Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αθήνας

Ο ιστότοπος του Ειδικού Σχολείου

Αγιασμός-έναρξη σχολικής χρονιάς 2018-2019

Σεπ 201811

Αγιασμός για το καλωσόρισμα της νέας σχολικής χρονιάς έγινε σήμερα στο… ειδικό μας.

Πάρθηκαν παρουσίες, με άπαντες να δηλώνουν παρόντες!

Οι μαθητές μας, με αρκετά πρωτάκια ανάμεσα, γονείς, το προσωπικό του σχολείου, καθώς και εκπρόσωποι από τον Δήμο Ηλιούπολης.

Αγιασμός σχολικού έτους 2018-2019

Σεπ 20187

Η διευθύντρια και ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας, σας προσκαλούν στον Αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς  τη Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 11.00 πμ

Καλή σχολική χρονιά

Καλοκαιρινή γιορτή (Παρασκευή 15 Ιουνίου)

Ιούν 201818

Με την παρουσίαση όλων των εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και αθλητικών προγραμμάτων από τους υπεύθυνους, με δώρα στους μαθητές της Γ λυκείου που αποφοίτησαν, με συναυλία και μπουφέ, αφήσαμε πίσω μας μία ακόμη σχολική χρονιά, με πολλές ευχές για ένα………..

Ένα Μεγάλο Φωτεινό Καλοκαίρι

 

Η ζωή μας…μιά βόλτα! (video)

Ιούν 20189

video: η σχολική χρονιά που πέρασε 2017-2018

Καλοκαιρινή γιορτή, Παρασκευή 15 Ιουνίου ώρα 19.30

Ιούν 20184

Θεραπευτική Ιππασία – Καλό Καλοκαίρι!!

Ιούν 20184

 

 

«Αναγέννηση» Ζωγραφική-Κατασκευή-Κολάζ (5/2018)

Ιούν 20182

Το έργο παραπέμπει σε ένα κατεστραμμένο, μολυσμένο δασικό, αστικό ή θαλάσσιο περιβάλλον και στην αναγκαιότητα προστασίας και την ελπίδα αναγέννησής τους

Μέσα από το ζωγραφικό έργο τα παιδιά ευαισθητοποιούνται για καλές πρακτικές και τρόπους που πρέπει να υιοθετηθούν για την προστασία του περιβάλλοντος.

«Οι σειρήνες της καταστροφής» Stop-motion animation (5/2018)

Ιούν 20182

Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μέσω της τέχνης και του μύθου.

VIDEO – Stop motion animation

Στην ταινία μας ο αρχαίος μύθος συναντά τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Oι Σειρήνες, τα μυθικά πλάσματα που με το τραγούδι τους ξεγελούσαν τους ναυτικούς και τους οδηγούσαν στον όλεθρο, έρχονται για να μας προειδοποιήσουν και να μας φανερώσουν μια σημερινή μεγάλη καταστροφή: τη μόλυνση των θαλασσών με απόβλητα και κάθε λογής σκουπίδια.

Ας μην κλείσουμε τα αυτιά μας στο τραγούδι τους.

Μια εκπομπή γεμάτη καλοκαίρι – Schoolradio (19/5/2018)

Ιούν 20181

Μια εκπομπή γεμάτη καλοκαίρι

Αρχείο εκπομπών Ειδικό Γυμνάσιο Λύκειο Αθηνών

«Νοιάζομαι και Δρω» (18/5/2018)

Ιούν 20181

Την Παρασκευή 18/5 είχαμε τη χαρά ανταποδώσουμε  τη φιλοξενία στους μαθητές και τους καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Καισαριανής με τους οποίους πήραμε μέρος σε κοινές δράσεις για το Πρόγραμμα Νοιάζομαι και Δρω.

Αυτή φορά όλοι μαζί παίξαμε το βιωματικό παιχνίδι προσομοίωσης της προσφυγικής εμπειρίας  «Αναζητώντας πατρίδα» το οποίο σχεδιάστηκε από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε οικογένειες προσφύγων και συμμετείχαν σε δραστηριότητες αναπαράστασης α) διάσωσης από βομβαρδισμό β) διαφυγή μέσω ξηράς και θάλασσας γ) αίτηση ασύλου δ) διαβίωση σε δομές φιλοξενίας προσφύγων.

Ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία για όλους!

« Παλιότερα άρθρα

30 χρόνια ει-δικές μας ζωές 1987-2017

Ο χρόνος δεν είναι μόνο αριθμός που μετρά το διάνυσμα ανάμεσα σε δύο σημεία, το παρελθόν και το παρόν, είναι το περιεχόμενο που αφήνει το ει-δικό του βάρος στις ζωές των ανθρώπων. 30 χρόνια πέρασαν από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου- Γυμνασίου και Λυκείου στην Ηλιούπολη-και οι μαθητές μας, νέοι και παλαιοί απόφοιτοι, εκφράζουν τα βιώματα, τις εμπειρίες και το αποτύπωμα που άφησε το σχολείο αυτό στις ει- δικές τους ζωές. Σας περιμένουμε όλους στη μεγάλη μας εκδήλωση που θα γίνει στον χώρο του σχολείου μας, θα ακολουθήσει συναυλία με γνωστούς καλλιτέχνες. Πληροφορίες :2109935714

Πρόσφατα σχόλια

Kατηγορίες

Πιστοποιημένο μέλος του διεθνούς δικτύου σχολείων School Wellness τα οποία προστατεύουν την υγεία των μαθητώνTop
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων