Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αθήνας

Ο ιστότοπος του Ειδικού Σχολείου

«Ο ξένος των Χριστουγέννων», σύλλογος Καλλίχορος (10-12-2018)

Δεκ 201810

Σ΄ένα γεμάτο αμφιθέατρο με όλα τα παιδιά του σχολείου μας και με καλεσμένους μαθητές από το 3ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης, ο σύλλογος Καλλίχορος μας παρουσίασε Παραδοσιακά Κάλαντα της Ελλάδας, το θεατρικό « Ο ξένος των Χριστουγέννων» (σε διασκευή Λαμπρινής Τασούλας), καθώς και χορούς από την Μικρά Ασία.

Αξίζει ιδιαίτερη μνεία στην αλληλεπίδραση των πρωταγωνιστών με τα παιδιά μας, μετά το τέλος της εκδήλωσης!

 VIDEO 1

VIDEO 2

VIDEO 3

VIDEO 4

VIDEO 5

VIDEO 6

Τους ευχαριστούμε πολύ!

Παρουσίαση του boccia στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου (6-12-2018)

Δεκ 20186

Στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου βρεθήκαμε σήμερα, με αφορμή την 3η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και αφού δεχτήκαμε την πρόσκληση που μας έγινε να παρουσιάσουμε το Παραολυμπιακό αγώνισμα του boccia.

Μαθητές μας που ασχολούνται είτε αγωνιστικά, μέσω συλλόγων, είτε ερασιτεχνικά στους χώρους του σχολείου μας, αφού έκαναν μία πλήρη ανάλυση και παρουσίαση του συγκεκριμένου αθλήματος, πέρασαν και στην επίδειξη του, ξεσηκώνοντας τους μικρούς μαθητές με τις ικανότητές τους.

Στη συνέχεια, όλα τα παιδιά μαζί σε μεικτές ομάδες και με τους δασκάλους του σχολείου, παίξαμε, γνωριστήκαμε και  αλληλεπιδράσαμε!

Τους ευχαριστούμε πολύ!

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3/12/2018)

Δεκ 20183

Με αφορμή την 3η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης διοργάνωσε στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με την παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών, εκδήλωση με θέμα «Αναπηρία και Τέχνη στην εκπαίδευση».

Μαθητές μας παρευρέθηκαν εκεί, εκπροσωπώντας το σχολείο μας.

03-12-18 Εκδήλωση με θέμα «Αναπηρία και Τέχνη στην εκπαίδευση», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Χριστουγεννιάτικο Bazaar, στο Ειδικό (7-8-9/12)

Δεκ 20183

 

Σας περιμένουμε!

Εκδήλωση μνήμης για το Πολυτεχνείο (16-11-2018)

Νοέ 201820

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου μας εκδήλωση μνήμης για το Πολυτεχνείο.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, την γιορτή επιμελήθηκαν οι ίδιοι οι μαθητές.

…και Krav Maga στο ειδικό (19-11-2018)

Νοέ 201819

Το πρόγραμμα έλεγε σήμερα Krav Maga (Κραβ Μαγκά)!!!

Κανείς μας δεν ήξερε τι είναι…

Όλοι μας έχουμε δει σε ταινίες διάφορες τεχνικές αυτοάμυνας αλλά αυτή τη φορά είχαμε τη χαρά να το ζήσουμε από κοντά με το δικό μας σώμα, με τα δικά μας χέρια.

Ο Βασίλης Πετρίδης και η ομάδα του έφτασαν στις 11.00 στο γυμναστήριο του σχολείου και ξεκινήσαμε με ένα καλό ζέσταμα.

Ύστερα με όποιο τρόπο μπορούσε ο καθένας, δοκιμάσαμε τη δύναμη μας, τα αντανακλαστικά μας, την ισορροπία μας αλλά και τα όρια των δυνατοτήτων μας …μετέχοντας στην επίδειξη της τέχνης της αυτοάμυνας, που σιγά σιγά στα μάτια μας πήρε τη μορφή παιχνιδιού.

Στο τέλος (μετά από 2 ώρες) κουρασμένοι αλλά πλήρεις και κατενθουσιασμένοι, παραλάβαμε τα αναμνηστικά διπλώματα και φωτογραφηθήκαμε όλοι μαζί παραβγαίνοντας σε φωτεινά χαμόγελα…

…τους ευχαριστούμε πολύ!

 

Επίσκεψη στην Ακαδημία Αθηνών (14/11/2018)

Νοέ 201815

Tο τμήμα Γ1 του Λυκείου επισκέφθηκε την Ακαδημία Αθηνών όπως είχε οργανωθεί από το Very Special Arts και την υπεύθυνη κ. Μαλτέζου.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην κεντρική αίθουσα των συνεδριάσεων των μελών της Ακαδημίας από τον υπεύθυνο ξεναγήσεων και πληροφορήθηκαν τόσο για το ιστορικό κτιριακό συγκρότημα όσο και για το σημαντικό ρόλο της Ακαδημίας Αθηνών στην έρευνα, στην επιστήμη και στον πολιτισμό γενικότερα.

