σχολικοί µαθητικοί όµιλοι, στο πλαίσιο λειτουργίας των οποίων δύναται να προσφέρεται δράση, δηµιουργική απασχόληση, ελεύθερη έκφραση και ψυχαγωγία.

Η αποχώρηση των µαθητών του Δηµοτικού Σχολείου που παρακολουθούν το πρόγραµµα λαµβάνει χώρα ή στις 15:50, µε το πέρας της δεύτερης διδακτικής ώρας της 2ης ζώνης, ή στις 17:30,µε τη λήξη του προγράµµατος. Ειδικά, το σχολικό έτος 2022-2023 δύναται η αποχώρηση να λαµβάνει χώρα και στις 14.55, µε το πέρας της πρώτης διδακτικής ώρας της 2ης ζώνης.

Παρακαλούνται οι γονείς-κηδεμόνες των μαθητών/τριών του σχολείου μας που ενδιαφέρονται να εγγράψουν τα παιδιά τους στο διευρυμένο ολοήμερο σχολείο να αποτανθούν στη Δ/νση του σχολείου καταθέτοντας την αίτησή τους το αργότερο έως την 07/09/2022

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση