Οκτ 08
20

Θυμώνω…

Κάτω από (Εκπαίδευση, Καθηγητές) από στις 20-10-2008

brain-revenge-1.jpgΓενικά είμαι καλόπιστος άνθρωπος. ¨Ενα σύνδρομο RTP τόχω, αλλά είναι αλήθεια ότι το ελέγχω. Το φτωχό μου το μυαλό, λίγα πιάνει πολλά καταλαβαίνει. Και για ότι δεν καταλαβαίνω, ρωτάω. Γιατίιιι; Ανάλογη με την απάντηση που θα λάβω θα είναι και η αντίδραση μου. Πάντα στα πλαίσια της ευπρέπειας και της λογικής. Βέβαια, σας εξομολογούμαι, ότι δεν είναι λίγες οι φορές που θα ήθελα να «βιαιοπραγήσω», αλλά με το φτωχό μου το μυαλό λέω: “Και τι θα καταλάβεις; Θα αλλάξεις τίποτε; Ίσα που θα ζαβωθείς, γιατί πέρασες και τα δεύτερα -άντα, και καλόν είναι να φυλάγεσαι”. Λέει το φτωχό μου το μυαλό. Λοιπόν, αυτές μου οι εσωτερικές «μέριμνες» πολύ με έχουν κουράσει. Δρούν σαν τροχοπέδη, που, ναι μεν, άλλες φορές με έχει ωφελήσει, αλλά για την «σωτηρία της ψυχής μου» δεν είναι η πιο κατάλληλη …γιατρειά. Τελευταία, όποια εφημερίδα κι αν ανοίξω, όποιο ραδιοφωνικό σταθμό, τηλεοπτικό κανάλι ακούω τα ανήκουστα. Κάνω μεγάλη υπομονή, όπως και εσείς. «Συμβαίνει και εις Παρισίους», λέω με το φτωχό μου το μυαλό. anger.gifΤί ήλθε και με τάραξε σήμερα λέτε; Κερασάκι στην τούρτα. Διάβασα στο σημερινό post της TerraComputerata: «Ποια γενιά των 700; εδώ έχουμε πιάσει πάτο… Είπαμε να θεωρούν τους εκπαιδευτικούς εισοδηματίες αλλά πλέον μιλάμε για εργασιακό μεσαίωνα. Οι συνδικαλιστές μας πρέπει να νιώθουν πολύ περήφανοι για τις κατακτήσεις του κλάδου.Ειδικά τώρα που μαθεύτηκε ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΥΠΕΠΘ πήραν επίδομα 2.100 ευρώ για τη μετακόμιση του Υπουργείου στο Μαρούσι. Ειδεχθής λεπτομέρεια: τη μετακόμιση έκανε γραφείο μεταφορών και το πακετάρισμα οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί».

Νευρίασα. Λές και είναι η πρώτη φορά που με κοροϊδεύουν! Αλλά, με το φτωχό μου το μυαλό, έβρισκα πάντα, μια… ισορροπία. Όμως, με αυτό σπούδασα, εργάζομαι, ανατρέφω παιδιά, διδάσκω παιδιά, κερδίζω χρήματα, πληρώνω φόρους, είδη και υπηρεσίες -που στο εξωτερικό φτηναίνουν μα στην Ελλάδα ποτέ- υπερασπίζομαι την χώρα που αγαπώ και δεν με σέβεται. Με το φτωχό μου το μυαλό, ρωτάω, γκρινιάζω, παρεξηγούμαι, ζητώ συγνώμη όταν κάνω τις ανοησίες μου. Με το ίδιο μυαλό λοπόν, θυμώνω όταν βλέπω τόσο μεγάλες χοντράδες -γιατί για το Βατοπαίδι η ΟΛΜΕ δεν μπορεί να κάνει και πολλά-όταν με προσβάλουν και όταν έχω να δώ αύξηση στο μισθό μου…το φτωχό μου το μυαλό …δεν θυμάται! Λοιπόν σας πληροφορώ ότι το φτωχό μου  το μυαλό τά΄χει… ?’πάρει στο κρανίο”.



4 σχόλια στο “Θυμώνω…”

  1.   ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ είπε:

    Λες η αυριανή απρεγία να σε βοηθήσει να ξεθυμάνεις; Ποτέ άλλοτε δεν ήμασταν σε τέτοια δεινή οικονομική κατάσταση ώστε να μην μπορούμε να απεργούμε!

  2.   N. είπε:

    …τα είχε υποσχεθεί η Γιαννάκου, αλλιώς οι συνδικαλιστές απειλούσαν με μη…μετακόμιση (!)στο εξωτικό Μαρούσι – άλλο πράγμα να πηγαίνεις εν ώρα εργασίας για ψώνια στην Ερμού, κι άλλο στο Mall και με ηλεκτρονική κάρτα εισόδου-εξόδου…- και επί του νυν υπουργού με απεργία κατά τις Πανελλήνιες (αμάν, πια με αυτές), αν δε τους δοθούν!Και τα πήραν, έστω και με δόσεις!Πάντως για παρηγοριά, οι υπάλληλλοι του υπουργείου Εμπορίου (ή όπως αλλιως το λένε τώρα) έχουν επιμίσθιο 1000? για συμμετοχή σε …’επιτροπή’, οι του Εσωτερικών κτλ. 800? ‘δεν ξέρω γιατί’ κτλ. Υπομονή, η ΟΛΜΕ φροντίζει και… για εμάς, στις ανακοινώσεις…

  3.   laspan είπε:

    Που να ασχοληθούν μ΄αυτά οι συνδικαλιστές.
    Οι εκπρόσωποι της ΔΟΕ που πηγαίνουν στην επαρχία, παίρνουν για ξενοδοχείο 100 ευρώ τη βραδιά + άλλα έξοδα + 30 λεπτά το χμ. βενζίνη.
    Τι αυτοκίνητο έχουν που κάνει τέτοια κατανάλωση; Μήπως Ferrari;

  4.   N. είπε:

    …για όσους εκ-προσωπούν οι των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ το ανώτερο για ξενοδοχείο είναι περίπου 55? και 0,15? το χλμ.

Αφήστε μια απάντηση