Τους μαθητές συνόδευσαν  οι : Νίκος Πλακούδης (εργοθεραπευτής), Μαρία Παλάσκα(φιλόλογος) και Νομική Κώτη (μεταπτυχιακή φοιτήτρια).»

Εθνική Λυρική Σκηνή, «το Αηδόνι του Αυτοκράτορα» (8/11/2018)

Νοέ 20189

Τα δύο τμήματα της προκαταρκτικής Γυμνασίου είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν ένα «μουσικό παραμύθι με στοιχεία όπερας», το Αηδόνι του Αυτοκράτορα, στην εναλλακτική σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η πρωτότυπη και συνάμα συναρπαστική παραγωγή, όπου οι τραγουδιστές της όπερας αλληλεπιδρούν με κινούμενα σχέδια και βίντεο, ενθουσίασε τους μαθητές μας.

Δανειστική Βιβλιοθήκη στο Ειδικό (6/11/2018)

Νοέ 20186

 

Η οθόνη είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας όμως το ξεφύλλισμα ενός βιβλίου, ο ήχος των σελίδων, η μυρωδιά του και οι αράδες του που εξάπτουν και καλλιεργούν τη φαντασία παραμένει πάντα στις καρδιές μας.

Με αυτή τη σκέψη ξεκίνησε η δανειστική βιβλιοθήκη στο χώρο του σχολείου μας και φιλοδοξεί να γίνει πόλος έλξης και σημείο αναφοράς για μεγάλους και μικρούς.

Οι πρώτοι επιλεγμένοι τίτλοι έχουν μοιραστεί στους μαθητές και ήδη άρχισε να εκδηλώνεται ενδιαφέρον…

Παιδιά μην σπρώχνεστε! Υπάρχουν για όλους!

Και για όσους εξακολουθούν να είναι λάτρεις της οθόνης, το ΕΚΕΒΙ έχει εδώ και χρόνια καθιερώσει τον  link: »Μικρός Αναγνώστης»  όπου γνώριμες ιστορίες ζωντανεύουν στα χείλη χαρισματικών αναγνωστών.

Εμείς τους ακούμε καθημερινά στην τάξη. Εσείς;;

Συμμετοχή του σχολείου μας σε Πρόγραμμα Erasmus+ (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2018)

Νοέ 20186

Με το εγκεκριμένο σχέδιο κινητικότητας  προσωπικού ERASMUS+  ΚΑ1 με τίτλο «Σύγχρονες πρακτικές εκπαίδευσης ατόμων με ειδικές ανάγκες στην Ευρώπη» οι Εκπαιδευτικοί και το Ειδικό Εκπαιδευτικό προσωπικό του Ειδικού ΓΕΛ Αθήνας  συμμετείχαν με επιτυχία σε δύο επιμορφωτικές συναντήσεις του Προγράμματος  στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2018, στις Βρυξέλλες (Βέλγιο)  και στις 7 έως και 14 Οκτωβρίου 2018 στη Βαρκελώνη (Ισπανία).

Στις συγκεκριμένες συναντήσεις οι εκπαιδευτικοί :

  • αποκτούν επιπλέον επιστημονικές γνώσεις στο αντικείμενο της Ειδικής αγωγής
  • εμβαθύνουν σε τομείς όπως η θεραπεία μέσω τέχνης στην Ειδική Αγωγή
  • συντελούν στη διάχυση των γνώσεων στο σχολείο, στους μαθητές μας, στους συναδέλφους μας
  • επικοινωνούν και ανταλλάσσουν απόψεις με τους συναδέλφους των άλλων χωρών της Ευρώπης
  • διαμορφώνουν στρατηγικές συμπράξεων με Ευρωπαϊκά σχολεία Ειδικής Αγωγής.

Το σχέδιο έχει διάρκεια 24μήνες  (1/6/2018-31/5/2020).

Στιγμιότυπά από τις μέχρι τώρα δράσεις του προγράμματος:

« Παλιότερα άρθρα

30 χρόνια ει-δικές μας ζωές 1987-2017

Ο χρόνος δεν είναι μόνο αριθμός που μετρά το διάνυσμα ανάμεσα σε δύο σημεία, το παρελθόν και το παρόν, είναι το περιεχόμενο που αφήνει το ει-δικό του βάρος στις ζωές των ανθρώπων. 30 χρόνια πέρασαν από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου- Γυμνασίου και Λυκείου στην Ηλιούπολη-και οι μαθητές μας, νέοι και παλαιοί απόφοιτοι, εκφράζουν τα βιώματα, τις εμπειρίες και το αποτύπωμα που άφησε το σχολείο αυτό στις ει- δικές τους ζωές. Σας περιμένουμε όλους στη μεγάλη μας εκδήλωση που θα γίνει στον χώρο του σχολείου μας, θα ακολουθήσει συναυλία με γνωστούς καλλιτέχνες. Πληροφορίες :2109935714

Kατηγορίες

Σαν σήμερα

  1. 11/12/1946: Δημιουργείται η UNICEF, που βραβεύτηκε για την προσφορά της με το Νόμπελ Ειρήνης το 1965.

Πιστοποιημένο μέλος του διεθνούς δικτύου σχολείων School Wellness τα οποία προστατεύουν την υγεία των μαθητών

European School Radio-το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο
Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων