Ιαν 10
18

e-school!

Κάτω από (Εκπαίδευση, Εκπαιδευτικές εφαρμογές, Σχολείο, ΤΠΕ) από στις 18-01-2010 και με ετικέτα

clap2.jpg

Ξεπατικοσούρα, δεν το συζητώ, και με την διαδικασία του … κατεπείγοντος απο την TerraComputerata!
θεσμοθέτηση μηχανογραφημένης γραμματειακής υποστήριξης σε επίπεδο σχολείου, με την απασχόληση σε αυτό διοικητικού προσωπικού δηλ. τουλάχιστον ενός γραμματέα εκπαιδευμένου στη χρήση των Τ.Π.Ε. και ειδικά του «e-school» και των λοιπών δραστηριοτήτων που απαιτούν χρήση υπολογιστή (email, πληροφοριακά συστήματα κ.λπ.) ζητά με ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

Επειδή αυτό δεν πρόκειται να συμβεί στα επόμενα τρία τέρμινα, θα πρέπει να αντιμετωπισθεί το ζήτημα είτε με μετατάξεις είτε με διοικητική ρύθμιση. Είναι μερικοί συνάδελφοι που δεν αρέσκονται να μπαίνουν στην τάξη… ας αξιοποιηθούν υποστηρικτικά. Ας θεσμοθετηθεί επίσης η μείωση ωραρίου για τους εκπαιδευτικούς που απασχολούνται με το e-school. Μέχρι στιγμής είναι θέμα παζαριού με τον προϊστάμενο. Τα τελευταία χρόνια είδαμε το βάρος των εργασιών διοικητικής υποστήριξης να μεταβάλλεται εκθετικά χωρίς όμως να υπάρχει η αντίστοιχη βελτίωση των υπηρεσιών του σχολείου προς τον πολίτη. Αρα ή στραβός είναι ο γιαλός ή…

Και επειδή λόγω εμπειρίας, στην μηχανοργάνωση – ο Θεός να το πεί- του σχολείου, δηλαδή: βαθμούς, απουσίες, πιστοποιητικά, στατιστικά κ.α και που κανένας δεν μου έδειξε, παρά μόνον συνάδελφος/συμμαθήτρια (μαθηματικός απο άλλο σχολείο και μία μόνο συνάδελφος της Πληροφορικής – που δεν είχε την αλλαζονία του υπερεπιστήμονα αλλά το φιλότιμο και την ευσυνειδησία του καθηγητή/συναδέλφου- έχω να πω τούτο: Ή θα υπάρξει μείωση ωραρίου στον συνάδελφο που θα αναλάβει το e-school ή θα το αναλάβουν οι συνάδελφοι της Πληροφορικής. Όσοι συνάδελφοι φίλη Terra, δεν αρέσκονται να μπαίνουν στην τάξη είναι κατά την δική μου εμπειρία, απαγορευτικό να έχουν μια τόσο υπεύθυνη ανάθεση.   Όσον αφορά το e-school, οφείλω να αναφέρω την προθυμία των συναδέλφων στο ΥΠΕΠΘ, που αν και εκείνοι δεν ήταν έτοιμοι να σηκώσουν το βάρος ενός προγράμματος που παρουσιάζει ακόμα προβλήματα, εν τούτοις έκαναν ότι μπορούσαν, πάντα πρόθυμα,  για να βοηθήσουν τα σχολεία!




Αφήστε μια απάντηση