eTwinning L.I.F.E 5η Εφεύρεση «Η τηλεόραση»

Τον Απρίλιο ασχοληθήκαμε με την 5η εφεύρεση του έργου μας  L.I.F.E.: Little Inventors save Forest Ecosystems  την “Τηλεόραση”.

Η συλλογή πληροφοριών και την ετοιμασία της παρουσίασης  για την εφεύρεση της τηλεόρασης είχε ανατέθηκε στις συναδέλφισσες από τα σχολεία της  Σερβίας και της Τουρκίας.  Η πολύ ενημερωτική παρουσίαση μας έμαθε πάρα πολλά και την παρακολουθήσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον.

IMG 5121

1

Στη συνέχεια παίξαμε τα παιχνίδια που δημιούργησαν για εμάς οι συναδέλφισσες τα οποία μας άρεσαν πάρα πολύ.


IMG 5122
2

Μετά από αυτό θελήσαμε να κατασκευάσουμε μία τηλεόραση και να δημιουργήσουμε την εκπομπή “Ιστορίες του δάσους¨.

Pastidas kindergarten 2nd class 1

Σειρά είχαν τα συνεργατικά μας παιχνίδια STEΑM (Science, Technology, Engineering,Art and Mathematics) με τα οποία αλληλοεπιδρούμε  με τα σχολεία που συνεργαζόμαστε.

To 1ο τμήμα του νηπιαγωγείου συνεργάστηκε με το νηπιαγωγείο της Τουρκίας και της Σερβίας αποτελώντας την ομάδα μηχανικής “Engineering”. Σε αυτήν την συνεργασία δημιουργήθηκαν από τους μαθητές των σχολείων μηνύματα για τις κουκουβάγιες και για την προστασία τους δάσους τα οποία προβλήθηκαν σε αυτοσχέδιες τηλεοράσεις. Ο μαθητές παρακολούθησαν τα μηνύματα των σχολείων τα οποία έδωσαν έναυσμα για συζήτηση.

Pastidas kindergarten 2nd class

Τα μηνύματά μας

IMG 5123

Παρακολουθώντας και συζητώντας για τα μηνύματα

Το 2ο τμήμα του νηπιαγωγείου μας συνεργαζόμενο με το 31ο νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης και το νηπιαγωγείο Προσοτσάνης, δημιούργησαν την επιστημονική ομάδα “Science”. Οι μικροί επιστήμονες  δημιούργησαν την δική τους εκπομπή και  αντάλλαξαν οδηγίες για το πως μπορούμε με διάφορες επιστημονικές μεθόδους να εμφανίσουμε κρυμμένα μηνύματα. Τα συνεργαζόμενα σχολεία σε διαδικτυακή συνάντηση εκτέλεσαν τις οδηγίες και παρουσίασαν τα κρυμμένα μηνύματα που δεν ήταν τίποτε αλλο από ευχές του Πάσχα.

5

Οι μικροί επιστήμονες μας δίνουν οδηγίες

c3aacb1a5

Η συνεργασία μας

Πατώντας στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε συγκεντρωμένες τις συνεργασίες και των 5 ομάδων STEAM του προγράμματος, ωστόσο μπορείτε να έχετε άμεση πρόσβαση στην παρουσίαση των συνεργασιών του σχολείου μας από εδώ (Engineering) και εδώ (Science) 

tv

Πατήστε πάνω στην εικόνα

Όπως κάθε φορά, το κλείσιμο κάθε εφεύρεσης αφορά την ενημέρωση για την προστασία τους δάσους. Έτσι οι μαθητές μας δημιούργησαν ποικίλες εκπομπές τις οποίες σας συστήνουμε να τις παρακολουθήσετε.

Πάρτε τα τηλεκοντρόλ σας και πατήστε πάνω στην εικόνα!


0

Κατηγορίες: L.I.F.E: Little Inventors save Forest Ecosystems, Γενικά, Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Etwinning. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *