Σεπτέμβριος 2013 αρχείο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ

Σας ενημερώνουμε πως από τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013 το Ολοήμερο Πρόγραμμα του Σχολείου μας θα λειτουργεί για όλες τις τάξεις μέχρι τις 15.30 μ.μ.

Η σίτιση των μαθητών θα πραγματοποιείται από τις 14.οο έως 14.40 μ.μ.  Συνεπώς όσα παιδιά παραμένουν μετά τις 14.00 μ.μ. και παρακάθονται στη σίτιση θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα εξής:

1.  Μία πετσετούλα για να την στρώνουν στο τραπέζι του φαγητού, η οποία θα αλλάζει συχνά. Επίσης μπορείτε να φέρετε και να αφήσετε στο σχολείο ένα σουπλά.

 

2. Κουτάλι ή πιρούνι, ένα πλαστικό ποτήρι ή θερμός και χαρτοπετσέτες.

 

3. Υγρό αντισηπτικό για τα χέρια τους.

 

Το δοχείο με το φαγητό των μαθητών- το οποίο θα πρέπει να είναι κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων- καθώς και τα υπόλοιπα προσωπικά τους είδη θα πρέπει να έχουν το όνομά τους με ανεξίτηλο μαρκαδόρο.

 

Το πρωί, όταν φέρνετε το φαγητό στο σχολείο, θα πρέπει οπωσδήποτε να το βγάζετε από το τσαντάκι και να  βάζετε  μόνο το ταπεράκι στο ψυγείο ώστε το φαγητό να συντηρείται σωστά. Το φαγητό θα μπαίνει υποχρεωτικά στο ψυγείο ανεξάρτητα από το πότε μαγειρεύτηκε.

 

Για τη σωστή διατροφή των μαθητών καλό θα είναι οι μαθητές να μην έχουν μαζί τους σνακ, δηλ. πατατάκια  κ.τ.λ., αλλά ένα ελαφρύ γεύμα με ψωμί και φρούτα.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/825

ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 16/9 οι μικροί μαθητές της Α’ και Β’ Τάξης θα σχολούν καθημερινά στις 12.25 ενώ της Γ’ , Δ’ , Ε’ και Στ’ τάξης στις 13.15.

Η λειτουργία του ολοήμερου προγράμματος ξεκινά από την ίδια ημέρα μόνο για τους μαθητές της Α’ τάξης. Θα διαρκεί έως τις 14.00 και δε θα γίνεται σίτιση. Ελπίζουμε όλοι να στελεχωθεί με εκπαιδευτικούς σύντομα το ολοήμερο πρόγραμμα ώστε να λειτουργήσει για όλους τους μαθητές του σχολείου μας!

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/819

Φωτόδεντρο:Πανελλήνιο Ψηφιακό Αποθετήριο Μαθησιακών Αντικειμένων

Το Φωτόδεντρο είναι το Πανελλήνιο Ψηφιακό Αποθετήριο Μαθησιακών Αντικειμένων για την Πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σχεδιάστηκε και αναπτύσσεται στο πλαίσιο του «Ψηφιακού Σχολείου» για να αποτελέσει το κεντρικό σημείο πρόσβασης στο ψηφιακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο και είναι ανοιχτό σε όλους, μαθητές, δασκάλους, γονείς αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο.
Το Φωτόδεντρο αποθηκεύει επαναχρησιμοποιήσιμα μαθησιακά αντικείμενα που είτε αναπτύσσονται από εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο του εμπλουτισμού των σχολικών βιβλίων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είτε έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο άλλων έργων που χρηματοδοτήθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (ΥΠΔΒΜΘ), είτε έχουν επιλεγεί από άλλες πηγές.
Το Φωτόδεντρο
όμως είναι κάτι περισσότερο από ένα Αποθετήριο: αποτελεί τον Εθνικό Συσσωρευτή Εκπαιδευτικού Περιεχομένου (National Aggregator), συγκεντρώνοντας μεταδεδομένα από συλλογές ψηφιακών πόρων που βρίσκονται σε ψηφιακές βιβλιοθήκες και αποθετήρια άλλων φορέων (μουσείων, βιβλιοθηκών, οπτικοακουστικά αρχείων, Europeana κα) και τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στη διαδικασία μάθησης. Στοχεύει δε να αποτελέσει την υποδομή πάνω στην οποία διάφορων τύπων υπηρεσίες (όπως θεματικά ή γεωγραφικά portals) θα μπορούν να αναπτυχθούν με εύκολο και γρήγορο τρόπο.
Το Φωτόδεντρο πρόκειται να συνδεθεί με την Εκπαιδευτική Πλατφόρμα του «Ψηφιακού Σχολείου» (http://digitalschool.minedu.gov.gr/) διευκολύνοντας έτσι εκπαιδευτικούς και μαθητές στην εύρεση εκπαιδευτικού υλικού και στην ένταξη και αξιοποίησή του σε εκπαιδευτικά σενάρια και μαθήματα.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/818

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Επειδή το φθινόπωρο δε φέρνει μόνο βροχούλες και μαθήματα… σας προτείνουμε να συμμετέχετε στην κοινή δράση που οργανώνουν 20 μουσεία της πόλης μας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε στην ιστοσελίδα:

http://www.athensmuseums.net/index.php

Πάρκο Ελευθερίας, Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013, 10.00-19.00

Δράσεις πολιτισμού στο Πάρκο Ελευθερίας

 Δράσεις Πολιτισμού, στο Πάρκο !

20 Μουσεία και Πολιτιστικοί Φορείς παρουσιάζουν τις δράσεις και τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα και καλούν τους μεγάλους και κυρίως τους μικρούς τους φίλους να συμμετέχουν, δωρεάν !

Δίκτυο Μουσείων και Πολιτιστικών φορών Αθήνας σε συνεργασία  με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/815

ΞΕΚΙΝΑΜΕ!!!

images 2

 

                 Μαζέψαμε ενέργεια, διάθεση, ιδέες και ξεκινάμε μια ολοκαίνουρια σχολική χρονιά!

Μαθητές, γονείς και δάσκαλοι θ’ ανταλλάξουμε τις ευχές μας για την έναρξη με τον αγιασμό που θα γίνει

την Τετάρτη 11/9 στις 8.00 το πρωί.

Την ίδια μέρα οι μαθητές θα παραλάβουν και τα βιβλία τους.

 Ρυθμίστε λοιπόν τα ξυπνητήρια σας και ετοιμαστείτε!

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/813

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς