Ευχαριστούμε από καρδιάς!

Το νηπιαγωγείο μας θα ήθελε να εκφράσει τις πιο θερμές του ευχαριστίες στους γονείς  για την ανταπόκριση και τη γενναιόδωρη προσφορά τους στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για την ενορία μας την Αγία Βαρβάρα. Η  συμβολή σας θα βοηθήσει ουσιαστικά στη στήριξη ανθρώπων και οικογενειών που έχουν ανάγκη και θα γεμίσει τις καρδιές όλων μας με ελπίδα και αισιοδοξία. Ευχόμαστε το παράδειγμά σας να συνεχίσει να εμπνέει τα παιδιά μας να μεγαλώνουν με αξίες και ευαισθησία απέναντι στον συνάνθρωπο.

eikona Viber 2025 12 16 17 45 53 611

Έπαινος Συμμετοχής στις Δράσεις Αλληλεγγύης του Δήμου

Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια το νηπιαγωγείο μας συμμετείχε ενεργά στη δράση αλληλεγγύης του Δήμου, προσφέροντας τρόφιμα για οικογένειες που έχουν ανάγκη. Τα παιδιά μας, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και συζητήσεις στην τάξη, γνώρισαν την αξία της προσφοράς, της ενσυναίσθησης και της συνεργασίας.

Οι μικροί μας μαθητές/τριες συνέβαλαν με ενθουσιασμό στη συλλογή τροφίμων, φέρνοντας στο σχολείο προϊόντα μακράς διάρκειας και μαθαίνοντας πως ακόμη και μια μικρή πράξη μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στη ζωή κάποιου συνανθρώπου μας. Μέσα από αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία, καλλιεργήσαμε όλοι μαζί το πνεύμα της κοινωνικής ευθύνης και της υποστήριξης.

Συνεχίζουμε με πίστη στις αξίες της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, διδάσκοντας στα παιδιά μας ότι ο κόσμος γίνεται καλύτερος όταν μοιραζόμαστε.

Scan 0003 page 0001 3

«Όταν το Νηπιαγωγείο συναντά το Δημοτικό: Το Πάπλωμα της Αγάπης»

eikona Viber 2025 12 08 12 03 26 439

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση στο πλαίσιο της ομαλής μετάβασης  από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό υλοποιήσαμε μεταξύ των παιδιών του νηπιαγωγείου μας και της Α΄ τάξης του 11ου Δημοτικού μια δράση γεμάτη συναίσθημα, συνεργασία και χριστουγεννιάτικο πνεύμα. Αφορμή στάθηκε το σπουδαίο και αγαπημένο βιβλίο «Η Παπλωματού» του Jeff Brumbeau (Τζεφ Μπριμπό)  μια ιστορία που μιλά Συνεχίστε την ανάγνωση →

Αυτή η συλλογή περιέχει 4 φωτογραφίες.

3/12_Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες

IMG 2165

Σήμερα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, παρακολουθήσαμε την τρυφερή ιστορία Η Αργυρώ γελάει, που μας ενθάρρυνε να μιλήσουμε άλλη μία φορά για τη φιλία, τη διαφορετικότητα και την αποδοχή. Στη συνέχεια, φτιάξαμε μία δική μας κατασκευή (ιδέα από pinterest), όπου μικρά χεράκια και μεγάλη καρδιά, στέλνουν το μήνυμα: «Αποδέχομαι, σέβομαι, αγαπώ!»

Αυτή η συλλογή περιέχει 2 φωτογραφίες.

“Έλα στη θέση μου”

eikona Viber 2025 12 03 09 47 35 384

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου δεξιοτήτων του 1ου κύκλου και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου, δώσαμε έμφαση στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, της κοινωνικής ευθύνης και της συμπερίληψης. Συζητήσαμε και υλοποιήσαμε παιχνίδια ρόλων και προσομοίωσης (έλα στη θέση μου), προκειμένου να κατανοήσουν τα παιδιά τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα Συνεχίστε την ανάγνωση →

Αυτή η συλλογή περιέχει 7 φωτογραφίες.