Αρχική » Εκπαιδευτικά θέματα » Εβδομάδα Ανοιχτής Πρόσβασης

Ιστορικό

Σαν σήμερα

12/5/1821: Μάχη στο Βαλτέτσι. Η πρώτη μεγάλη μάχη της Επανάστασης του 1821
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης νικά τους Τούρκους και βρίσκεται προ των πυλών της Τριπόλεως
   - Σχετικές αναρτήσεις

12/5/: Παγκόσμια Ημέρα Αδελφών Νοσοκόμων
Η γιορτή έχει ως στόχο να μας υπενθυμίσει την βαρυσήμαντη σημασία του επαγγέλματος της νοσηλευτικής. Το 1820 εκείνης της ημέρας γεννήθηκε η Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ, η αγγλοϊταλίδα φιλάνθρωπος, η οποία θεωρείται η ιδρύτρια της σύγχρονης νοσηλευτικής.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Εβδομάδα Ανοιχτής Πρόσβασης

Την εβδομάδα από 22 έως 28 Οκτωβρίου διοργανώνεται η εβδομάδα ανοιχτής πρόσβασης (Open Access Week). H εβδομάδα ανοιχτής πρόσβασης είναι μια παγκόσμια εκδήλωση που λαμβάνει χώρα σε διάφορα μέρη στον πλανήτη για έκτη συνεχόμενη χρονιά και δίνει την ευκαιρία στα μέλη της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας να συμμετέχουν και διαδικτυακά. Στόχος της εκδήλωσης είναι η “συνάντηση” της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας και η ενημέρωση για τα οφέλη της Ανοιχτής Πρόσβασης σε διάφορους τομείς όπως η εκπαίδευση, η έρευνα, η επιχειρηματικότητα κτλ.

Οι εμπνευστές της εβδομάδας ανοιχτής πρόσβασης υποστηρίζουν ότι η ανοιχτή πρόσβαση στην πληροφορία – η ελεύθερη, άμεση και διαδικτυακή πρόσβαση σε αποτελέσματα ακαδημαϊκής έρευνας και το δικαίωμα στη χρήση και επαναχρησιμοποίηση αυτών των αποτελεσμάτων – στόχο έχει να αλλάξει τον τρόπο που γίνεται η έρευνα παγκοσμίως!

Η αλλαγή αυτή στη μέθοδο έρευνας επηρεάζει διάφορους τομείς όπως την εκπαίδευση, την ιατρική, την επιστήμη, την βιομηχανία και την κοινωνία σε σύνολο. Παράλληλα, σκοπός της Ανοιχτής Πρόσβασης στη Πληροφορία είναι να μεγιστοποιηθούν οι επενδύσεις στην έρευνα, να αυξηθεί η δημοσιότητα ερευνών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων και η διευκόλυνση των μαθητών, καθηγητών και ερευνητών.

Περισσότερες πληροφορίες για την εβδομάδα ανοιχτής πρόσβασης και για τον τρόπο συμμετοχής σε αυτήν μπορείτε να βρείτε στο: www.openaccessweek.org

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση