Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αθήνας

Ο ιστότοπος του Ειδικού Σχολείου

Επίσκεψη στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο (3-2-2020)

Φεβ 202015

Τη Δευτέρα 3/2/2020  οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα » Το παιδί, η πόλη & τα μνημεία» ξεναγήθηκαν στο χώρο του πρώην Δημόσιου Καπνεργοστάσιου – που από το 2004 λειτουργεί ως παράρτημα της βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων- από την κ. Ειρήνη Γρατσία ( υπεύθυνη αρχαιολόγο της Monumenta) και την κ. Δήμητρα Καραμπαμπά ( υπεύθυνη της Μπενακείου Βιβλιοθήκης).
Οι μαθητές περιηγήθηκαν στους εκθεσιακούς χώρους ενώ ιδιαίτερα τους άρεσαν οι χώροι του Αναγνωστηρίου και των σπάνιων συλλογών του Γ. Ψυχάρη και του Εμ. Μπενάκη.

Επίσκεψη στο Μουσείο Βορρέ (11-2-2020)

Φεβ 202015

Την Τρίτη 11/2, τρεις τάξεις του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Μουσείο Βορρέ στην Παιανία.

Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του προγράμματος «Σ.Κ.Ε.Π…Σου διαφορετικά» που υλοποιήθηκε από το σωματείο Σ.Κ.Ε.Π. (Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και νέους).
Οι μαθητές μας συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό εικαστικό πρόγραμμα «Αποτυπώματα» μαζί με μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Κεντρικός άξονας της δράσης ήταν η διαδραστική συνεργασία νέων με αναπηρία και μαθητών της συμβατικής εκπαίδευσης.
Σκοπός η ευαισθητοποίηση και η κοινωνικοποίηση των συμμετεχόντων, διότι ένας ευαισθητοποιημένος μαθητής του σήμερα, είναι ένας ενεργός πολίτης του αύριο.
Η δράση είχε ουσιαστική επιτυχία και οι μαθητές συνεργάστηκαν άψογα.
Η χαρά τους άλλωστε, φαίνεται στις φωτογραφίες!

Επίσκεψη στο μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (5-2-2020)

Φεβ 202010

Την Τετάρτη 5-2-2020 επισκεφθήκαμε την μόνιμη έκθεση «Γαία» του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

Η επίσκεψή μας ξεκίνησε από το αίθριο όπου είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε σε μια ημισφαιρική οθόνη, τη «Γεώσφαιρα», διάφορες εικόνες του πλανήτη μας.

Στη συνέχεια, περιηγηθήκαμε στα διάφορα δωμάτια της έκθεσης με θέμα «Γη και οικοσυστήματα» όπου ενημερωθήκαμε για τον κύκλο του νερου, το φαινόμενο του θερμοκηπίου καθώς και την εξέλιξη του πολιτισμού σε διάφορους τομείς.

Τέλος, μας παρουσιάστηκαν 5 προκλήσεις: της Ενέργειας, των Μεταφορών, των Φυσικών Πόρων, του Νερού και της Τροφής. Με αφορμή τις προκλήσεις αυτές συζητήσαμε για τα προβλήματα που οδηγούν στην περιβαλλοντική κρίση και προτείναμε πιθανές λύσεις.

Ενημέρωση δράσεων για το E-TWINNING για την διετία 2018-2020

Φεβ 20207

ΕΡΓΑ ETWINNING ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 2018-2019

Στο Ειδικό Λύκειο Αθηνών τη σχολική χρονιά 2019-2020 «έτρεξαν» τα ακόλουθα έργα etwinning:

 • FCL Workshop SEN Sept 2018
 • DIGITAL CITIZEN – DIGITAL SCHOOLS
 • eTwinclusive Games
 • Adventure Monkey
 • WTFS

Το έργο DIGITAL CITIZEN – DIGITAL SCHOOLS έλαβε τόσο Εθνική όσο και Ευρωπαϊκή ποιότητα έργου και οι μαθητές που συμμετείχαν βραβεύθηκαν για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα

λαμβάνοντας το ακόλουθο βραβείο

ΕΡΓΑ ETWINNING ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 2019-2020

Στο Ειδικό Λύκειο Αθηνών τη σχολική χρονιά 209-2020 «τρέχουν» τα ακόλουθα έργα etwinning:

 • «Oceans SOS» Save the Oceans, save the environment. No more plastic. Movie project.
 • «The curtain of stories » – “A cortina de histórias”
 • Adventure Monkey
 • A Magia das Emoções
 • I.S. – Building the inclusive and creative school for the future (πρόγραμμα Erasmus KA2)
 • CREATIVITY IN MY DIGITAL CLASSROOM
 • Give your hand to art
 • GRANDPARENTS TELL THEIR GRANDCHILDREN WHAT REMAINS FROM TRADITION or GRANDPARENTS: tradition, memory and affect -“AVÓS PASSAM AOS NETOS O QUE RESTA DA TRADIÇÃO” Ou “AVÓS: tradição, memória e afeto
 • I will survive!
 • PAINTING THE EARTH AGAIN ou Pintar novamente a terra
 • READING IS VERY GOOD

 

Θεατρική παράσταση: »Το Σπήλαιο του Πλάτωνα»(24-1-2020)

Φεβ 20205

Την Παρασκευή 24/1 παρακολουθήσαμε στο σχολείο μας μία παράσταση διαφορετική: »Το σπήλαιο του Πλάτωνα», από την ομάδα ΣΥΝΚΙΝΗΣΙΣ.

Είδαμε το »Σπήλαιο» από μια άλλη οπτική γωνιά, συμμετείχαμε ενεργά, συζητήσαμε και προβληματιστήκαμε σχετικά με την αλληγορία του συγκεκριμένου μύθου και την αποτύπωση του στη σύγχρονη εποχή.

Εορτή των Τριών Ιεραρχών – κοπή βασιλόπιτας (30-1-2020)

Ιαν 202030

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο σχολείο μας, με τη μέριμνα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας.

Παράλληλα έγινε και ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών με την προβολή οπτικοακουστικού υλικού.

Χειροποίητες βιβλιοϊστορίες στη δημοτική βιβλιοθήκη Ηλιούπολης (Δεύτερη επίσκεψη, 20-1-2020)

Ιαν 202021

Με τμήματα του Γυμνασίου και του Λυκείου επισκεφτήκαμε και σήμερα τη δημοτική βιβλιοθήκη της Ηλιούπολης και συμμετείχαμε στο πρόγραμμα «Χειροποίητες βιβλιοϊστορίες».

Επίσης περιπλανηθήκαμε στους χώρους και είχαμε τη χαρά να εμπλουτίσουμε τη δική μας δανειστική βιβλιοθήκη με νέους τίτλους.

Ευχαριστούμε πολύ για την ευγενική χειρονομία.

(Να θυμίσουμε ότι για να δανειστείτε βιβλία από το χώρο του σχολείου μπορείτε να απευθυνθείτε στην κύρια Φιλιππίδου.)

Επίσκεψη στο μουσείο του Ο.Τ.Ε. (14-1-2020)

Ιαν 202016

Στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ οι μαθητές μας είδαν πλούσιες συλλογές εκθεμάτων και αρχειακό υλικό, όπως αντικείμενα, τηλεγραφήματα και φωτογραφίες από άλλες εποχές.

Υπήρξε αλληλεπίδραση με διάφορα εκθέματα όπως ο τηλεφωνικός θάλαμος και ο παράκτιος. Είδαν επίσης το τηλέφωνο του 1876 και τον πρώτο ελληνικό δορυφόρο που εκτοξεύθηκε το 2003.

Χειροποίητες βιβλιοϊστορίες στη δημοτική βιβλιοθήκη Ηλιούπολης (13-1-2020)

Ιαν 202013

Στα πλαίσια της κινητοποίησης των μαθητών και ενημέρωσης για τη Δανειστική Βιβλιοθήκη που ξεκίνησε στο σχολείο μας πέρσι, αρχίσαμε σήμερα 13/1/2020 μια σειρά επισκέψεων και στη δανειστική βιβλιοθήκη του Δήμου μας .

Εκεί συμμετείχαμε στο πρόγραμμα Χειροποίητες Βιβλιοϊστορίες που συνεχίζεται για 8η χρονιά και διαβάσαμε» το Κουτί» του εκπαιδευτικού Κωνσταντίνου Πατσαρού.

Στη συνέχεια με αφορμή και έμπνευση το συγκεκριμένο ανάγνωσμα τα παιδιά συμμετείχαν σε ποικίλες δράσεις και μέσα από διηγήσεις και δημιουργικά παιχνίδια, είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν εικαστικά, να συζητήσουν και να εκπαιδευτούν στη χαρά της ανάγνωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες όπως και για τα προγράμματα και τις δράσεις της δανειστικής βιβλιοθήκης Ηλιούπολης επισκεφτείτε την ιστοσελίδα :

https://www.ilioupoligiaolous.gr/article.php?id=28898&fbclid=IwAR2BpELNDJheKQSHa8B9Prq5jesaOhBzY95U69IShWhQRMT6-AKzA45E3Hc

 

Χριστουγεννιάτικη γιορτή (23-12-2019)

Δεκ 201927

…ήταν όλοι τους εκεί!

Οι μαθητές μας, οι γείτονές μας από το 2ο Λύκειο Ηλιούπολης με την μουσική τους μπάντα, η σχολή βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής «Εν Ωδαις», η ποδοσφαιρική ομάδα του Γ.Σ.Ηλιούπολης, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, ο Άγιος Βασίλης με τα δώρα του, οι τάρανδοι, τα ξωτικά.

Ήχος και κίνηση στο link: Ειδικό χριστουγεννιάτικη γιορτή 23-12-2019

 

…καλή, καλύτερη χρονιά σε όλους!

 

 

« Παλιότερα άρθρα

30 χρόνια ει-δικές μας ζωές 1987-2017

Ο χρόνος δεν είναι μόνο αριθμός που μετρά το διάνυσμα ανάμεσα σε δύο σημεία, το παρελθόν και το παρόν, είναι το περιεχόμενο που αφήνει το ει-δικό του βάρος στις ζωές των ανθρώπων. 30 χρόνια πέρασαν από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου- Γυμνασίου και Λυκείου στην Ηλιούπολη-και οι μαθητές μας, νέοι και παλαιοί απόφοιτοι, εκφράζουν τα βιώματα, τις εμπειρίες και το αποτύπωμα που άφησε το σχολείο αυτό στις ει- δικές τους ζωές. Σας περιμένουμε όλους στη μεγάλη μας εκδήλωση που θα γίνει στον χώρο του σχολείου μας, θα ακολουθήσει συναυλία με γνωστούς καλλιτέχνες. Πληροφορίες :2109935714

Kατηγορίες

Σαν σήμερα

 1. 18/02/842: Λήγει η Εικονομαχία. Η Θεοδώρα επιβάλει την αποκατάσταση της προσκύνησης των ιερών εικόνων. Ήταν σύζυγος του τελευταίου εικονομάχου αυτοκράτορα Θεόφιλου.

Πιστοποιημένο μέλος του διεθνούς δικτύου σχολείων School Wellness τα οποία προστατεύουν την υγεία των μαθητών

European School Radio-το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο
Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων