Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αθήνας

Ο ιστότοπος του Ειδικού Σχολείου

Το Ειδικό και πάλι στον «αέρα» (18-3-2019)

Μαρ 201918

 

Δεύτερη εκπομπή, με ιδιαίτερη θεματολογία!

Μπορείτε να την ακούσετε στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

Εκπομπή: Ιστορία του Rock 

Το Ειδικό στην έκθεση «Leonardo Da Vinci» (13-3-2019)

Μαρ 201913

Μαθητές μας γνώρισαν σήμερα την εκπληκτική ζωή και το έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι, μέσα από μία καθηλωτική οπτικοακουστική και βιωματική εμπειρία.

Θέατρο του Νέου Κόσμου «Ελένη» (12-3-2019)

Μαρ 201912

Αντιμέτωποι με το διαχρονικό δίλημμα «αλήθεια ή πλάνη» ήρθαν οι μαθητές της γ γυμνασίου παρακολουθώντας την εναλλακτική απόδοση της  τραγωδίας του Ευριπίδη Ελένη από το θέατρο του Νέου Κόσμου

Μετά το τέλος της παράστασης ακολούθησαν διαδραστικές ψυχοπαιδαγωγικές δραστηριότητες όπου οι μαθητές μας συμμετείχαν όπως πάντα ενεργά.

Αποκριάτικη γιορτή (8-3-2019) μέρος 2

Μαρ 20199

 

Αποκριάτικη γιορτή (8-3-2019)

Μαρ 20199

Όταν οι λέξεις δεν αρκούν……Αποκριάτική γιορτή (vid)

Ειδικό και…«το Παιδί, η Πόλη & τα Μνημεία»

Μαρ 20194

Σε συνέχεια των δράσεων που υλοποιεί το σχολείο μας για το Πρόγραμμα: «το Παιδί, η Πόλη & τα Μνημεία», μας επισκέφθηκαν, τον Ιανουάριο ,η κα Κατερίνα Μαρκουλάκη, Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου  Ηλιούπολης  και το Φεβρουάριο οι κυρίες Ειρήνη Γρατσία, Αρχαιολόγος και οι αρχιτεκτόνισσες Κ. Μουντανέα και Ε. Καρυστιναίου από τη Monumenta.

Η συμμετοχή των μαθητών μας ενθουσίασε την ομάδα της Monumenta που χάρισε σε καθένα από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα μαθητές μας, τη συλλεκτική τους έκδοση για τον πολιτικό μηχανικό Ανδρέα Δρακόπουλο!

Επίσκεψη στους χώρους του πρώην Ε.Α.Τ. – Ε.Σ.Α. στο Πάρκο Ελευθερίας (1-3-2019)

Μαρ 20193

Tην Παρασκευή 1η Μαρτίου 2919 μαθητές και μαθήτριες της α’ τάξης Γυμνασίου και της Γ¨ Λυκείου επισκέφθηκαν το Ε.Α.Τ. – Ε.Σ.Α. (Ειδικό Ανακριτικό Τμήμα Ελληνικής Στρατιωτικής Αστυνομίας) στο Πάρκο Ελευθερίας.

Ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων κ. Γιάννης Ξαρχουλάκος και ο Πρόεδρος κ. Κώστας Μανταίος του Συλλόγου Φυλακισθέντων & Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 μίλησαν στους μαθητές σχετικά με την αντίσταση κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, αναφέροντας και προσωπικά τους βιώματα, καθώς και για τη λειτουργία του κτηρίου ως «Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος».

Στη συνέχεια οι ομιλητές απάντησαν σε ερωτήσεις μαθητών, σχετικά με τον αντιδικτατορικό αγώνα και ιδιαίτερα για τις συνθήκες κράτησης των πολιτικών κρατουμένων. Οι ομιλίες πλαισιώθηκαν από την προβολή βίντεο ενός Ολλανδού δημοσιογράφου, με σκηνές και συνεντεύξεις από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Στη συνέχεια οι μαθητές περιηγήθηκαν στους χώρους του κτηρίου και ενημερώθηκαν για την ιστορία του.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με σύντομη παραμονή στον ήλιο του Πάρκου Ελευθερίας, με τη βοήθεια του καλού καιρού.

Τσικνοπέμπτη (28-2-2019)

Μαρ 20193

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας ανέλαβε να διατηρήσει και να πραγματοποιήσει το παραδοσιακό έθιμο της Τσικνοπέμπτης.

Μουσική και πολύ κέφι ήταν οι…. συμπρωταγωνιστές !

Να είμαστε όλοι καλά να το επαναλάβουμε και την επόμενη χρονιά.

Αθλητική συνάντηση με το 5ο ΓΕΛ Ηλιούπολης (20-2-2019)

Φεβ 201925

Τι  ποιο ωραίο να γνωριστούν οι μαθητές διαφορετικών σχολείων μέσα από το παιχνίδι!

Αλληλεπίδραση μέσα από το μάθημα της φυσικής αγωγής ήταν ο στόχος της συνάντησης του Ειδικού σχολείου και του 5ου Λυκείου Ηλιούπολης στις 20/2/2019.

Μια μεγάλη ομάδα μαθητών του 5ου Λυκείου και τμήματα του δικού μας σχολείου ήρθαν σε επαφή δημιουργώντας τέσσερις μεικτές υποομάδες φιλίας με αρχηγούς και από τα δύο σχολεία προκειμένου να ξεκινήσουν τα παιχνίδια.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και η τρίτη συνολικά που το 5ο Λύκειο αθλείται και μας γνωρίζει, κάτι που σημαίνει ότι δημιουργείται ένα κλίμα οικείο για τους μαθητές.

-Η εκκίνηση των αγωνισμάτων δόθηκε με σκυταλοδρομίες «σκέψης»

– Ακολούθησαν παιχνίδια ευστοχίας 

-Συνεχίσαμε με το παραολυμπιακό αγώνισμα boccia που παίζονταν παράλληλα σε τέσσερα γηπεδάκια. Εδώ οι μαθητές μας θριάμβευσαν ως προπονητές εξηγώντας το άγνωστο για τους άλλους παιχνίδι.

– Τελειώσαμε με μπάσκετ σε αμαξίδια για όλους τους παίκτες δηλαδή και του δικού μας αλλά και του φιλοξενούμενου σχολείου.

Στο τέλος οι μαθητές και των δύο σχολείων δήλωσαν ενθουσιασμένοι επιθυμώντας να ορίσουν σύντομα το επόμενο αθλητικό ραντεβού.

 

 

Το Ειδικό στο Σύγχρονο Θέατρο (22-2-2019)

Φεβ 201922

«Εγώ είμαι ανάπηρος κι εσύ σαι περπατένιος. Αυτός Κινέζος κίτρινος κι αυτός σοκολατένιος. Αφού γύρω μας οι άνθρωποι έχουνε τόση ποικιλία γιατί ο κόσμος φτιάχνεται μόνο για μια κατηγορία;»

Μια ιδιαίτερη παράσταση με τίτλο  «Πιο δυνατός και από τον Σούπερμαν»  παρακολουθήσαμε σήμερα στο Σύγχρονο Θέατρο.

Ένα έργο που βλέπει τη ζωή μέσα από τα μάτια ενός ανάπηρου προέφηβου του Άρη που τσουλώντας με το αμαξίδιο του διαφωτίζει με νηφαλιότητα και ακρίβεια την καθημερινότητα και τα ζητήματα που προκύπτουν στη ζωή του νεαρού ήρωα με αναπηρία.

« Παλιότερα άρθρα

30 χρόνια ει-δικές μας ζωές 1987-2017

Ο χρόνος δεν είναι μόνο αριθμός που μετρά το διάνυσμα ανάμεσα σε δύο σημεία, το παρελθόν και το παρόν, είναι το περιεχόμενο που αφήνει το ει-δικό του βάρος στις ζωές των ανθρώπων. 30 χρόνια πέρασαν από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου- Γυμνασίου και Λυκείου στην Ηλιούπολη-και οι μαθητές μας, νέοι και παλαιοί απόφοιτοι, εκφράζουν τα βιώματα, τις εμπειρίες και το αποτύπωμα που άφησε το σχολείο αυτό στις ει- δικές τους ζωές. Σας περιμένουμε όλους στη μεγάλη μας εκδήλωση που θα γίνει στον χώρο του σχολείου μας, θα ακολουθήσει συναυλία με γνωστούς καλλιτέχνες. Πληροφορίες :2109935714

Kατηγορίες

Σαν σήμερα

  1. 24/03/1930: Ο νέος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος που ανακαλύφθηκε πριν από λίγες ημέρες ονομάζεται Πλούτων.

Πιστοποιημένο μέλος του διεθνούς δικτύου σχολείων School Wellness τα οποία προστατεύουν την υγεία των μαθητών

European School Radio-το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο
Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων