Στ’ Τάξη: Ταξιδιωτικός Οδηγός στα Πολυμέσα.

Χριστός Ανέστη παιδιά και Χρόνια Πολλά!

Στην εβδομαδιαία μας δραστηριότητα θα ήθελα να σας θυμίσω τις συμβουλές για σωστές παρουσιάσεις στο PowerPoint ή στο LibreOffice ή ακόμη και σε κάποιο άλλο εργαλείο δημιουργίας παρουσιάσεων.

Επιγραμματικά σας θυμίζω:

  • Μέγεθος γραμματοσειράς: Επιλέξτε εκείνο το μέγεθος γραμματοσειράς που θα επιτρέπει στο κοινό να βλέπει χωρίς δυσκολία τα κείμενα στις διαφάνειες. Συνήθως δεν πρέπει είναι μικρότερο από 18 pt. Για τους τίτλους θα επιλέξετε μεγαλύτερο μέγεθος.
  • Ομοιομορφία: Μη χρησιμοποιείτε πολλές και διαφορετικές γραμματοσειρές. Σε ολόκληρη την παρουσίαση προτιμήστε μια απλή και ταυτόχρονα καλαίσθητη από τις πολλές που είναι διαθέσιμες. Αρκετά δημοφιλείς είναι η Arial, η TrebuchetMS, η Constantia και η Calibri. Επίσης, επιλέξτε το ίδιο φόντο σε όλες τις διαφάνειες.
  • Αντίθεση χρωμάτων: Οι απαράβατοι κανόνες της σωστής αντίθεσης χρωμάτων είναι δύο. Σε σκούρο φόντο χρησιμοποιούμε λευκά γράμματα και σε ανοιχτόχρωμο φόντο σκούρα γράμματα.
  • Μικρά κείμενα – μικρές προτάσεις: Το PowerPoint ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Word! Κανείς δε θα διαβάσει κατά την παρουσίαση μακροσκελή κείμενα και μεγάλες προτάσεις.
  • Κουκκίδες και αρίθμηση: Κάνουν το κείμενο πιο ξεκάθαρο και τονίζουν συγκεκριμένα σημεία. Ωστόσο χρησιμοποιήστε τα δίχως υπερβολές.
  • Εικόνες: Ακολουθείστε με φειδώ τον κανόνα «μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις». Αποφύγετε να βάλετε εικόνες σε κάθε διαφάνεια και μην επιλέγετε πολλές σε μία.
  • Εφέ: Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε κίνηση στις μεταβάσεις από τη μία διαφάνεια στην άλλη καθώς επίσης και εφέ στην εμφάνιση των κειμένων. Περιορίστε ωστόσο τις υπερβολές.

Για να κερδίσετε και να διατηρήσετε το σεβασμό του ακροατηρίου σας, πάντα να κάνετε ένα εκτενή ορθογραφικό και γραμματικό έλεγχο στην παρουσίασή σας.

Η παρουσίαση που σας είχα δείξει στο εργαστήριο ήταν αυτή.

Επίσης χρήσιμες και σύντομες είναι και οι σημειώσεις που σας δίνω εδώ.

Με βάση λοιπόν αυτές τις οδηγίες θα ήθελα να δημιουργήσετε μία Παρουσίαση στο PowerPoint όπου θα παρουσιάσετε κράτος, σαν να πρόκειται για έναν τουριστικό οδηγό!

Μπορείτε να παρουσιάσετε όποιο κράτος θέλετε! Να δομήσετε την παρουσίαση σας όπως εσείς πιστεύετε ότι θα είναι καλύτερη.

Μέγιστο μέγεθος παρουσίασης οι 12 διαφάνειες (η πρώτη αφορά τον τίτλο και τα στοιχεία σας και η τελευταία τις πηγές σας).

Θα ήθελα να αποφύγετε την αντιγραφή έτοιμου κειμένου και να σκεφθείτε δημιουργικά και είμαι σίγουρη ότι το αποτέλεσμα θα είναι αξιόλογο!

Τις εργασίες σας θα τις υποβάλετε μέσα από τις ΕΡΓΑΣΙΕΣ στο eclass του μαθήματος.

Καλή συνέχεια!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση