eTwinning L.I.F.E 4η Εφεύρεση «Ο Υπολογιστής» Μέρος 2ο

Η ενασχόλησή μας με την  εφεύρεση του υπολογιστή (δείτε εδώ το πρώτο μέρος) συνεχίστηκε με τα καθιερωμένα μας  συνεργατικά παιχνίδια STEΑM (Science, Technology, Engineering. Art and Mathematics).

Οι τάξεις μας αυτήν την φορά εντάχθηκαν στην ομάδα της τεχνολογίας (Τechnology) και της μηχανικής (Engineering).

Το 1ο τμήμα του νηπιαγωγείου μας (Technology) συνδέθηκε διαδικτυακά με το Νηπιαγωγείο Λητής, το νηπιαγωγείο της Τουρκίας και το νηπιαγωγείο της Σερβίας παίζοντας  ένα παιχνίδι ερωτήσεων, όπου οι μαθητές έπρεπε να ανακαλύψουν την διαδρομή μίας ενέργειας  η οποία  εκτελείται από τον υπολογιστή όπως π.χ. μία εκτύπωση.

thumbnail

Έπειτα με την βοήθεια του BeeBot, ενός προγραμματιζόμενου ρομπότ δαπέδου, οι μαθητές  μας ακολούθησαν την διαδρομή της εντολής σε μια  ειδική πίστα στην οποία βρίσκονταν τοποθετημένες εικόνες από  τα μέρη του υπολογιστή.IMG 5119

Η  ομάδα της μηχανικής συνεργάστηκε με το νηπιαγωγείο Ρεθύμνου και της Τουρκίας σε ένα παιχνίδι Bingo το οποίο δημιούργησαν οι μικροί “μηχανικοί” της ομάδας,  σχεδιάζοντας και ζωγραφίζοντας τα μέρη του υπολογιστή. Οι ζωγραφιές περάστηκαν στον υπολογιστή και σε ένα ειδικό εργαλείο, τοποθετήθηκαν πάνω σε καρτέλες οι οποίες και εκτυπώθηκαν.

bingo 1

Μόλις οι καρτέλες και το ζάρι του παιχνιδιού ετοιμάστηκαν, συναντηθήκαμε διαδικτυακά και παίξαμε το παιχνίδι.

bc8b9deb3 1

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα συνεργατικά παιχνίδια και των 5 ομάδων  πατώντας πάνω στην εικόνα και στα ανάλογα γράμματα.

Ωστόσο μπορείτε να έχετε άμεση πρόσβαση στα βίντεο των τμήμάτων του σχολείου μας από δω: Technology & Engineering 


2

Το κλείσιμο της εφεύρεσης του υπολογιστή έγινε με την δημιουργία μίας εικονικής έκθεσης με τίτλο “We use the Computer as assistant in forest protection”. Ως εκθέματα παρουσιάζονται οι αυτοσχέδιοι υπολογιστές των μαθητών του έργου, οι οποίοι μας δείχνουν τους τρόπους  με τους οποίους μπορεί ένας υπολογιστής να βοηθήσει στην ενημέρωση και στην προστασία τους δάσους.

(Πατήστε πάνω στην εικόνα  για να περιηγηθείτε στην έκθεσή μας)


3

Σημ: Καθόλη την διάρκεια της ενασχόλησης μας με την εφεύρεση του υπολογιστή , θέσαμε σε πρώτη προτεραιότητα  την αναφορά μας  στους κινδύνους του διαδικτύου, την ορθή συμπεριφορά που θα πρέπει να ακολουθούν όλοι οι χρήστες του, στην προστασία των προσωπικών μας δεδομένων αλλά και των άλλων και επίσης τονίσαμε  το τι  θα πρέπει να πράξουμε  σε περίπτωση που αντιληφθούμε ότι κάτι δεν είναι όπως θα έπρεπε.

Κατηγορίες: L.I.F.E: Little Inventors save Forest Ecosystems, Γενικά, Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Etwinning. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *