Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αθήνας

Ο ιστότοπος του Ειδικού Σχολείου

Αγιασμός στο Ειδικό (18-9-2020)

Σεπ 202019

Με ένα διαφορετικό, από τα προηγούμενα χρόνια αγιασμό, ξεκίνησε  και τυπικά η νέα σχολική χρονιά για μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς τα μέτρα για την διασπορά του κορωνοϊού, θα αφήσουν, όπως όλα δείχνουν, το αποτύπωμα τους στο σχολικό έτος 2020-2021.

Το  πρωτόκολλο τηρήθηκε αυστηρά, με ευρεία χρήση της μάσκας.

Οι  μαθητές παρέμειναν στα τμήματα, αποφεύγοντας τον συγχρωτισμό, με τον ιερέα να πραγματοποιεί αγιασμό σε κάθε  τμήμα ξεχωριστά.

 

Έναρξη σχολικής χρονιάς 2020-2021 και σχολικός Αγιασμός (11-9-2020)

Σεπ 202011

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.30 το πρωί θα ξεκινήσουμε τη νέα μας σχολική χρονιά με την ευχή να κυλήσει ομαλά και με υγεία.

Για τα δρομολόγια των σχολικών λεωφορείων θα υπάρξει ενημέρωση.

Ο καθιερωμένος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.30 το πρωί.

Θα παρακαλούσαμε τους γονείς να προσέρχονται στο σχολείο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού στο τηλέφωνο 2109964996, για αποφυγή συγχρωτισμού.

Παρακάτω θα βρείτε συνημμένες τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για την λειτουργία των σχολείων στην covid-19 εποχή.

Η διεύθυνση της ιστοσελίδας του σχολείου: https://blogs.sch.gr/lykeidat/

Η διευθύντρια

Φιτσάλη Ε.Λήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

 

Εκπαιδευτικά & Πολιτιστικά Προγράμματα 2019-2020

Ιούν 202011

 

 

Διαδικτυακός Σύλλογος του Ειδικού (9-4-2020)

Απρ 20209

 

Παραφράζοντας τα λόγια του Αντώνη Σαμαράκη και ταυτόχρονα το θέμα του μαθήματος της έκθεσης των Πανελλήνιων εξετάσεων του 1984:

«Ποτέ οι στέγες των σπιτιών δεν ήταν τόσο μακριά και οι καρδιές των ανθρώπων τόσο κοντά όσο σήμερα»

…γιατί σήμερα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση του προσωπικού του Ειδικού σχολείου.

«Αληθινά Όνειρα» – Ντοκιμαντέρ (7-4-2020)

Απρ 20207

Πενταήμερο Εργαστήριο Ντοκιμαντέρ που έγινε στο σχολείο μας το Φλεβάρη του 2020 με τη σκηνοθέτη Διονυσία Κοπανα και το Νεανικό Πλάνο.

link : VIDEO : «Αληθινά Όνειρα»

Το συγκεκριμένο εργαστήριο ήταν ένα εργαστήριο συνεκπαίδευσης με μαθητές του 2ου ΓΕΛ Ηλιούπολης και τους καθηγητές τους.

Σκοπός του εργαστηρίου Ντοκιμαντέρ ήταν σε πρώτο επίπεδο η εξοικείωση των παιδιών με τα εργαλεία της οπτικοακουστικής έκφρασης και δημιουργίας. Η κατάκτηση όχι μόνο της ψηφιακής και οπτικοακουστικής τεχνολογίας, την αποκωδικοποίηση της γλώσσας της εικόνας αλλά και την ανάπτυξη της φαντασίας, την ικανότητα στην ομαδική εργασία, την ανακάλυψη της ατομικής κλίσης και την απόκτηση δεξιοτήτων.

Πιο συγκεκριμένα οι επιμέρους στόχοι του εργαστηρίου ήταν η εξοικείωση με συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά χρήσης της τεχνικής του ντοκιμαντέρ αλλά και με τις ιδιαιτερότητες, τα χαρακτηριστικά και τις απαιτούμενες δεξιότητες που αναπτύσσονται κατά τα στάδια της δημιουργίας της ταινίας. Εξίσου σημαντικός στόχος του εργαστηρίου ήταν η ανάπτυξη της αισθητικής καλλιέργειας και των ομαδικοσυνεργατικών και δημοκρατικών μεθόδων διαλόγου, της ελεύθερης επιλογής, συνύπαρξης και αποδοχής, ώστε τα παιδιά να αναδείξουν ένα άλλο βλέμμα, έναν άλλο τρόπο προσέγγισης της ζωής μέσω του κινηματογράφου.

Σε δεύτερο επίπεδο όμως, το θέμα του ντοκιμαντέρ που επέλεξαν οι ίδιοι οι μαθητές αφορά στην ίδια τη ζωή τους, τα όνειρα, τις εμπειρίες τους από τη σχολική και την κοινωνική τους ζωή. Οι μαθητές βρήκαν το χώρο και την κατάλληλη “αγκαλιά” για να μπορέσουν να εκμυστηρευτούν αυτά που τα πονάει, αυτά που θέλουν να επικοινωνήσουν με τους “άλλους”, τους συνομήλικους, την κοινωνία στην οποία ζουν.

Κυρίως όμως βρήκαν το θάρρος και τη δύναμη να συνομιλήσουν με ειλικρίνεια και αγάπη με τους συμμαθητές τους από το γειτονικό 2ο ΓΕΛ Ηλιούπολης, να θέσουν ερωτήματα αλλά και να προσφέρουν απλόχερα τις δικές τους χρήσιμες εμπειρίες ζωής στους συμμαθητές τους.

Οι ίδιοι οι μαθητές απόλαυσαν αυτό το εργαστήριο γιατί τους δόθηκε η δυνατότητα της επαφής τόσο με τους συμμαθητές τους από το γειτονικό σχολείο αλλά και να επικοινωνήσουν τις σκέψεις τους και τα συναισθήματά τους στο κόσμο μέσω της ταινίας ντοκιμαντέρ. Χαρακτηριστικά η Μαρίνα (μαθήτρια του Ειδικού ΓΕΛ Ηλιούπολης) μας γράφει:

Όταν η καθηγήτριά μας, μάς μίλησε για το Νεανικό Πλάνο, ενθουσιάστηκα. Ήταν η πρώτη φορά που θα συμμετείχα σε μία ταινία ντοκιμαντέρ και ήταν όλα τόσο καινούρια. Όλα τέλεια. Δεν το ξεχνάς εύκολα, ακόμα και το γεγονός ότι είχαμε για βοήθεια το διπλανό σχολείο (2ο ΓΕΛ Ηλιούπολης). Εγώ δέθηκα με δύο κορίτσια, την Ναταλία και την Ελπίδα. Όσον αφορά την κυρία Κοπανά μου έδωσε χώρο να μιλήσω για το όνειρό μου, τις σπουδές μου στην ψυχολογία. Ήταν μια ωράια εβδομάδα”.

Ενημέρωση (2-4-2020)

Απρ 20202

 

Αγαπητοί μαθητές και γονείς,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για όσο διάστημα το σχολείο μας παραμείνει κλειστό, για προληπτικούς λόγους έναντι του κορωνοϊού covid-19, μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του σχολείου μας: https://blogs.sch.gr/lykeidat

Μπορείτε ακόμα να  επικοινωνείτε με την διευθύντρια μέσω του   e-mail του σχολειου μας : mail@gym-eid-athin.att.sch.gr

Επίσης, σε περίπτωση ανάγκης και μόνο, οι κηδεμόνες μπορούν να επικοινωνούν με τη διευθύντρια στο κινητό της τηλέφωνο : 6946242930

Η διευθύντρια

Φιτσάλη Ευγενία

Σε καιρούς επιδημίας … (2-4-2020)

Απρ 20202

Συνημμένα θα βρείτε τέσσερα αρχεία με υποστηρικτικό υλικό , τόσο ενημερωτικό με κατευθύνσεις για την ψυχική μας γαλήνη εν μέσω πανδημίας COVID-19, όσο και πρακτικό με διάφορες ασκήσεις δημιουργικής απασχόλησης και συναισθηματικής έκφρασης προς ίδια χρήση!

Σε κάθε περίπτωση, η κοινωνική λειτουργός και η ψυχολόγος του σχολείου θα βρίσκονται σε εβδομαδιαία επικοινωνία μαζί σας, όπως συμβαίνει εξάλλου τις δύο τελευταίες εβδομάδες και για όσο χρειαστεί μέχρι να επιστρέψουμε στις σχολικές τάξεις.

Ωστόσο, μπορείτε να επικοινωνήσετε κατ’ επείγον μαζί μας  είτε αφήνοντας ένα μήνυμα στο τηλέφωνο του σχολείου 2109935714 , είτε στο email του σχολείου ( mail@gym-eid-athin.att.sch.gr ) και θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας.

Με εκτίμηση

Μπούκα Σάντυ, Κοινωνική Λειτουργός

Μπακογιάννη Αγγελική, Ψυχολόγος

Πατήστε πάνω στα παρακάτω links:

Βασικός Οδηγός υποστήριξης των μαθητών και των οικογενειών τους

Πρακτικός Οδηγός Δραστηριοτήτων

παραμύθι

Koronoios KI Book

Πρόγραμμα «Άνω Διάζωμα» για τα Αρχαία θέατρα (27-2-2020)

Μαρ 20203

Την Πέμπτη 27/2 επισκέφθηκε το σχολείο μας ο αρχιτέκτονας και συντηρητής αρχαίων θεάτρων κ. Κ. Μπολέτης και μίλησε στους μαθητές/τριες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Άνω Διάζωμα» για τα Αρχαία θέατρα και ειδικότερα για το Θέατρο του Διονύσου.

Δράση του προγράμματος είναι η προβολή και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου και το σχολείο μας θα επισκεφθεί το θέατρο αυτό ενώ παράλληλα θα κάνει και συγκεκριμένα δρώμενα.

Αποκριάτικη γιορτή (28-2-2020)

Μαρ 20202

 

…και του χρόνου!!

VIDEO: Απόκριες στο Ειδικό

 

 

 

 

Επίσκεψη στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας (27-2-2020)

Φεβ 202027

Οι μαθητές έμαθαν χρήσιμες πληροφορίες για το παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας, που παρείχε ενέργεια και φωτισμό στην πρωτεύουσα για 130 χρόνια.

Πρόκειται για ένα σπάνιο μνημείο βιομηχανικής κληρονομιάς, το μοναδικό στην Ευρώπη που διατηρεί το σύνολο του μηχανολογικού του εξοπλισμού.

Η εμπειρία ήταν πρωτότυπη καθώς οι μαθητές μας έζησαν  μια πρωτότυπη εμπειρία ακολουθώντας μια αισθητηριακή διαδρομή στα διαφορά σημεία ενδιαφέροντος του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου.

Πιο συγκεκριμένα, ανακάλυψαν τη λειτουργία των μηχανημάτων, τα διάφορα στάδια της γραμμής παραγωγής του φωταερίου και το βιομηχανικό περιβάλλον του εργοστασίου.

Άκουσαν  τον ήχο του φτυαρίσματος του λιθάνθρακα και του κουδουνιού της βάρδιας που καλούσε τους εργαζομένους για δουλειά.  Τέλος, άγγιξαν το κωκ και  ένιωσαν  τη ζέστη που υπήρχε μέσα στους φούρνους.

« Παλιότερα άρθρα

30 χρόνια ει-δικές μας ζωές 1987-2017

Ο χρόνος δεν είναι μόνο αριθμός που μετρά το διάνυσμα ανάμεσα σε δύο σημεία, το παρελθόν και το παρόν, είναι το περιεχόμενο που αφήνει το ει-δικό του βάρος στις ζωές των ανθρώπων. 30 χρόνια πέρασαν από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου- Γυμνασίου και Λυκείου στην Ηλιούπολη-και οι μαθητές μας, νέοι και παλαιοί απόφοιτοι, εκφράζουν τα βιώματα, τις εμπειρίες και το αποτύπωμα που άφησε το σχολείο αυτό στις ει- δικές τους ζωές. Σας περιμένουμε όλους στη μεγάλη μας εκδήλωση που θα γίνει στον χώρο του σχολείου μας, θα ακολουθήσει συναυλία με γνωστούς καλλιτέχνες. Πληροφορίες :2109935714

Kατηγορίες

Σαν σήμερα

  1. 23/09/2000: Ο Πύρος Δήμας κατακτά το τρίτο του συνεχόμενο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, στην κατηγορία των 85 κιλών της άρσης βαρών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ.

Πιστοποιημένο μέλος του διεθνούς δικτύου σχολείων School Wellness τα οποία προστατεύουν την υγεία των μαθητών

European School Radio-το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο
Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων