Le fromage Camembert
Tο Καμαμπέρ είναι γαλλικό τυρί από την περιοχή της Νορμανδίας. Κύριο χαρακτηριστικό
του είναι το λευκό περίβλημα του τυριού και η ιδιαίτερη έντονη μυρωδιά του.
Σύμφωνα με την παράδοση, το τυρί αυτό πρωτοπαρασκευάστηκε από την αγρότισσα Μαρί Φονταίν Αρέλ από το χωριό Camembert στην οποία ο αβάς Σαρλ-Ζαν Μπονβύστ από την περιοχή Μπρι, κοντά στο Παρίσι, είχε βρει καταφύγιο στον καιρό της Γαλλικής Επανάστασης. Αυτός ήταν που της εκμυστηρεύτηκε την συνταγή.
Δείτε τη συνέχεια εδώ : Le camembert