“I can if i try” eTwinning έργο 2021/2022 (3ο μέρος)

Ένα πολύ όμορφο έργο που έμεινε μέσα στην καρδιά μας ήταν το έργο “I can if i try” με το οποίο συνεργαστήκαμε με νηπιαγωγεία από Πολωνία, Λιθουανία, Ιταλία και Τουρκία.  Στο σύντομο αυτό έργο ( Οκτώβριος -Μάρτιος ) μαθητές και εκπαιδευτικοί επικοινωνήσαμε δημιουργώντας «Χαρταετούς της Φιλίας» με σκοπό οι χαρταετοί να γίνουν το μέσο το οποίο θα ενώσει τα σχολεία μας με κοινές δραστηριότητες. Ταυτόχρονα προσπάθησαν να μας διδάξουν  τον αλληλοσεβασμό και την αποδοχή, αποκτώντας έτσι θετικές στάσεις για την εθνοπολιτισμική διαφορετικότητα. 

c7723d27a opt

Το λογότυπο του έργου που δημιουργήθηκε στην τάξη μας

Έπειτα από τις  δρατηριότητες που σας παρουσιάσαμε σε προηγούμενη ανάρτηση (δείτε εδώ και εδώ )  συνεχίζουμε την παρουσίασή μας με αυτές που ακολούθησαν.

 

 

 

Στην συνέχεια των κοινών μας δραστηριοτήτων η τάξη μας καλέστηκε να πάρει μέρος στην εαρινή εκστρατεία του eTwinning  για το 2022  “Το μέλλον μας, όμορφο, βιώσιμο, μαζί: Σχολεία και το νέο ευρωπαϊκό Bauhaus”. Η εκστρατεία αυτή  αποσκοπεί στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και την αειφορία στα σχολεία.

our future yellow eu funded portal article

“Our future, beautiful, sustainable, together: Schools and the New European Bauhaus”

Σε αυτήν την εκστρατεία συζητήσαμε με τους μαθητές μας για περιβαλλοντολογικά ζητήματα προκειμένου να υιοθετήσουν στάσεις και συμπεριφορές θετικές για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της εκστρατείας και του έργου μας σχεδιάσαμε και  δημιουργήσαμε  μία πόλη  φιλική προς το περιβάλλον (Eco -City)  από υλικά που βρίσκονται στην φύση.  Tαυτόχρονα ζωγραφίσαμε και αφήσαμε τους χαρταετούς φιλίας μας να πετάξουν πάνω από την οικολογική βιώσιμη πόλη μας.

 

Δείτε την πόλη μας στο παρακάτω βίντεο

Σημ:Ευφάνταστοι και  ευέλικτοι όπως  είμαστε  στο νηπιαγωγείο, λόγω της εορτής της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου μετατρέψαμε την πόλη μας σε νησάκια και πετάξαμε τον χαρταετό της Καθαράς Δευτέρας πάνω από αυτά.

7 Μαρτίου Ενσωμάτωση Δωδεκανήσου

Η 2η δραστηριότητα ήταν να παρουσιάσει το κάθε σχολείο τις αγαπημένες του δραστηριότητες στο σχολείο.Έτσι ετοιμάσαμε για τους φίλους μας μια παρουσίαση.

Το σχολείο της Λιθουανίας  μας πρότεινε να ζωγραφίσουμε  σε ειδικό πρόγραμμα  χαρτατετούς με την τέχνη των διανυσματικών γραφικών (Pixel Art). Φυσικά και δοκιμάσαμε αυτό το έργαλείο και μας άρεσε πολύ. Τους χαρταετούς μας τους πετάξαμε στα σύννεφα για να τους δούνε και οι φίλοι μας.

b39505ef7 opt

Ζωγραφίζουμε στο Pixelart

b089945f7 opt

Φτάνοντας στο τέλος του προγράμματος, το αξιολογήσαμε συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο  μαθητών και  παράλληλα αποτυπώσαμε τα συναισθήματά μας για το κλείσιμο του έργου σε μία διαδραστική αφίσα.

bfb1cb16f opt

Tο έργο “I can if I try” ήταν ένα πολύ όμορφο έργο, ιδανικό για παιδιά προσχολικής ηλικίας καθώς οι δραστηριότητες ήταν απλές και κατανοητές. Ο Χαρταετός της φιλίας που  μας συντρόφευσε αυτούς τους λίγους μήνες  κατάφερε να μας διδάξει πως  να εστιάζουμε  στα κοινά σημεία και όχι στις διαφορές μας, δείχνοντάς μας έτσι τον δρόμο της αποδοχής, του σεβασμού και της φιλίας.

 

“I can if i try”

 

Κατηγορίες: I can if i try, Γενικά, Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Etwinning. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *