Αγιασμός σχολικού ετους 2023/2024

Αγαπητοί  γονείς,

Σας ενημερώνουμε πως ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 10 στον αύλειο χώρο του σχολείου μας.

Την ίδια μέρα το απόγευμα στις 18:30 θα λάβει μέρος ενημερωτική συνάντηση γονέων για θέματα που αφορούν την φοίτηση των μαθητών στο σχολείο μας.

Εύχομαστε σε όλους μια όμορφη και δημιουργική σχολική χρονιά!

Κατηγορίες: Γενικά | Γράψτε σχόλιο

eTwinning 2022/2023 “Ι believe i can…” Μάρτιος “Μελίνα Μερκούρη ”

Μήνας Μάρτιος και το πρόγραμμά μας “I believe i can” ασχολείται με την Ελληνίδα Μελίνα Μερκούρη. Ο μήνας αυτός είναι για μας ιδιαίτερος, καθώς το σχολείο μας είναι υπεύθυνο να δημιουργήσει την παρουσίαση αυτής της προσωπικότητας, την οποία θα παρακολουθήσουν τα συνεργαζόμενα σχολεία από την Πολωνία, Σερβία, Κύπρο και Ελλάδα. 

Η προσωπικότητα της Μελίνας Μερκούρη επιλέχθηκε τόσο για την ιδιομορφία της, αλλά και για το πάθος της για την Ελλάδα και τον αγώνα της για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα. Η Μελίνα Μερκούρη αποτέλεσε και το έναυσμα να λάβουμε μέρος στον 13ο Διεθνή  Διαγωνισμό Μαθητικών ταινιών “Cinema διάβασες” με μια ταινία συνεργατική με τα ελληνικά σχολεία του προγράμματος καθώς και με την Κύπρο.

Στόχος μας δεν ήταν μία διάκριση, αλλά θέλαμε να συμβάλλουμε και εμείς τον αγώνα της επιστροφής των μαρμάρων προσθέτοντάς και την  δική μας “μαθητική”  φωνή.

Οι μαθητές μας, τον μήνα Μάρτιο, εισέπραξαν ένα μεγάλο αγαθό. Έμαθαν να σέβονται  τον πολιτισμό των άλλων ανθρώπων και αντιλήφθηκαν ότι σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να αφαιρούμε κομμάτια από αυτόν, ιδιαίτερα με την βία.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση που δημιουργήθηκε από το σχολείο μας, τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στα δύο τμήματα και τέλος το εικονικό μας μουσείο που δημιουργήθηκε από κοινού με τις συνεργαζόμενες χώρες του προγράμματος.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς των τμημάτων οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συλλέξαν πληροφορίες μαζί με τα παιδιά τους για την Μελίνα Μερκούρη και μας απέστειλαν επίσης  φωτογραφικό υλικό για να εμπλουτίσουμε το εικονικό μας μουσείο.

Σημ: Στο τέλος του άρθρου μπορείτε να βρείτε ενημερωτικό και πλούσιο υλικό για την Ακρόπολη και τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

melina

Η παρουσίαση

melina 1

1ο τμήμα

Καταγραφή 3

2ο τμήμα

melina 2

Το εικονικό μουσείο

Πληροφοριακό υλικό

melina 3

Καταγραφή 4

https://acropolismuseumkids.gr/

https://www.theacropolismuseum.gr/eikoniki-periigisi-sto-moyseio-akropolis

https://artsandculture.google.com/partner/acropolis-museum

Κατηγορίες: I believe i can, Γενικά, Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Etwinning | Γράψτε σχόλιο

Απονομή Ευρωπαϊκής Ετικέτας Ποιότητας eTwinning στο σχολείο μας

Η σχολική χρονιά δεν θα μπορούσε να κλείσει καλύτερα!
Δύο εξαιρετικά έργα που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο σχολικό έτος στο σχολείο μας έλαβαν την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας το οποίο καταδεικνύει ότι ανταποκρίθηκαν στα ευρωπαϊκά πρότυπα.
To έργο L.Ι.F.E Little Inventors save Forest Ecosystems και το έργο Literacy everywhere  ήταν από τις άψογες συνεργασίες και αυτό φάνηκε στα αποτελέσματα.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα και τους συναδέλφους από την Τουρκία, Σερβία και Γεωργία για την συμβολή τους στα δύο αυτά έργα καθώς και τους γονείς των μαθητών που έλαβαν μέρος για την στήριξη και βοήθειά τους. 
353810407 10226317712743575 1422523198670087966 n Καταγραφή 2
Καταγραφή 1
Κατηγορίες: L.I.F.E: Little Inventors save Forest Ecosystems, Literacy everywhere, Βραβεία-Διακρίσεις, Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Etwinning | Γράψτε σχόλιο

eTwinning 2022/2023 “Ι believe i can…” Φεβρουάριος “Coco Chanel ”

Τον Φεβρουάριο ασχοληθήκαμε με την προσωπικότητα της Γαλλίδας  Coco Chanel την πρωτοπόρα για την εποχή της  σχεδιάστρια μόδας .

Παρακολουθώντας την παρουσίαση που δημιούργησαν οι συνεργάτες του έργου μας “I believe i can” και συγκεκριμένα το  Alladin νηπιαγωγείο της Κύπρου, Subotica Šumica kindergarten  Kolibri (2o τμήμα ) της Σερβίας και το 1ο Νηπιαγωγείο Προσοτσάνης μάθαμε πάρα πολλά για την ζωή της Coco Chanel , από την εισαγωγή της στο ορφανοτροφείο έως την ανάδειξή της ως την πιο διάσημη σχεδιάστρια μόδας στον κόσμο.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την παρουσίαση των συνεργαζόμενων σχολείων καθώς και τις δραστηριότητες του 1ου και 2ου τμήματος του σχολείου μας σχετικές με την Coco Chanel.

Τέλος μπορείτε  να περιηγηθείτε  στην τελική παρουσίαση με τα συνεργατικά παιχνίδια τα οποία πραγματοποιήθηκαν με τα σχολεία του προγράμματος.

Σημ: Στο τέλος του άρθρου μπορείτε να παίξετε και εσείς με τα παιδιά σας το παιχνίδι που δημιουργήθηκε με τα σχέδια μόδας  των παιδιών και παίχτηκε ζωντανά με τους μαθητές της Σερβίας

Παρουσίαση Coco Chanel

Παρουσίαση Coco Chanel

 

1o τμήμα

 

2o τμήμα

Τα συνεργατικά παιχνίδια του 1ου τμήματος και 2ου τμήματος θα το βρείτε στο team 1 και team 3 αντίστοιχα.

Τα συνεργατικά παιχνίδια

Παιχνίδι που δημιουργήθηκε με τα σχέδια μόδας  των παιδιών και παίχτηκε ζωντανά με τους μαθητές της Σερβίας

Ηλεκτρονικό “επιτραπέζιο” παιχνίδι

Κατηγορίες: I believe i can, Γενικά, Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Etwinning | Γράψτε σχόλιο

“Άνοιξης συνέχεια….”Γνωρίζοντας την πεταλούδα”

Μετά από το καλωσόρισμα της κυρίας Άνοιξης , όπως παρακολουθήσατε σε παλιότερη ανάρτηση μας , παραμείναμε σε αυτήν την εποχή και σε ένα πολύ αγαπημένο έντομο που εμφανίζεται αυτήν την περίοδο, και μας γεμίζει όμορφα χρώματα.

Ο λόγος για την όμορφη πεταλούδα την οποία πολύ μας αρέσει να  χαζεύουμε όταν πετά από λουλούδι σε λουλούδι με τα πολύχρωμα φτερά της.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις δραστηριότητες που έλαβαν μέρος στην τάξη μας για την πεταλούδα.

Πατήστε πάνω στην εικόνα

Κατηγορίες: Γενικά | Γράψτε σχόλιο

Kαλοκαιρινή γιορτή 2023

 

351672756 265668979454339 8415887177797429318 n 1

351421577 797181105450024 242590501003344619 n removebg preview

Κατηγορίες: Γενικά | Γράψτε σχόλιο

eTwinning 2022/2023 “Ι believe i can…” Ιανουάριος “Valentina Tereskova ”

Τον Ιανουάριο ασχοληθήκαμε με την κοσμοναύτη Valentona Tereshkova, την πρώτη γυναίκα που ταξίδεψε στο διάστημα κάνοντας το όνειρό της πραγματικότητα.

Η παρουσίαση που παρακολουθήσαμε η οποία δημιουργήθηκε από το σχολείο της Naša Radost Preschool  Subotica Šumica kindergarten της Σερβίας , σε συνεργασία με το 1ο Νηπιαγωγείο Λητής Θεσσαλονίκης και το 2ο τμήμα του 31ου νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης ήταν πολύ ενημερωτική και πραγματικά θαυμάσαμε την πορεία της συγκεκριμένης προσωπικότητας και τα επιτεύγματά της.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την παρουσίαση των συνεργαζόμενων σχολείων καθώς και τις δραστηριότητες του 1ου και 2ου τμήματος του σχολείου μας σχετικές με την Valentina Tereskova και το διάστημα.

Τέλος μπορείτε  να περιηγηθείτε  στην τελική παρουσίαση με τα συνεργατικά παιχνίδια τα οποία πραγματοποιήθηκαν με τα σχολεία του προγράμματος.

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο πως οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν πάρα πολύ με αυτήν την προσωπικότητα και έδειξαν τεράστιο ενδιαφέρον για το διάστημα και το ηλιακό μας σύστημα.

Πατήστε πάνω στην εικόνες.

351623015 1334496963945959 4178805734369529783 n

Η παρουσίαση

Καταγραφή 12 1

Τμήμα 1

Tereshkova

Τμήμα 2

Σημ: Το συνεργατικό παιχνίδι του 1ου τμήματος θα το βρείτε στο διαστημόπλοιο Νο 1. Το 2ο τμήμα λόγω ασθένειας  της εκπαιδευτικού από Covid 19 δεν πραγματοποίησε συνεργατικό παιχνίδι.

35

Τα συνεργατικά παιχνίδια

Κατηγορίες: I believe i can, Γενικά, Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Etwinning | Γράψτε σχόλιο

Εγγραφή μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ)

Αγαπητοί γονείς,

Σύμφωνα με την εγκύκλιο (20/03/2020) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να αποκτήσουν λογαριασμό πρόσβασης στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.).
Μέσω τον λογαριασμών αυτών οι μαθητές θα μπορούν να συνδεθούν στις ειδικές πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης που διατίθενται για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης,σε περίπτωση που αυτή χρειαστεί,  καθώς και σε όλες τις υπηρεσίες του ΠΣΔ    (https://www.sch.gr/services).
Παρακαλούμε να φροντίσετε για την εγγραφή των παιδιών σας που φοιτούν στο νηπιαγωγείο μας στον σύνδεσμο:

https://register.sch.gr/students/

Ακολουθήσετε προσεκτικά τις οδηγίες συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης, ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η εγγραφή.

  • Θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε τον αριθμό μητρώου (Α.Μ) μαθητή, ο οποίος αναγράφεται στο έγγραφο που σας δώσαμε.
  • Είναι αναγκαίο να συμπληρώσετε σωστά την διεύθυνση email σας και του αριθμού κινητού τηλεφώνου σας, ώστε να είναι εύκολη η ανάκτηση των στοιχείων μαθητικού λογαριασμού σε περίπτωση που αυτά χρειαστούν
  • Στο πεδίο Tάξη επιλέγετε  Προνήπια-Νήπια.
  • Στο πεδίο Tμήμα συμπληρώνεται τον αριθμό τμήματος στο οποίο ανήκει το παιδί σας. Τμήμα 1 κυρία Τζίνα,κυρία Ειρήνη και κυρία Βασιλική Τμήμα 2 κυρία Σοφία, κυρία Δήμητρα και κυρία Σέβα Τμήμα 3 κυρία Ελίνα Τμήμα 4 κυρία Μαρίνα και κυρία Έλενα
  •  Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή του/της μαθητή/τριας, σας αποστέλλεται μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου , στην διεύθυνση e-mail που δηλώσατε με τα στοιχεία εγγραφής.

Παρακάτω σας παραθέτουμε έγγραφο με οδηγίες  για τα βήματα της εγγραφής.
Για οποιαδήποτε απορία είμαστε στην διάθεση σας

Οδηγίες εγγραφήςΛήψη αρχείου

 

Κατηγορίες: Γενικά, Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο | Γράψτε σχόλιο

eTwinning 2022/2023 “Ι believe i can…” Δεκέμβριος “Malala Yousafzai ”

Μεγάλη συγκίνηση μας προκάλεσε η 3η γυναικεία προσωπικότητα με την οποία ασχοληθήκαμε τον μήνα Δεκέμβριο. Ο λόγος για την ακτιβίστρια  Μαλάλα Γιουσαφζάι η οποία αγωνίζεται για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση και εμπνέει θάρρος και ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο.

Οι μαθητές μας ταυτίστηκαν με την Μαλάλα και συγκινήθηκαν με την ιστορία της και τον αγώνα της.  Πράγματι πόσο δύσκολο είναι να φανταστεί κανείς ότι υπάρχουν χώρες που απαγορεύουν στα κορίτσια την φοίτηση στα σχολεία.

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι λοιπόν, η οποία αποφάσισε μόλις στα έντεκά της χρόνια να υψώσει την φωνή της και να υπερασπιστεί το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση και έπεσε θύμα απόπειρας δολοφονίας, από την οποία επέζησε, έλαβε το νόμπελ Ειρήνης, ίδρυσε το Ίδρυμα Μαλάλα που έως τώρα έχει βοηθήσει πάνω από 130 εκατομμύρια κορίτσια να συνεχίσουν τις σπουδές τους, στο ΠακιστάνΑφγανιστάνΣυρίαΝιγηρίαΒραζιλία και Ινδία.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε την παρουσίαση  που δημιούργησαν τα συνεργαζόμενα  νηπιαγωγεία του προγράμματος, το  14ο Νηπιαγωγείο Πτολεμαΐδας, Szkoła Podstawowa  Tony Halika, Warszawa της Πολωνίας και το 1ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου. 

Τις δραστηριότητες του 1ου και 2ου τμήματος του σχολείου μας καθώς και την τελική συνεργατική μας δραστηριότητα όλων των συνεργαζόμενων σχολείων.

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε την παρουσίαση

123

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε τις δραστηριότητες του 1ου τμήματος

Καταγραφή 3

 

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε τις δραστηριότητες του 2ου τμήματος

Καταγραφή 4

 

Στην τελική συνεργατική μας  δραστηριότητα, θέλοντας να στείλουμε τις ευχές μας,  αποτυπώσαμε τα δικαιώματα των παιδιών σε ένα Χριστουγεννιάτικο  έλατο. Το στολίσαμε από ζωγραφιές των παιδιών οι οποίες μας μιλούν για τα δικαιώματα των παιδιών. Στην κορυφή του, πάνω στο αστέρι, κάθε σχολείο ηχογράφησε το μήνυμά του.

Πατήστε πάνω στην εικόνα


13

Παρακολουθείστε εδώ το βίντεο με το παραμύθι-αυτοβιογραφία της Μαλάλα “Το μαγικό μολύβι της Μαλάλα”. Αλήθεια!! Εσείς αν είχατε ένα μαγικό μολύβι, τι θα ζωγραφίζατε;

Κατηγορίες: I believe i can, Γενικά, Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Etwinning | Γράψτε σχόλιο

eTwinning 2022/2023 “Ι believe i can…” Νοέμβριος “Anna Pavlova”

Η 2η κατά σειρά γυναικεία προσωπικότητα με την οποία ασχοληθήκαμε στο eTwinning έργο μας «I believe I can» τον μήνα Νοέμβριο ήταν η Ρωσίδα πρίμα μπαλαρίνα   Άννα Πάβλοβα η πρώτη μπαλαρίνα που περιόδευσε με μπαλέτο σε όλο τον κόσμο.

Αρχικά η  Άννα Πάβλοβα αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες και απαξίωση στον καλλιτεχνικό χώρο λόγω του σωματότυπού της και της “ασθενικής” της εμφάνισης. Αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ δεν είχε γίνει αποδεκτή στην σχολή μπαλέτου, η ίδια με πείσμα και θέληση κατάφερε όχι μόνο να εισαχθεί τελικά στη σχολή , αλλά και να γίνει πρίμα μπαλαρίνα και να χορέψει στο περίφημο Αυτοκρατορικό Ρωσικό Μπαλέτο και στα  Ρωσικά Μπαλέτα του Σεργκέι Ντιαγκίλεφ .

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο επιλέξαμε  να ασχοληθούμε με την συγκεκριμένη προσωπικότητα, διότι όπως ακριβώς και ο τίτλος του έργου μας “I believe I can”,  η Άννα Πάβλοβα δεν πτοήθηκε, πίστεψε στον εαυτό της και τα κατάφερε!

Περισσότερες πληροφορίες για την ζωή της διάσημης μπαλαρίνας μας έδωσαν οι συνάδελφοί μας από τα συνεργαζόμενα νηπιαγωγεία  Naša Radost Preschool  Subotica Šumica kindergarten της Σερβίας  και το 1ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου οι οποίοι συλλέξαν με τους μαθητές τους πληροφορίες για εκείνη και δημιούργησαν την εξαιρετική παρουσίαση που μπορείτε να  δείτε παρακάτω.

Στη συνέχεια παρουσιάζονται οι δραστηριότητες του 1ου και 2ου τμήματος που πραγματοποιήθηκαν στις τάξεις σχετικές με την προσωπικότητα της Άννας Πάβλοβα καθώς και σε τελική παρουσίαση οι συνεργατικές δραστηριότητες όλων των συνεργαζόμενων σχολείων.

Πατήστε στη εικόνα να δείτε την παρουσίαση 

Καταγραφή 2

Η παρουσίαση του 1ου τμήματος (πατήστε πάνω στην εικόνα)

Καταγραφή

Η παρουσίαση του 2ου τμήματος (πατήστε πάνω στην εικόνα)

Καταγραφή 1

Η συγκεντρωτική παρουσίαση των συνεργατικών μας δραστηριοτήτων με τα συνεργαζόμενα σχολεία. Τα 2 μας τμήματα είναι το Team 1 & Team 2 αντίστοιχα.

Καταγραφή 1 1

Κατηγορίες: I believe i can, Γενικά, Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Etwinning | Γράψτε σχόλιο