Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αθήνας

Ο ιστότοπος του Ειδικού Σχολείου

Ναι… έχουμε παράσταση! (24/4/2018)

Απρ 201824

«Απόβαση» 2ου Λυκείου Ηλιούπολης στο Ειδικό, σημειώθηκε σήμερα 24 Απριλίου και ώρα 11:30 π.μ…. 140 λυκειόπαιδες έκαναν το αμφιθέατρο μας να φαίνεται πολύ μικρό, καταλαμβάνοντας όλες τις θέσεις καθήμενων και ορθίων.

Ο λόγος;

Η πρόσκλησή μας να παρακολουθήσουν την παράσταση του σχολείου μας -και τους ευχαριστούμε γι αυτό- «Μια φορά… ήταν ο Γέρος».

Τολμηρή η σκέψη αλλά και πρόκληση, να σταθούμε μπροστά σε ένα τόσο μεγάλο κοινό, με όλες τις αγωνίες και τα άγχη που έχουν συνήθως οι πρωταγωνιστές.

Το τελικό μακρόσυρτο χειροκρότημα όμως, ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για τις προσπάθειες και τους κόπους μας.

Κορυφαίες στιγμές, η αλληλεπίδρασή μας με τους καλεσμένους μας και η … επέλαση του κοινού πάνω στη σκηνή για να μας συγχαρεί και να φωτογραφηθεί μαζί μας.

….τους ευχαριστούμε!

Το ειδικό «στον αέρα»!

Απρ 201819

Το Ειδικό Γυμνάσιο Λύκειο Αθηνών το Σάββατο 21 Απριλίου στις 8 το βράδυ, θα σας κρατήσει συντροφιά europeanschoolradio :

«Ο μικρός Νικόλας και οι φίλοι του»

Αρχείο εκπομπών Ειδικό Γυμνάσιο Λύκειο Αθηνών

 

2η Αθλητική Συνάντηση με το 5ο ΓΕΛ Ηλιούπολης (28-3-2018)

Απρ 20182

Την Τετάρτη 28 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε αθλητική συνάντηση του σχολείου μας με το 5ο ΓΕΛ Ηλιούπολης. Σε μια προσπάθεια συνεργασίας των δύο σχολείων και αλληλεπίδρασης των μαθητών μέσα από το μάθημα της φυσικής αγωγής οι μαθητές συναντήθηκαν για δεύτερη φορά φέτος.

Χωρισμένοι σε τέσσερις ομάδες όπως και την προηγούμενη φορά συνεργάστηκαν με την ίδια ομάδα μαθητών του 5ου ΓΕΛ σε ένα γνώριμο και φιλικό πλαίσιο, όπως οι ίδιοι οι μαθητές χαρακτήρισαν.

Έπαιξαν παιδαγωγικά παιχνίδια σε μορφή μικρών τουρνουά, στη συνέχεια το παραολυμπιακό αγώνισμα του μπότσια και στο τέλος έκλεισαν με μπάσκετ όπου όλοι καθισμένοι σε αμαξίδια έδειξαν την ευστοχία τους σε ένα κλίμα μεγάλου ενθουσιασμού.

 

4 ομάδεςσε κύκλους, πέρασμα από το στεφάνι

 

τρίλιζα, παιχνίδι σκέψης μέσα από σκυταλοδρομία, με συνεργασία και των δύο σχολείων

 

μία παραλλαγή του γνωστού μας bowling

 

BOCCIA

 

BASKET

Η κοινωνικοποίηση των μαθητών και το άνοιγμα του σχολείου μας «προς τα έξω» που στοχεύουν τέτοιες δράσεις φάνηκε ότι επιτεύχθηκε, τόσο από τη χαρά των μαθητών μας («Μην τους πάρετε να φύγουν ακόμη»), όσο και από τα σχόλια του άλλου Λυκείου που χαρακτήρισαν αυτή τη δεύτερη συνάντηση ακόμη καλύτερη από την πρώτη τους εμπειρία … «Κυρία ήταν καλύτερα τώρα, γιατί τους ξέραμε!»

Νοιάζομαι και Δρω (27-3-2018)

Μαρ 201829

Στα πλαίσια του προγράμματος ευαισθητοποίησης για θέματα
εθελοντισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης  «Νοιάζομαι και Δρω» μαθητές μας της Β Λυκείου επισκέφθηκαν το 2ο Γυμνάσιο Καισαριανής, όπου με μαθητές της Γ Γυμνασίου έπαιξαν το διαδικτυακό παιχνίδι ενσυναίσθησης για το προσφυγικό ζήτημα «Το ταξίδι της φυγής» του ΟΗΕ.

Ακολούθησαν βιωματικές δραστηριότητες ανάληψης ρόλων, καθώς και σχετική συζήτηση.

Η φιλοξενία ήταν υπέροχη και στο τέλος οι μαθητές μας δέχτηκαν ως δώρο πασχαλινές λαμπάδες που είχαν φτιάξει μαθητές του γυμνασίου Καισαριανής. Υποσχεθήκαμε να ξανασυναντηθούμε στο δικό  μας σχολείο!

Συμμετοχή στην μαθητική παρέλαση του Δήμου Ηλιούπολης (25/3/2018)

Μαρ 201826

Το σχολείο μας, συμμετείχε και φέτος στην μαθητική παρέλαση του δήμου Ηλιούπολης, για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821.

«Μια φορά ήταν ο γέρος του Μοριά» Θεατρικό 25ης Μαρτίου 2018

Μαρ 201825

Σήμερα  κάνουμε μια ανατροπή… Θα σας πούμε μια ιστορία…

Δεν θα σας μιλήσουμε για την 25η Μαρτίου 1821… αλλά για 17 χρόνια μετά την επανάσταση…

Είναι  8 Οκτωβρίου 1838… Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ανηφορίζει στην Πνύκα- παγκόσμιο σύμβολο δημοκρατίας και τόπο όπου συγκαλούνταν η Εκκλησία του δήμου στην Αρχαία Αθήνα. Θέλει να μιλήσει στους εφήβους της εποχής… λόγος που αποτελεί και την πνευματική κληρονομιά του γέρου του Μωριά στους νέους.

Αυτή την ομιλία εμείς “πειράξαμε” απόψε και ονειρευτήκαμε ότι ο Γέρος κατέβηκε για λίγο στο σχολειό μας να μας τα πει από κοντά…

Θεατρικό 25ης Μαρτίου 2018 μέρος 1ο

Θεατρικό 25ης Μαρτίου 2018 μέρος 2ο

 

 

 

 

 

Συμμετοχή στην μαθητική παρέλαση του Συντάγματος (24/3/2018)

Μαρ 201825

Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Δήμου Αθηναίων, συμμετείχαμε για πρώτη φορά στα 30 χρόνια λειτουργίας μας, στην καθιερωμένη μαθητική παρέλαση του Συντάγματος, στα πλαίσια του εορτασμού για την 25η Μαρτίου.

Μαζί μας ήταν καθηγητές, γονείς, αλλά και μαθητές από το 4ο Λύκειο Ηλιούπολης και τους ευχαριστούμε!

Video από την παρέλαση (μετά το 18:20 λεπτό)

 

12 τόνοι από καπάκια = Ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο για τον Μάριο

Μαρ 201822

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση παραδόθηκε την Τρίτη 20/3/2018, ένα ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο, στον Μάριο που φοιτά στο σχολείο μας.

Θέλουμε ως Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αθηνών να ευχαριστήσουμε τα παιδιά, τους γονείς, τους δασκάλους, τους διευθυντες του 21ου Νηπιαγωγείου Ηλιούπολης,  8ου Νηπιαγωγείου Ηλιούπολης,  3ου Λύκειου Ηλιούπολης,  9ου Δημοτικού Καρέα, 8ου Δημοτικού Ηλιούπολης, 17ου Δημοτικού Ηλιούπολης, 1ου Δημοτικού Ηλιούπολης, 4ου Δημοτικού Ηλιούπολης, 1ου Γυμνασίου Βύρωνα,  4ου Γυμνασίου και Λυκείου Ηλιούπολης, 9ου Δημοτικού Ηλιούπολης, 11ου Δημοτικού Ηλιούπολης, 8ου Δημοτικού Καρέα, την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ηλιούπολης, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, την κ. Παξιμαδά Σμαράγδα, την κ. Βούλα Βλάχου, την κ. Μυρσίνη Εμμανουήλ, το Τμήμα Τροχαίων Ατυχημάτων της Υποδιευθυνσης Τροχαίας Αθηνών.

Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην τοπική κοινωνία και τους φορείς της, Εθνικό Ωδείο Ηλιούπολης, Κέντρο Λογοθεραπείας Λέξη προς Λέξη Φιλιώ Βλάχου, Φούρνος Ηπειρος, Φούρνος Βλάχος, Καφέ REMEZZO, Καφενείο Βασίλης Κόλλιας, Φούρνος Τσιοκα Νέα Σμύρνη, Φροντιστήριο Ρόμβος Αργυρούπολη, Υ.Π.Α.Γλυφάδας, Λογιστικό Γραφείο Νίκου και Αργύρη Καβουρίνου, καθώς επίσης και τους κ. Αντζινά και κ. Γιαννόπουλο, από τον Δήμο Ηλιούπολης.

Χωρίς την συνεισφορά όλων εσάς, θα ήταν αδύνατον, εντός μόλις 4 μηνών, να μαζευτούν 12 τόνοι πλαστικά καπάκια!

Σας ευχαριστούμε που είστε δίπλα μας!

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Action Aid (20/3/2018)

Μαρ 201820

Στα πλαίσια των σταθερών μας επισκέψεων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Action Aid κάναμε ένα ταξίδι στο παγκόσμιο χωριό μας.

Μιλήσαμε διαφορετικές γλώσσες, μοιραστήκαμε εμπειρίες και φίλους.

Περάσαμε πολύ όμορφα, χορέψαμε, τραγουδήσαμε, συγκινηθήκαμε και γυρίσαμε λίγο πιο πλούσιοι.

…στον αέρα του Sunshine Web Radio του δήμου Ηλιούπολης (13/3/2018)

Μαρ 201814

Η ομάδα ραδιοφώνου του ειδικού, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του SUNSHINE WEB RADIO του δήμου Ηλιούπολης για συζήτηση στον αέρα, βρέθηκε στο studio και….απλά το απόλαυσε!

Ακούστε τι είπαμε!

« Παλιότερα άρθρα

30 χρόνια ει-δικές μας ζωές 1987-2017

Ο χρόνος δεν είναι μόνο αριθμός που μετρά το διάνυσμα ανάμεσα σε δύο σημεία, το παρελθόν και το παρόν, είναι το περιεχόμενο που αφήνει το ει-δικό του βάρος στις ζωές των ανθρώπων. 30 χρόνια πέρασαν από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου- Γυμνασίου και Λυκείου στην Ηλιούπολη-και οι μαθητές μας, νέοι και παλαιοί απόφοιτοι, εκφράζουν τα βιώματα, τις εμπειρίες και το αποτύπωμα που άφησε το σχολείο αυτό στις ει- δικές τους ζωές. Σας περιμένουμε όλους στη μεγάλη μας εκδήλωση που θα γίνει στον χώρο του σχολείου μας, θα ακολουθήσει συναυλία με γνωστούς καλλιτέχνες. Πληροφορίες :2109935714

Πρόσφατα σχόλια

Kατηγορίες

Πιστοποιημένο μέλος του διεθνούς δικτύου σχολείων School Wellness τα οποία προστατεύουν την υγεία των μαθητώνTop
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων