Σεπ 08
21

Για τις ανάγκες της υπηρεσίας…

Κάτω από (Απόψεις, Εκπαίδευση, Κοινωνία) από στις 21-09-2008 και με ετικέτα

owl3.gifΠερισσότεροι από 8.000 δάσκαλοι και καθηγητές βρίσκονται φέτος αποσπασμένοι εκτός αιθουσών διδασκαλίας. Πολλοί απ’ αυτούς υπηρετούν σε διοικητικές θέσεις κοντά στον τόπο κατοικίας τους αλλά μοριοδοτούνται αδρά, καθώς οι οργανικές τους θέσεις βρίσκονται συνήθως σε παραμεθόριες περιοχές, από τους Ωθωνιούς βόρεια της Κέρκυρας, μέχρι το Καστελλόριζο. Το υπουργείο έχει χρόνια να προσλάβει διοικητικούς υπαλλήλους και είναι απαράδεκτο να στερεί μάχιμους καθηγητές από τις αίθουσες για το σκοπό αυτό. Διαβάστε το άρθρο … εδώ …

Όταν τα γραφεία «πήζουν»από αποσπασμένους καθηγητές, είναι άδικο να φεύγουν για 2 ή και 1 ώρα οργανικά ανήκοντες καθηγητές από τα σχολεία τους, για να καλύπτουν ανάγκες σε άλλα σχολεία. Τινάζοντας βέβαια στον αέρα προγράμματα, εφημερίες, αναθέσεις. Είναι απαράδεκτο να χρειάζεται ένα σχολείο καθηγητή, γιατί η συνάδελφος έλειψε λόγω «επαπειλούμενης» και από τους τόσους φιλολόγους του γραφείου δεν εστάλη κανείς. Είναι ανήκουστο και απάνθρωπο να μην αποσπάται σε εργασία γραφείου συνάδελφοι για σοβαρούς λόγους υγείας ( καρδιοπαθείς, με ισχαιμικά επεισόδια, καρκινοπαθείς), ακόμα και συνάδελφοι που πρόκειται σύντομα να συνταξιοδοτηθούν. Και να σκεφτείς ότι οι συνάδελφοι αποσπώνται σε γραφεία «για τις ανάγκες της υπηρεσίας»!

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.


Αφήστε μια απάντηση