Κασιμάτης: Μια χώρα υπό κατοχή, δεν κάνει Δημοψήφισμα

kasimaths

“Χώρα υπό κατοχή, Δημοψήφισμα δεν κάνει”» είπε με νόημα ο κ. Κασιμάτης, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι τα ερωτήματα στο δημοψήφισμα θα τεθούν κατά τέτοιο τρόπο ώστε να εκβιάσουν τη θετική ψήφο των Ελλήνων, σπέρνοντας πανικο.

Κανένα κόμμα, από τη μια άκρη της βουλής ως την άλλη δεν εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό, γιατί αδιαφόρησαν οι πάντες, δεν ζήτησαν καν να διαβάσουν οι δανειακές συμβάσεις- όπως όφειλαν- και δεν ενδιαφερθηκαν για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού

Κύριε Καθηγητά τα είπατε όλα!

Να ξεσηκωθεί ο Λαός για να διαφυλάξει την Εθνική Κυριαρχία

Την κατηγορηματική αντίθεσή του στη διεξαγωγή Δημοψηφίσματος στην παρούσα φάση εξέφρασε προχθές το βράδυ, σε ομιλία του στην Καβάλα ο διαπρεπής Συνταγματολόγος –και μέλος της διοικούσας επιτροπής της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών- Γιώργος Κασιμάτης!…

Χώρα υπό κατοχή, Δημοψήφισμα δεν κάνει”» είπε με νόημα ο κ. Κασιμάτης, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι τα ερωτήματα στο δημοψήφισμα θα τεθούν κατά τέτοιο τρόπο ώστε να εκβιάσουν τη θετική ψήφο των Ελλήνων, σπέρνοντας πανικο.

Μιλώντας στην σχεδόν γεμάτη αίθουσα του κινηματογράφου «Όσκαρ», στην Καβάλα, ως προσκεκλημένος της Οργάνωσης «Σπίθα» Καβάλας και Νέας Περάμου, ο πρώην νομικός σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου αναφέρθηκε διεξοδικά στους «παράνομους κατά το ελληνικό, το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο» όρους των δανειακών συμβάσεων που έχει υπογράψει η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου με τις χώρες της Ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και κάλεσε τον ελληνικό λαό να ξεσηκωθεί για να διαφυλάξει την εθνική κυριαρχία και τα συμφέροντά του.

Ο κ. Κασιμάτης έκανε την ανησυχητική πρόβλεψη ότι τα χρόνια που έρχονται θα είναι ακόμα πιο δύσκολα για τον ελληνικό λαό, καθώς η ανεργία θα καλπάζει με πρωτόγνωρους ρυθμούς και η ύφεση της ελληνικής οικονομίας θα βαθαίνει περισσότερο, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για επερχόμενη διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας, ενώ έκανε λόγο και για επιδιωκόμενα από ξένα κέντρα σχέδια αυτονόμησης (σε πρώτη φάση) της Θράκης!

«Πρωτιά ντροπής!»

Στη διάρκεια της ωριαίας ομιλίας του, ο Έλληνας πανεπιστημιακός ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο η χώρα δέθηκε χειροπόδαρα με το περιβόητο Μνημόνιο και τις Δανειακές Συμβάσεις που αναπόσπαστα το συνοδεύουν και χαρακτήρισε πρωτιά ντροπής την αμετάκλητη και άνευ όρων παραίτηση της  Ελλάδος απο την εθνική της κυριαρχία και κάθε άλλο δικαίωμα της και ένσταση για χάριν των δανειστών.

Από την εθνική κυριαρχία δεν παραιτείσαι ούτε με πιστόλι στον κρόταφοΚανένα άλλο κράτος δεν έχει υπογράψει ποτέ στην ιστορία τέτοια ανισοβαρή σύμβαση υπέρ του δανειστή του» τόνισε ο κ. Κασιμάτης, χαρακτηρίζοντας τις υπογραφείσες Δανειακές Συμβάσεις «λεόντειες» και ως εκ τούτου (βάσει του ελληνικού, αλλά και του διεθνούς δικαίου) ανυπόστατες και άκυρες. 

Σύμφωνα με τον κ. Κασιμάτη, με την αποφυγή επικύρωσης του Μνημονίου στη Βουλή από πλειοψηφία 180 βουλευτών, έχει παραβιαστεί το Σύνταγμα και σημειώνεται ανωμαλία στο Δημοκρατικό Κοινοβουλευτικό Πολίτευμα της χώρας. 

Επισήμανε δε τις βαρύτατες ευθύνες όλων των κομμάτων και των βουλευτών της σημερινής Βουλής:
«Κανένα κόμμα, από τη μια άκρη της Βουλής μέχρι την άλλη, δεν εκπροσωπεί αυτή τη στιγμή τον ελληνικό λαό, γιατί αδιαφόρησαν οι πάντες, δεν ζήτησαν καν να διαβάσουν τι λένε οι Δανειακές Συμβάσεις -όπως όφειλαν!- και δεν ενδιαφέρθηκαν για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού!..».

«Πραξικοπηματικά!»

«Η Ελλάδα σήμερα κυβερνάται με ένα σύνολο ανυπόστατων και άκυρων συμβάσεων (το Μνημόνιο και τις Δανειακές Συμβάσεις), που είναι παράνομες, γιατί δεν έχουν επικυρωθεί νομίμως από το αρμόδιο όργανο –τη Βουλή.

Η κυβέρνηση ασκεί σήμερα την εξουσία παράνομα και πραξικοπηματικά
Δεν είναι μόνο η οικονομική δέσμευση που έχει επιβληθεί με το Μνημόνιο.
Είναι κυρίως η πολιτική δέσμευση της χώρας, η επιβολή ξένης εξουσίας στην εξωτερική πολιτική μας!» τόνισε σε άλλο σημείο της διαφωτιστικής ομιλίας του ο Γ. Κασιμάτης.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν «μάσησε τα λόγια του» ούτε για τιςευθύνες που βαρύνουν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, όσον αφορά στη στάση του έναντι του Μνημονίου:

«Ο πρόεδρος μπορεί να μην έχει πλέον πολλές συνταγματικές αρμοδιότητες, όμως έχει ευθύνη από τότε που πληροφορήθηκε τα περί παραίτησης από την εθνική μας κυριαρχία και διαπίστωσε την παραβίαση του Πολιτεύματος, λόγω μη κύρωσης των συμβάσεων από 180 βουλευτές.

Εκεί είναι η ιστορική ευθύνη του προέδρου της Δημοκρατίας, που όφειλε να παρέμβει και -σε περίπτωση που δεν εισακουγόταν- να ακολουθήσει το δρόμο της παραίτησης!
Υπάρχει κι αυτός ο δρόμος! Με την παραίτηση του προέδρου θα ταρακουνιόταν το Σύμπαν!.

«Φαύλα τα κόμματα!»

Ο Γ. Κασιμάτης χαρακτήρισε τα ελληνικά κόμματα «φαύλα»,καθώς δεν διαθέτουν εσωτερική δημοκρατία και στηρίζονται αποκλειστικά στον αρχηγό τους και δυο – τρεις εμπίστους του, που ασκούν πολιτική.

«Το κόμμα είναι ο μεγάλος θεσμός της Δημοκρατίας, αλλά πρέπει να εξυγιανθεί! Η κομματική πειθαρχία είναι νόμιμη, όταν είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα.

Η κομματική πειθαρχία γίνεται συνενοχή (για τους βουλευτές), όταν παραβιάζεται το Σύνταγμα” –όπως σήμερα υποστήριξε μεταξύ άλλων.

Όσον αφορά στη γενεσιουργό αιτία της κρίσης, που οδηγεί τη χώρα μας στο χείλος της πτώχευσης, ο ομιλητής την απέδωσε στο νέο σύστημα του Μεγάλου Κεφαλαίου, που έχει οργανωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο από τη δεκαετία του 1970 και μετά, και επιβάλλει την ισχύ του στις ιδιωτικές και τις εθνικές οικονομίες –και, πλέον, στα ίδια τα μικρότερα κράτη- μέσω των πολυεθνικών εταιριών και των μεγάλων τραπεζών που δραστηριοποιούνται ασύδοτα διεθνώς.

«Παρήγορη εξέγερση»

Για το δέον γενέσθαι –και κατόπιν σειράς ερωτήσεων που υποβλήθηκαν από τους πολίτες που συμμετείχαν στην εκδήλωση- ο Γ. Κασιμάτης εξέφρασε την άποψη πως είναι παρήγορη η εξέγερση του ελληνικού λαού, με τους «Αγανακτισμένους» στις πλατείες, με τις Οργανώσεις της «Σπίθας» και της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών κι άλλες εκδηλώσεις. 

«Είναι φαινόμενα αντίστασης, στηρίζονται στο άρθρο 120 του Συντάγματος, που ζητεί από τον ελληνικό λαό να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, όταν η πολιτική ηγεσία σφετερίζεται την εξουσία…

Η κινητοποίηση έχει στόχο να ασκηθεί πίεση στο πολιτικό σύστημα, να κυριαρχήσει η νέα πολιτική σκέψη –όπως παλιά, που είχε έλθει στην εξουσία ο Ελευθέριος Βενιζέλος, μετά από την πτώχευση του 1897 και διεργασίες περίπου 10 χρόνων… 

Και τώρα, θα υπάρξει μια δύσκολη μεταβατική περίοδος, προκειμένου να γεννηθεί κάτι νέο.
Αναμένουμε μια νέα ηγεσία για τη χώρα, που θα καταγγείλει το Μνημόνιο και θα επαναδιαπραγματευθεί με τους ξένους, για να διαφυλάξει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού» ανέφερε ο κ. Κασιμάτης. 

Τέλος, υποστήριξε πως πρέπει να γίνουν οργανωμένες κινήσεις, σε νομικό επίπεδο, που να φέρουν τους παράνομους όρους των Δανειακών Συμβάσεων και του Μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, γιατί παραβιάζονται κατάφωρα όχι μόνο τα εθνικά δικαιώματα, αλλά και τα ατομικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.

Στη λήξη της εκδήλωσης οι διοργανωτές ζήτησαν από τους πολίτες να υπογράψουν ένα σύντομο κείμενο, εκφράζοντας την αντίρρησή τους στο Μνημόνιο και τις προβλέψεις του, προκειμένου να συλλεχθούν χιλιάδες υπογραφές Ελλήνων πολιτών που θα χρησιμοποιηθούν σε τυχόν προσφυγή εναντίον του Μνημονίου ενώπιον ελληνικών ή ευρωπαϊκών δικαστηρίων.

Πηγη http://attikanea.blogspot.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *