Παίζουμε με τα σχήματα και δημιουργούμε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους!!
Αρχικά ονομάζουμε τα σχήματα και στην συνέχεια προτείνουμε τρόπους για να φτιάξουμε μια ανθρώπινη φιγούρα με αυτά !
Χρησιμοποιούμε πολλά και διαφορετικά παιχνίδια και υλικά!!
Συνεχίζουμε χρωματίζοντας και κόβοντας! Δεν χάνουμε ευκαιρία να εξασκήσουμε την λεπτή μας κινητικότητα!!
Εκθέτουμε τα έργα μας και είμαστε πολύ περήφανοι … τα καταφέραμε χωρίς καμιά βοήθεια!!!
Η δημιουργικότητά μας δεν σταματάει εδώ!! Ακολουθεί ελεύθερη ζωγραφική και ψηφοφορία ώστε ένα από τα έργα μας να μας εκπροσωπήσει στο κοινό μας βίντεο με τους υπόλοιπους Number Hunters!!!
Την ίδια δραστηριότητα έκαναν και τα 17 σχολεία των Numper Hunters και μια φιγούρα από κάθε σχολείο … ζωντάνεψε με την βοήθεια της τεχνολογίας!!
και επειδή ήταν τόσο μα τόσο διασκεδαστικό βάλαμε τα δυνατά μας και δημιουργήσαμε ξανά και τα έργα όλου του τμήματός μας ζωντάνεψαν και αρχίσαν τον χορό!!
Είμαστε δημιουργοί … δε συμφωνείτε??
Για το τέλος αφήσαμε ένα ψηφιακό παιχνίδι που συνδημιουργήσαμε με τους διαδικτυακούς μας συμμαθητές
Μπορούμε να το παίξουμε όσες φορές θέλουμε και να δούμε αν τελικά μπορούμε να ξεχωρίσουμε αριθμούs. σχήματα και έννοιες με τις οποίες ασχοληθήκαμε στο ταξίδι των Number Hunters!!
Οι διακοπές του Πάσχα ολοκληρώθηκαν και μεις ολοκληρώσαμε την τελευταία μας αποστολή: ψώνια στο σούπερ μάρκετ για να εκτελέσουμε την αγαπημένη μας συνταγή!!
Η ιστορία του Εγωιστή Γίγαντα γράφτηκε το 1888 από τον Όσκαρ Ουάιλντ μπορεί να αποτελέσει σενάριο για σχολική γιορτή ..με ή χωρίς κείμενα.
Οι ρόλοι:
Αφηγητές: οι δασκάλες στο ρόλο του γίγαντα και της νεράιδας
Στοιχεία του κήπου: Λουλούδια, πουλιά, δέντρα
Τα παιδιά που παίζουν στον κήπο: Το σύνολο των παιδιών ή κάποιες ομάδες
Στοιχεία της φύσης – καιρικά φαινόμενα: σύννεφα, βροχή, χιονονιφάδες
Έντομα που γκρεμίζουν τον τοίχο: Μέλισσες, πεταλούδες
Τα παιδιά που ξαναπαίζουν στον κήπο: Το σύνολο των παιδιών ή κάποιες ομάδες
Η δομή:
Αφήγηση
ΝΕΡΑΙΔΑ: Mia ιστορία ήρθα να σας πω για έναν εγωιστή γίγαντα, που ενώ ήθελε να γίνεται πάντα το δικό του και σκεφτόταν μόνο τον εαυτό του, μια μέρα συνέβη κάτι πολύ περίεργο και όλα άλλαξαν μέσα του…..Άλλα ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Λοιπόν ήταν κάποτε ένας γίγαντας κι είχε ένα κάστρο. Ένα πολύ μεγάλο κάστρο με έναν κήπο. Ένα πανέμορφο κήπο με υπέροχα λουλούδια, πανέμορφες πεταλούδες & ζουζούνια.
Είσοδος και χορευτικό των στοιχείων του κήπου:
Λουλούδια, πουλιά, δέντρα … ανάλογα την ομάδα ή τις ομάδες μας!!
Αφήγηση
Ο γίγαντας είχε φύγει μακριά. Είχε πάει να επισκεφτεί τον φίλο του τον Δράκο της Κορνουάλης. Τότε βρήκαν την ευκαιρία τα παιδιά να τρυπώνουν στον κήπο του κρυφά και να παίζουν κάθε απόγευμα..
Είσοδος παιδιών: Μπαίνουν και παίζουν στον κήπο σε ζευγάρια ή ελεύθερα ανάλογα το μουσικό κομμάτι.
Μουσική 1
Χορεύουν σε ζευγάρια το Τραγούδι του Κοριτσιού (Γειά σου κύριε Μενεξέ)
Μουσική 2
Χορεύουν το αγαπημένο τους “Χόκυ – Πόκυ” του Φιλιππάκη
Μουσική 3
Παίζουν χορεύοντας το “Παίζουμε τα χρώματα” του Φιλιππάκη
Αφήγηση
ΓΙΓΑΝΤΑΣ:Τι κάνετε εκεί πέρα? Ο κήπος μου είναι κήπος μου και βάλτε καλά στο μυαλουδάκι σας πως δεν σκοπεύω να αφήσω κανένα να παίξει εδώ εκτός από τον εαυτό μου. Θα σας διώξω μακριά όλους. (και τους διώχνει όλους που φεύγουν τρέχοντας από την αυλή)
Μουσική 1 ή πάνω στην αφήγηση – αποχωρεί η ομάδα των παιδιών τρέχοντας
Μουσική 2 – Ο γίγαντας χτίζει το τοίχος και φεύγει (γίγαντας και νεράιδα μπορούν να είναι οι δασκάλες)
Αφήγηση
ΝΕΡΑΙΔΑ:Και έτσι έχτισε ολόγυρα ένα πανύψηλο τοίχο και έβαλε μια πινακίδα που έλεγε ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. Τα καημένα τα παιδιά ήταν πολύ στεναχωρημένα και καθώς δεν μπορούσαν να περάσουν τον ψηλό τοίχο δεν ξανάπαιξαν στον κήπο του γίγαντα… Αλλά και τα πουλιά δεν ήθελαν να τραγουδήσουν σε αυτόν, μιας και δεν υπήρχαν παιδιά και τα λουλούδια ξεχνούσαν να ανθήσουν. Οι μόνοι που χαίρονταν στον κήπο του γίγαντα ήταν το Χιόνι και ο Βοριάς γιατί τα πάντα ήταν παγωμένα και ντυμένα στα λευκά. Ο χειμώνας δεν έλεγε να φύγει από το πύργο του γίγαντα και άρχισε να γίνεται ανυπόφορος ακόμη και για τον γίγαντα.
Είσοδος στοιχείων της φύσης: Σύννεφα, βροχή, χιονονιφάδες
Αφήγηση
ΓΙΓΑΝΤΑΣ:Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αργεί τόσο η Άνοιξη φέτος. Μακάρι να αλλάξει λίγο ο καιρός..
Τα σύννεφα, βροχή, χιονονιφάδες φεύγουν
Αφήγηση
ΝΕΡΑΙΔΑ: Ένα πρωί που ο γίγαντας ήταν ξαπλωμένος, άκουσε μια υπέροχη μελωδία. Ήταν ένας μικρός σπίνος που τραγουδούσε έξω στον κήπο του και του φάνηκε πως ήταν η πιο γλυκιά μελωδία στον κόσμο. Μπροστά στα μάτια του παρουσιάστηκε ένα υπέροχο θέαμα. Μέσα από μια μικρή σχισμή στον τοίχο είχαν ξεγλιστρήσει τα ζουζουνάκια στον κήπο και έπαιζαν παιχνίδια, γελούσαν, φώναξαν ευτυχισμένα και χόρευαν. Ο γίγαντας ένιωσε την καρδιά του να ραγίζει.
Είσοδος εντόμων: γκρεμίζουν τον τοίχο και χορεύουν
Αφήγηση
ΓΙΓΑΝΤΑΣ:Τι εγωιστής που ήμουν. Τώρα καταλαβαίνω γιατί δεν ερχόταν η άνοιξη εδώ. Θα γκρεμίσω αυτό τον τοίχο και ο κήπος μου θα γίνει για πάντα ο παιχνιδότοπος των παιδιών.
Μουσική 1 – Σκυταλοδρομία με λουλούδια
Μουσική 2 – Σκυταλοδρομία με ποτιστήρια
Μουσική 3 – Διαδρομή με μπαλόνια
Μουσική 4 – Σπάσιμο μπαλονιών – κάθονται πάνω τους
Αφήγηση
ΝΕΡΑΙΔΑ: Γιατί τελικά … όλα είναι δυνατά ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΑΠΗ …
Είσοδος παιδιών στην σκηνή
Τραγούδια και χορευτικά για κλείσιμο γιορτής
https://www.youtube.com/watch?v=3mKp83KSZkg
γι’ αυτό λοιπόν … ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΛΑΓΑ…
… και ολόκληρο το παραμύθι σε μια διασκευή με μουσική …
‘Ολα τα έχουμε δει στην τάξη μας αλλά … έναν βασιλιά δεν είδαμε!!!
Κι έρχονται οι νέες τεχνολογίες και η ανιδιοτελής προσφορά ενός ξεχωριστού ανθρώπου και ο βασιλιάς στην τάξη μας έγινε πραγματικότητα!!
Φυσικά μιλάμε για την συγγραφέα Γεωργία Μουντζούρη, και τον δικό της βασιλιά, τον Βασιλιά των Αριθμών!!
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και με την επιθυμία μας να κάνουμε μια δραστηριότητα μαζί με τα άλλα σχολεία με τα οποία συνεργαζόμαστε … βρεθήκαμε όλοι μαζί την Παρασκευή το πρωί στην τάξη μας!!!
Η κυρία Γεωργία, μας αποκάλυψε το τέλος του παραμυθιού, τον βασιλιά των αριθμών. Στη συνέχεια απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μας και φυσικά έπαιξε μαζί μας!!! Περάσαμε πολύ όμορφα και σήμερα που γυρίσαμε στο σχολείο ολοκληρώσαμε την ζωγραφιά μας με τον αγαπημένο μας αριθμό και αποφασίσαμε ότι δικαιωματικά της αξίζει να είναι …
… η Βασίλισσα των Αριθμών!!!
Κυρία Γεωργία, σας ευχαριστούμε τόσο πολύ, για όλα!!!!
Στο πλαίσιο του προγράμματος etwinnig Number Hunters ψάξαμε και βρήκαμε παραδοσιακά παιχνίδια από κάθε χώρα!!
Το σχολείο μας επέλεξε την “Αλατιέρα”. Είναι ένα παραδοσιακό παιχνίδι στο οποίο χρησιμοποιείται μια χάρτινη κατασκευή. Ένα παιχνίδι origami θα λέγαμε σήμερα!!
Στην κλασσική του μορφή με χαρτοδιπλωτική φτιάχνουμε μια χάρτινη κατασκευή όπου δημιουργούνται εσωτερικές επιφάνειες, στις οποίες γράφουμε κάτι καλό και κάτι κακό εναλλάξ. Για παράδειγμα, χαρακτηρισμό ή κάτι μελλούμενο. Εξ αυτού μάλλον και το όνομα του παιχνιδιού σε άλλες χώρες: Fortune Teller
Στην συνέχεια ένας παίχτης ανοιγοκλείνει την «αλατιέρα» τόσες φορές όσες ζητούσε ο συμπαίκτης του και διαβάζει τι γράφει η πλευρά που άνοιξε. Μπορεί να είναι ερώτηση, να ζητάει να κάνεις κάτι, να μιμηθείς κάποιον κλπ.
Κλασσικό template όπου συμπληρώνουμε τα μελλούμενα!!
Η Αλατιέρα μπορεί να προσαρμοστεί για κάθε ηλικία και για διαφορετικά διδακτικά αντικείμενα.
Η δική μας “Αλατιέρα” με αριθμούς, σχήματα και τα αγαπημένα μας ζώα!!
Με αριθμούς, σχήματα και τα αγαπημένα μας ζώα!!
Ξεκινάμε κατασκευάζοντας την Αλατιέρα. Κάθε παιδί πήρε την δική του για να συνεχίσει και στο σπίτι το παιχνίδι με τους δικούς του!! Μπορείτε και εσείς να την φτιάξετε με την βοήθεια του παρακάτω βίντεο:
Κι αφού φτιάξατε τη δική σας Αλατιέρα … μικροί, μεγάλοι ξεκινήστε το παιχνίδι!!!
27/1: Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ανακηρύξε την 27η Ιανουαρίου Διεθνή Ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος από το ναζιστικό καθεστώς κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ημερομηνία επιλέχθηκε επειδή στις 27 Ιανουαρίου 1945 τα προελαύνοντα σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Αουσβιτς-Μπίρκεναου στην Πολωνία. - Σχετικές αναρτήσεις
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΔιαβάστε περισσότεραΜη αποδοχή