Le camembert

Le fromage Camembert

Tο Καμαμπέρ είναι γαλλικό τυρί από την περιοχή της Νορμανδίας. Κύριο χαρακτηριστικό

του είναι το λευκό περίβλημα του τυριού και η ιδιαίτερη έντονη μυρωδιά του.350px-Camembert_(Cheese)

Σύμφωνα με την παράδοση, το τυρί αυτό πρωτοπαρασκευάστηκε από την αγρότισσα Μαρί Φονταίν Αρέλ από το χωριό Camembert στην οποία ο αβάς Σαρλ-Ζαν Μπονβύστ από την περιοχή Μπρι, κοντά στο  Παρίσι, είχε βρει καταφύγιο στον καιρό της Γαλλικής Επανάστασης.  Αυτός ήταν που της εκμυστηρεύτηκε την συνταγή.

 Δείτε τη συνέχεια εδώ : Le camembert

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *